Gå til innhold

PSU snart gåen?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har litt problemer med en varm PC om dagen. Det er en AMD Athlon 64 X2 4600+ / Corsair Twin2x 6400Pro 2GB DDR2 / Geforce 8800GTS / Western Digital 250GB HD, og den er vel nå litt over 2 år gammel. Idle temperatur er rundt 40 grader og CPU kommer opp i rundt 60 grader når jeg spiller, i følge Speedfan.

 

Den har vært ganske stillegående helt til de siste dagene. Men nå tar det ikke lang tid før viftene går på maks og PC´en høres ut som en støvsuger. Når jeg har spilt en stund så klarer den heller ikke å kjøle seg ned igjen til stillegående og viftene går på maks hele tiden.

 

Grunnen til at jeg poster denne tråden her og ikke i kjøle-forumet er at jeg har noen spørsmål om PSU. Om PSU blir veldig varm, kan den varme opp kabinettet så mye at resten av komponentene blir overopphetet? Etter å ha kjørt full belastning på PC´en i noen minutter og Speedfan viste blandt annet 60 grader på CPU og 50 grader på HD så slo jeg den av og sjekket komponentene. CPU og skjermkortet var ikke spesielt varme, men PSU var så varm at jeg kunne ikke holde hånden på den i mer enn et par sek. Fikk fjernet endel støv, men det ble ikke spesielt mye bedre av den grunn. Det har også kommet en plastikk lukt de siste dagene. Lukter nesten slik en ny PC gjør når man starter den for første gang.

 

Ble litt lang post det her, men dette er ikke noe jeg har peiling på :D Så derfor lurer jeg på om det er PSU´en som ikke funker som den skal eller om jeg rett og slett trenger mer kjøling. Er jo litt kjipt å kjøpe ny PSU om det ikke var det som var problemet i utgangspunktet. Det er forresten en NorthQ 500W det er snakk om.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Støvdjevelen klarer utrolig godt dette stuntet.

Men om PSU plutselig blir meget varm kan det være at vifta/ene har stoppet opp inni der.

Opplevde dette med en nesten ny Bzerk PSU som gikk veldig varm i ny PCen min.

Der hadde den størte av kjøleviftene sprukket og stoppet opp.

Var bare å bytte denne og PSUen fungerte som ny igjen.

Men ta deg et raid inni kabinette med støvsuger eller trykkluft for å rengjøre prosessorkjøleren og eventuelt andre kjølere inni der.

Om viften i PSU stopper eller sirkulasjonen opphører vil denne slutte å trekke varm luft ut av kabinettet og temperaturen i kabinettet vil øke.

Hvor mye avhenger av hvor mye annen ventilasjon som er i kassa.

Lenke til kommentar

Ok, takk for svar. Skal ta meg en ny støvrunde i dag :)

 

Er det forresten noe stress å skifte PSU selv? Aldri gjort det før..

 

Edit: Jeg merket forresten umiddelbar forskjell bare ved å fjerne sidedøren på kabinettet. Temperaturen går ned med en gang og viftene går på "lavgir" igjen. Så jeg får vel kanskje bare investere i en ekstra vifte eller to.

Endret av San_Lopez
Lenke til kommentar

Etter å ha gått over alle komponenter i PC´en og fjernet en god del støv så trodde jeg problemet var løst. PC´en står nå også uten kabinettdøren på og temperaturen var ganske lav i en dag eller to. Helt til i dag.

 

Mens jeg sitter og spiller kommer den plastlukten tilbake og PC´en blir veldig varm, spesielt PSU. Blir så varmt at PC´en slår seg av(eller restarter uten å starte opp igjen) etter en times spilling. PSU er som sagt veldig varm.

 

Kan jeg da gå ut ifra at det er PSU som er problemet her? Hvis det er for lite å gå på, kan jeg teste det på noen måte? Har sett meg ut Corsair HX 620W nå, men litt kjipt å svi av en drøy tusenlapp om problemet viser seg å være noe annet :hrm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...