Gå til innhold

Stille og stilrent PC-prosjekt


Anbefalte innlegg

Stille og stilrent PC-prosjekt

 

Hei!

 

FORORD

 

Denne arbeidsloggen er nok ikke like interessant for alle, og er nok mest for min egen del, for at jeg skal få trent meg litt på dette med å skrive arbeidslogg. Prosjektet er neppe det man vanligvis ville forbundet med casemodding, siden det er fint lite med fysiske inngrep på selve kabinettet. Men jeg håper nå at dette er godt for noe likevel. Hvis noen ønsker at jeg skal lage en kommentartråd for evt. tilbakemelding, enten det er på prosjektet eller selve loggen, er det bare å sende meg en privat melding.

 

 

 

INNLEDNING

 

For å gjøre det kort: jeg skal kjøpe meg en ny PC. PCen jeg har nå var mid-range da jeg kjøpte den for 4 år siden, og den holder rett og slett ikke mål lenger. Jeg bruker mye tid på PC-en, og jeg gjør mye forskjellig med den; gaming, bilderedigering, videoredigering, webdesign, programmering, filmtitting og så videre. Så, en ny PC for meg må ha god ytelse i alle disse oppgavene. Jeg sikter på noe i det lavere toppsjiktet, om man kan kalle det det. Kriteriene mine er:

 

- God generell ytelse

- God støtte av nyere standarder

- Plenty med funksjonalitet

- Stillegående, god kjøling

- Estetisk tilfredsstillende

 

Hovedgrunnen til at jeg ønsker solid støtte av nye, gjerne "cutting-edge" standarder, er at jeg vil ha en PC som både varer lenge, og som det vil være gunstig å oppgradere når tiden er inne for det. Grunnen til at den skal være stille, ha effektiv kjøling, og være estetisk tilfredsstillende, er at jeg skal ha den under en ganske åpen pult på rommet mitt, hvor den vil være godt synlig. Jeg hører ofte på musikk, men når jeg f.eks. programmerer liker jeg å ha det stille for å konsentrere meg bedre, og da er det greit om PCen er relativt stille for å hjelpe med dette. Og jeg vil gjerne at kjølingen skal være god; jeg har ikke særlig bra luft på rommet mitt, så jeg vil helst unngå å sitte ved siden av en tett liten støvoppvarmer i tillegg.

 

Siden jeg har tenkt å bruke litt ekstra tid på å planlegge komponentene for å sørge for at alt blir så gjennomtenkt som mulig, tenkte jeg at jeg like gjerne kunne prøve meg på å skrive en ordentlig arbeidslogg for prosjektet. Jeg syntes at casemodding er veldig interessant, og med dette prosjektet foretar jeg mine første casemods. Like greit å dokumentere skikkelig fra første stund!

 

 

 

BUDSJETT

 

Selv mener jeg at økonomi er en viktig del av planleggingen, siden jeg har lagt merke til at mange prosjekter blir stående uferdige siden denne biten ikke har blitt tenkt nøye nok igjennom. Økonomien er forsåvidt en veldig avgjørende del av prosjektet - PC-en skal jo tross alt bestå av noe, og det er vel ingen hemmelighet at dette såkalte "noe" koster penger. Jeg har derfor prøvd å få det klart for meg hvor mye jeg har tenkt å bruke på hver del.

 

Casemods: 2.500 kr

Harddisker: 1.500 kr

Hovedkort: 2.500 kr

Lydkort: 1.000 kr

Minne: 2.500 kr

Prosessor: 2.000 kr

Skjerm: 3.000 kr

Skjermkort: 2.000 kr

 

Totalt: 17.000 kr

 

Jeg har satt en overordnet budsjettramme på 20.000 kr. Dermed har jeg 3.000 kr til rådighet hvis noe havner utenom den budsjetterte prisen. Det går kanskje an å heve øyenbrynet litt når en ser på budsjetteringen av hovedkortet, men for meg er dette veldig viktig. Det kommer tross alt til å være sentralt når det gjelder funskjonaliteten. Innebygget GbLAN og WiFi, ny teknologi som ikke blir utdatert med det første slik at det varer en stund, etc.

 

"Casemods" er alt av vifter, kabelstrømper, viftestyring, CPU-kjøler, DVD-brenner og den typen mindre ting.

 

 

 

MÅLSETNING

 

Med dette prosjektet håper jeg å oppnå kriteriene jeg har satt ved å bygge en stille, kraftig og godt kjølt PC med nok av krefter. Den skal også ha et velorganisert og pent utseende, inni som utenpå. Både for at jeg selv skal like det jeg ser, og for litt ekstra bling på LAN.

 

 

 

UTFØRELSE

 

Kabinettet har jeg allerede kjøpt; det tilfredsstilte alle behovene mine fra første øyekast. Det er et Antec Sonata III, som i seg selv er utrolig lekkert å se på, og det har alle de trekkene jeg ønsker. Gummiføtter som absorberer vibrasjoner, innebygget 500W strømforsyning som både er effektiv og ekstremt stillegående, vaskbart filter foran luftinntaket, og mange andre praktiske småting som absolutt er velkomne.

 

Det er dette kabinettet som kommer til å romme det vidunderlige nye leketøyet mitt. Den foreløpige moddinglisten min er som følger:

- Bytte ut den medfølgende viften bak, og sette inn en vifte i front

- Sette inn viftestyring

- Gi strømforsyningen et ansiktsløft med ny viftegrill, kabelstrømper og matchende plugger

- Sette inn katodelys

 

Kabelstrømpene, krympestrømpene og pluggene vil være UV-reaktive, og katodene vil være UV-lys for en kald, deilig og kul effekt.

 

Jeg kommer til å kjøpe litt etter litt, så jeg får et par deler om gangen, og tar ting som de kommer. Jeg setter da av 6.000 kroner i måneden til dette, så jeg regner med å ha fullført prosjektet i mai. Det er en lang tidsramme for et såpass lite avansert prosjekt, men jeg må jobbe ut ifra de økonomiske forutsetningene jeg har.

 

 

 

Så da er det bare å sette i gang! Jeg har bestilt pakken med casemods fra USA, og jeg regner med å ha den om i overkant av en uke, avhengig av hvor raske Tollvesenet og Posten er. Men jeg kan begynne med et par bilder av kabinettet i seg selv:

 

159017.jpeg 159019.jpeg

 

159022.jpeg 159023.jpeg

 

159024.jpeg 159025.jpeg

 

159027.jpeg 159028.jpeg

 

 

 

Har allerede klart å lage fingermerker på den deilige finishen. Menmen, det fikser vi med en mikrofiberklut til neste gang, som blir når jeg mottar forsendelsen fra USA. Da går jeg i gang med selve moddingen!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kom frem til at UV-reaktive kabelstrømper og plugger blir litt som å kjøpe bil uten motor. De ville sikkert ha vært veldig fine å bruke - om jeg bare hadde fått brukt dem til det de skal brukes til. Så jeg kjøpte "motor" og litt annet småplukk fra Microplex.

 

161250.jpeg

 

To 20 cm katoderør med UV-lys, et inverter-kit, UV-reaktive beskyttere for tomme spor på hovedkortet, forlengelseskabler mellom katoder og inverter, og en bunke med strips.

 

Inverter kittet pakket ut:

 

161254.jpeg

 

Fargen på inverteren var rett og slett stygg, og passet ikke inn i kabinettet i det hele tatt. Frem med litt matt svart spraylakk, og voila. Jeg brukte en svart tusj langs kantene også, for å passe på at den blåturkise fargen ikke kom til syne når dekselet ble satt sammen igjen:

 

161257.jpeg 161255.jpeg

 

Med det gjort, var det bare å finne en måte å feste lysrørene på. Litt hurtigepoxy og borrelåsrull gjør susen:

 

161261.jpeg 161259.jpeg

 

Ferdig montert:

 

161263.jpeg 161264.jpeg

 

Fargene ble nok litt feil; det er ikke blått lys i virkeligheten, men ordentlig, lilla blacklight-lys. Fornøyd, nå! Og jada, rotet er bare midlertidig; inverteren skal plasseres skikkelig, og kablene skal jo selvfølgelig ryddes godt opp i også. Men var litt utålmodig, så jeg måtte bare prøve lysene :whistle:

 

Pakken fra USA med vifter, viftestyring osv. har ifølge pakkesporingen ankommet Norge, så nå venter jeg bare på Tollvesenet. Det kan med andre ord ta sin tid. Men forhåpentligvis får jeg den snart, så jeg kan gå i gang med litt skikkelig arbeid!

Endret av Wedvich
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...