Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

BSOD - Bluescreen, hjelp!


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har nettop byttet hqarddisk og RAM i laptopen min. HAdde fra før en ødelagt hdd, så jeg tenkte at jeg like greit kunne fornye RAM'en også.

 

Fikk installert alt, og ting fungerte bra....i en stund.

Maskinen fungerer i alt fra 15-50 minutter før den låser seg, og jeg får bluescreen.

Her står det at han Dumper fysisk minne, og jeg får en feilmelding som er noe lik denne: 0x000000F4 osv.

 

Hjelp?!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

du får sikkert kjeft snart ang. emnetittel, bør kanskje presisere den litt...

ellers, hvor mye ram dyttet du inn i PC-en? og hva slags type, hastighet osv... har du en mix av gammel og ny ram, eller er alle brikkene nye og like? Er alle drivere til chipset, lyd og grafikk installert? Vært inne i Event Viewer og sett hva som forårsaker feilmeldingen? Event Viewer finner du i Kontrollpanel -> performance & maintenance -> administrative tools

Lenke til kommentar

Vel feilmeldingen 0x000000F4 betyr at en kritisk systemprosess eller tråd har blitt avsluttet. Ved å analysere feilmeldigen grundigere kan du finne ut hva som forårsaker dette. Standardoppsettet i Windows xp er å dumpe ut minnet til den tråden som fremkalte unntaket. Typsisk lagres denne minnedumpen i %systemroot%\Minidump. (Typisk C:\Windows\Minidump) Du kan også konfigurere windows til å dumpe ut kjerneminnet eller en fullstendig minnedump og da lagres minnedumpene i %systemroot%.

 

Du kan åpne disse kræsjdumpene i Windbg - som er et av verktøyene som følger med Debugging Tools For Windows, som kan lastes ned gratis fra Microsoft.

Windbg må settes opp med symbolfiler som inneholder oversikt over hver enkelt av funksjonene til komponentene i windows. Dette kan du gjøre ved å starte WinDbg og trykke Ctrl+S og skrive inn addressen til Microsoft sin symbolserver: srv*"Mappe for lagring"*http://msdl.microsoft.com/download/symbols "Mappe for lagring" konfigures til den mappen du vil lagre Symbolene i (feks. C:\Symboler).

 

Når Windbg er ferdig konfigurert kan du da åpne en minnedump ved å trykke Ctrl+D og henvise til mappen hvor minidump fila ble lagret. Deretter er det bare å ha litt tålmodighet og la Windows få laste ned symbolene og deretter skrive inn !analyze -v i kommandofeltet for å få Windbg til å gå gjennom kræsjdumpen og prøve å analysere problemet. Det som kan være interessant her i dette tilfellet er feks "Hvilken prosess/tråd ble avsluttet?" og "Hvilket objekt avsluttet den?"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...