Gå til innhold

Kosovo har erklært uavhengighet!


Anbefalte innlegg

Trey:

 

- Uheldigvis for deg så fikk jeg 20 minutt fri slik at jeg kunne svare.

 

- Nok en gang kommer du med personlig angrep på meg. Jeg klarer ikke å fatte hvorfor du ikke kan akseptere at jeg har motforestillinger mot kosovo albanere. Det er min demokratiske rett å mene hva faen jeg vil. Har du virkelig så stort behov for at folk skal like deg?! I så fall må du søke profesjonell hjelp, for det er alltid sånn at noen har andre preferanser angående deg og ditt folkeslag. Jeg sier til deg : velkommen til virkeligheten.

 

- At jeg kommenterer Irak krigen og internasjonal politikk generelt er helt naturlig. Disse to temaer er mitt fagområde, noe som jeg har brukt fem år av mitt liv på å studere. Dette er feltet jeg kan mye om og da er det naturlig at jeg involverer meg i slike debatter. Hvis jeg hadde studert realfag så jeg ikke vært på dette temaet. Da hadde jeg mest sannsynlig vært på topic som omhandler hardware eller lignende. Så igjen mister din argumentasjon mening.

 

- Samtidig så nevner du at bosniere er misunnelig på Kosovo. Hvorfor skulle vi det?? La oss se litt på fakta:

 

1. Bosnia har vært selvstendig i 15 år, Kosovo knapt nok ei uke.

2. Bosnia har oppnådd selvstendighet uten hjelp, Kosovo måtte ha hjelp fra halve verden for å oppnå det samme.

3. Bosnia har ikke verdens beste økonomi men Kosovo har verre

4. Bosnia her tilgang til havet, det har ikke Kosovo.

5. Bosnia har politiske institusjoner og egen hær, det har ikke Kosovo enda.

6. Bosnia har vært selvstendig før i tiden, Kosovo har aldri vært selvstendig før nå.

7. Bosnia har brukbare internasjonale relasjoner med de fleste land i verden (ink Serbia), Kosovo har dårlige forhold til mange land (Russland, Kina, Serbia, Spania, Bulgaria, Romania, Hellas/ bare for å nevne noen)

8. Bosnia klarer seg på egenhånd, Kosovo er totalt avhengig av nødhjelp og fredsbevarende styrker hvis de i det hele tatt skal lykkes med å eksistere. Etter alt dette jeg har nevnt så mener du at bosniere er misunnelige på Kosovo!? Det finnes ikke en snev av misunnelse fra min side.

 

- Angelica91 er ikke bosnier. Hun er født og oppvokst i Kosovo, hennes far er kosovoalbaner og hun kan ikke ett kvekk bosnisk. Det siste har hun sagt til meg i PM og hun kan sikkert bekrefte dette selv. Så jeg må dessverre skuffe deg igjen. Hun er kosovoalbaner tvert igjennom og forsvarer selvfølgelig kosovoalbanske interesser. Men til tross for dette og hennes unge alder så er hun i det minste fleksibel, reflektert og villig til å lære. Hun innrømmer når hun tar feil og det går an å debattere med henne. Du derimot er ingen av de overnevnte delene. Eneste du gjør er å syte: ”jascko ditt og jascko datt”. Bli voksen og aksepter at det finnes folk utenfor de Serbiske grensene som ikke liker kosovoalbanere, på akkurat samme måte som at det finnes folk som ikke liker bosniere eller serbere.

 

- Til slutt så argumenterer du at diskusjonen vi fører her er irrelevant i forhold til topic. Det viser jo bare hvor kunnskapslaus du er. Diskusjonen rundt USAs rolle, historiske fakta om Balkan, internasjonale relasjoner osv er VELDIG relevant til Kosovos løsrivelse. Du vil at hele dette temaet skal handle om stormende jubel og gratulasjoner til kosovoalbanere. Da kan jeg anbefale deg å gå til et annet forum for her prøver vi å debattere rundt Kosovos løsrivelse, hvilke konsekvenser dette medfører, hva kan de forvente, videre utvikling, legitimitet av løsrivelsen osv. Jeg tviler sterkt på at målet til trådstarter var å lage en topic der alt skal handle om gratulasjoner og sympati til kosovoalbanerne. Du må nok svelge det sure eplet og innse at ikke ALLE er enig med Kosovos uavhengighet. Det er nettopp derfor debatten fremdeles pågår offentlig, og hvorfor så mange land vil ha dette på dagsorden. Spør du meg så jubler du for tidlig. Jeg jublet ikke over Bosnias uavhengighet før år 2000, altså 7 år etter uavhengigheten. Grunnen til det var at jeg ventet til situasjonen hadde stabilisert seg og til vi fikk på plass de grunnleggende institusjoner.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
-Angelica91 er ikke bosnier. Hun er født og oppvokst i Kosovo, hennes far er kosovoalbaner og hun kan ikke ett kvekk bosnisk. Det siste har hun sagt til meg i PM og hun kan sikkert bekrefte dette selv. Så jeg må dessverre skuffe deg igjen. Hun er kosovoalbaner tvert igjennom og forsvarer selvfølgelig kosovoalbanske interesser. Men til tross for dette og hennes unge alder så er hun i det minste fleksibel, reflektert og villig til å lære. Hun innrømmer når hun tar feil og det går an å debattere med henne. Du derimot er ingen av de overnevnte delene. Eneste du gjør er å syte: ”jascko ditt og jascko datt”. Bli voksen og aksepter at det finnes folk utenfor de Serbiske grensene som ikke liker kosovoalbanere, på akkurat samme måte som at det finnes folk som ikke liker bosniere eller serbere.

 

Jeg er halv bosner, halv kosovo-albaner. Jeg er født i Bosnia men vi flyttet til Prishtina i Kosovo og dermed kunne ikke moren min lære bosnisk videre til oss barna. De fleste albanere ser ikke forskjell på serbere og bosnere, derfor. Blodet du har i deg sier hvem ditt folk er, ikke språket. Men altså moren min er BOSNER og dermed er jeg halv bosner :) End of story.

 

Kan ikke lyve, jeg føler at jeg også blir angrepet når noen går til angrep på kosovo-albanerne. Jeg føler det samme når noen snakker dritt om bosnere. Jeg forsvarer dem KUN når jeg ser at de blir behandlet urettferdig. Jeg forsvarer dem ALDRI på det gale de gjør.

 

Reagerte også på det du sa om at Kosovo har vært selvstendig i en uke mens Bosnia har vært det i 15 år. Et sted må mann jo starte. Dere begynnte ikke på 15 år heller. Det var en tid dah dere lå på en uke også.

 

Jeg lyser opp av komplimentene :D meeeeen ( :p ) det får meg til å høres ut som en liten skolepike med sløyfer i håret som sitter lydig på skolebenken. Trey er den usikkelig gutten som sitter ved siden av meg. Du står selfølgelig ved tavla og kan alt og prøver å lære oss noe. :p Komplimentene kan også være en liten triks for å få meg mot Trey? Anyway håper de var ærlig ment. :)

Endret av 19angelica91
Lenke til kommentar

Sorry datt ut....

 

forsetter....

 

"1. Bosnia har vært selvstendig i 15 år, Kosovo knapt nok ei uke.

2. Bosnia har oppnådd selvstendighet uten hjelp, Kosovo måtte ha hjelp fra halve verden for å oppnå det samme.

3. Bosnia har ikke verdens beste økonomi men Kosovo har verre

4. Bosnia her tilgang til havet, det har ikke Kosovo.

5. Bosnia har politiske institusjoner og egen hær, det har ikke Kosovo enda.

6. Bosnia har vært selvstendig før i tiden, Kosovo har aldri vært selvstendig før nå.

7. Bosnia har brukbare internasjonale relasjoner med de fleste land i verden (ink Serbia),"

 

 

1. Om 15 år så er vi selvstendig også

2. Kosovo har fått mest hjelp fra egne som bor rundt i verden. Det ble sendt over 150 milllioner dollar til Kosovo etter krigen.

3. Nei det har vi ikke men Kosovo har bygd seg sykt fort opp, Bosnia ser forsatt ut som en slagmark.

4. Fint da lærer bosnere å svømme for vi har bassenger i Kosovo

5. Politisk institusjon har vi hatt hele tiden, hær også.

6. Kosovovar en del av Albania før i tiden så vi har vært selvstendig siden vi er samme folket.

7. Kosovo har det også i form av USA, TYSKLAND, FRANKRIKE, ITALIA, NORGE, DANMARK OG 58 MUSLIMSKE LAND SOM GODTOK KOSOVO SOM EGET LAND +++. Men Serbia vil vi ikke ha gode relasjoner til og du skjønner kansje hvorfor? Vi klarer ikke å leve vegg i vegg med folk som har drept vår familie dessverre.

 

 

Sånn da fikk vi oppklart det, jeg har absolutt ikke noe i mot Bosnere hvis du tror det da mange av dem er mine venner som f.eks edin, adnan, admir, og erdin. Og de er gode venner av meg som alle har forskjellige meninger om ting og tang men er enig i en ting: Vi er alle imot serbere og hater dem for det dem har påført begge landene.'

 

 

Så igjen Jascko ønsker jeg deg velkommen til chatu nouf på lørdag der vi vil feire frigjøringen..du står på gestlisten allerede...

Lenke til kommentar
jeg har vært ute med sletteknappen. chatting kan dere ta på PM, MSN eller annet egnet sted.

 

Du slettet halve tråden til trey :hmm:

 

 

ja det synes jeg var veldig dumt da det var et viktig innlegg til godeste jascko

 

 

Viktig innlegg til jascko? Jeg tror du drømmer om meg og er besatt av meg siden du ikke prater om noe annet. Din innlegg var full av svada og ren spekulasjon om Kosovos fremtid. Spekulasjoner om at Kosovo skal være selvstendig om 15 år, påstander om at det kryr av bassenger i Kosovo, at bosniere ikke kan svømme, institusjoner som ikke eksisterer osv. Ingen av disse påstander har begrunnelse, ingenting av dette du nevner kan bevises eller bekreftes, og dermed er konklusjon at du ikke har kunnskap eller kapasitet til å delta en slik debatt.

 

Å være nasjonalistisk og beveget etter en uavhengighets erklæring er for så vidt greit, men da må du ta det til et Chat forum i stede. Jubilanter som ikke gidder å diskutere angående den nevnte situasjon, og bruker dette forumet til å utrykke glede, hører til Chat forumer med likesinnede. Du har allerede gitt utrykk og glede for Kosovo løsrivelse, og vi har forstått det, men da kan du komme med noe konstruktivt i etterkant. Det har du IKKE gjort i noen av dine innlegg. I stede så undergraver du en fruktbar diskusjon ved å henvise at USAs krigshandlinger i Irak ikke har noe med Kosovo å gjøre. Selvfølgelig har de det. USA spiller en viktig rolle i denne sammenheng og da er det viktig å diskutere USAs politikk generelt, deres preferanser, deres historie osv. Å ha en snever formening om situasjon i Kosovo er totalt uakseptabelt. Internasjonal politikk formes etter hendelser som har innvirkning på globalt plan og Kosovo situasjon har disse innvirkninger. Dermed er situasjon mye mer kompleks enn du klarer å forstå. I glede rusen så kommer du med påstander som er helt på bærtur. Ingen vet om Kosovo blir uavhengig om 15 år. JEG og andre derimot VET at Bosnia har vært uavhengig i 15 år, dette er påstand som kan bevises med enkle kilder. I tillegg klarer du å prestere å kalle Bosnia slagmark? Ta deg en tur dit, du skal lete lenge for å finne noe som minner om langvarig konflikt. Alt er renovert og Sarajevo feks ser bedre ut i dag enn den gjorde før krigen. Nok en gang påstand fra din side uten en eneste kilde eller rasjonell begrunnelse.

 

Jeg er så fette lei av dine irrelevante og ubegrunnede påstander, og irrasjonelle personlige angrep. Hvis du skal angripe meg så gjør det med noen rasjonell og faglig begrunnelse i stede for å angripe min personlighet. Rent faglig så eier jeg deg på alle områder, for hittil har du ikke kommet med noe som indikerer at du har en snev av kunnskap om internasjonale relasjoner og kompleksiteten angående Kosovo situasjon. I stede for å gi inntrykk av bekymring angående alvorlighets grad i Kosovo situasjon så har du gjentatte ganger unnlat å kommentere de gode bevisene som foreligger angående Kosovos fremtid. Med dette så har du faglig drept denne tråden. Det er ingen lenger som gidder å være med på denne diskusjon siden debatten ikke lenger inneholder reflektert faglig ingrediens, men er full av dine ukompetente innlegg og personifisering av meg. Dette gjelder fra ditt første innlegg som i stor grad var rettet mot meg som person og ikke hadde noen relevans til den oppgitte temaet. Med dårlig formulering og elendig norsk kunnskaper klarte du å aggregere alle dine preferanser og rette dem mot meg som mennesker. Du klarte ikke å skille mellom sak og person, og dermed forsvant interessen fra andre i denne tråden.

 

I tillegg meldte du meg på festligheter uten min samtykke. Du leker med fyrstikken frem for ei tønne med krutt, hvis jeg skal tegne situasjon mer abstrakt. Mine grenser er tøyelig men når folk begynner å melde meg hit og dit uten at jeg har gitt samtykke i dette, begynner grensene mine å drages for langt. Dette er meget alvorlig siden vi snakker om krenkelse som går utover mine personlige rettigheter. Hittil har jeg hatt ganske avslappet forhold til dine personlige angrep mot meg, men når du begynner å melde meg på ting uten min tillatelse så begynner du å leke med noe som kan få konsekvenser for deg.

Lenke til kommentar
jeg har vært ute med sletteknappen. chatting kan dere ta på PM, MSN eller annet egnet sted.

 

Du slettet halve tråden til trey :hmm:

 

 

ja det synes jeg var veldig dumt da det var et viktig innlegg til godeste jascko

 

Jah til godeste jascko som ser ut til å ha forsvunnet :D

 

Der må jeg dessverre skuffe deg. Det er bare at denne topic er blitt meningsløs og lite atraktivt. Dermed har jeg beveget meg til andre topic. Samt at jeg har for lite fritid.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...

OK,nå har jeg lest så mye tull her at det er på tide at jeg sier min mening.

For det først så har jeg fått mer enn nok at folk slenger dritt om serbere når de ikke engang ikke vet noen om dem,men bare det de har hørt på TV eller lest om på internett.

 

Jeg selv er serber fra kroatia.Og dere her vet ikke hva slags ting egentlig skjedde.Alt dere kan er å slenge dritt om serbere og si at det er dems skyld.Vel det går ikke an,for alle land som var i ex. Jugoslavia var skyldige.Og da mener jeg ALLE.

 

Alle sier at så mange kosovoalbanere har blitt drept men ingen nevner hvor mange serbere som har blitt drept.Huset familien min hadde i Kroatia ble tatt av en gruppe kroatere og vi ble kastet ut på gata,men før det var moren min,faren min og begge mine brødre blitt torturert.De gikk til og med så langt at de kutta av 7 fingrere på hendene til faren min.Og de tvang moren min til å se på det.Så ble i kasta ut.Faren min var på sykehuset i 9 dager.

Moren min og brødrene mine spurte naboene våre(de var kroatere)om vi kunne bo hos dem i noen dager siden vi ikke hadde noen annet sted å gå til.Vel svaret dem var: ''unskyld,men vi nekter å ha noen dritt serbere i huset vårt.Dere fikk det som fortjent,

måtte dere bli slaktet i hjel'' og så spytta de på oss.Det var de samme naboene som moren min passa barna til mens foreldrene gikk på ferie.Ofte passet moren min på barna i mer enn 2 måneder.Det kommer mer!

 

Siden vi ikke hadde et sted å bo på,sov vi 2 dager på gata og 3 dager sv vi hos en kvinne som moren min jobba sammen med.Men dessverre ble huset dems også tatt av kroatere så de måtte flykte.Mannen til hu dama var blitt drept.

 

Da faren min kom ut av sykehuset var han sammem med oss i bare 4 dager før han ble tatt til fange og satt i en konsentrasjonsleir.Moren min kjennte heldigvis ei dame i Serbia, kosovo(hu var serber) og hun lot oss bo der.Så vi flykta til Kosovo.Der i Kosovo var alt blitt enda verre.

 

Det var en kirke nær ved siden av huset til hu dama,men den kirken ble brent ned.Mest kirken brant var det albanere som dansa og feira.Over 150 serbiske kirker har blitt brent ned i Kosovo.Det visste sikkert ingen av dere her.Bare se her: http://www.youtube.com/watch?v=W4c9b5OdgHo

 

Den dama vi bodde hos ble drept sammem med hennes 4 barn.Den eldste av dem var 10, den ene var 7 og de to andre var tvillinger og var bare 2 år gammle.Hun dama var blitt banka opp så mye at hun døde mens de låste barna hennes i huset og brennte huset ned sammen med barna.Og de som brente ned huset var albanere og de ble aldri tatt.

Moren min,brødrene mine og jeg hadde vært på besøk hos ei annen familien i Beograd og vi var der 1 uke.Da vi kom tilbake så vi at hu dama var dø og at nesten hele landsbyen var blitt utryddet.Vi hadde ikke noen sted å gå til,men heldigvis tok den familien som vi var på besøk i oss og lot oss bo der.Så vi flytta til Beograd.

 

Men de hadde bare 2 rom og de selv hadde 2 små barn så det ikke noe plass der.derfor fikk vi bo i et hus med andre flyktninger.Huset var så stort som en liten skole og der bodde det over 350 mennesker.Det var ikke sånn at vi fikk hver vår leilighet,men vi måtte dele rom men noen andre.I det rommet vi var i,som ikke var mye større enn en vanlig kalsserom,bodde det 6 familier.Og i den hele bygningen med over 350 mennesker var det bare et kjøkken.Livet var forferdelig.Men det ble verre.NATO bomba Serbia.

Så vi hadde ingen annen grunn enn til å prøve å flykte til et annen land,og Norge ville heldigvis ta oss imot.Så vi var veldig heldige,men dessvere gikk det ikke så bra med alle som det gikk med oss.

 

Hva jeg prøver å si her er at folk skal slutte å slenge dritt om andre folkeslag når de ikke vet en eneste ting om dem.Dessuten så håper jeg at dere også slutter å si at serbere har all skylden for krigen og at de er et forferdelig folkeslag.Alle land i ex. jugoslavia hadde skylden så slutt å skyld på det ene folkeslaget.

 

Og når det så gjelder Kosovo så har albanere ingen rett til å bare ta en del av Serbia.

Endret av SweetKiss3
Lenke til kommentar
OK,nå har jeg lest så mye tull her at det er på tide at jeg sier min mening.

For det først så har jeg fått mer enn nok at folk slenger dritt om serbere når de ikke engang ikke vet noen om dem,men bare det de har hørt på TV eller lest om på internett.

 

Jeg selv er serber fra kroatia.Og dere her vet ikke hva slags ting egentlig skjedde.Alt dere kan er å slenge dritt om serbere og si at det er dems skyld.Vel det går ikke an,for alle land som var i ex. Jugoslavia var skyldige.Og da mener jeg ALLE.

 

Alle sier at så mange kosovoalbanere har blitt drept men ingen nevner hvor mange serbere som har blitt drept.Huset familien min hadde i Kroatia ble tatt av en gruppe kroatere og vi ble kastet ut på gata,men før det var moren min,faren min og begge mine brødre blitt torturert.De gikk til og med så langt at de kutta av 7 fingrere på hendene til faren min.Og de tvang moren min til å se på det.Så ble i kasta ut.Faren min var på sykehuset i 9 dager.

Moren min og brødrene mine spurte naboene våre(de var kroatere)om vi kunne bo hos dem i noen dager siden vi ikke hadde noen annet sted å gå til.Vel svaret dem var: ''unskyld,men vi nekter å ha noen dritt serbere i huset vårt.Dere fikk det som fortjent,

måtte dere bli slaktet i hjel'' og så spytta de på oss.Det var de samme naboene som moren min passa barna til mens foreldrene gikk på ferie.Ofte passet moren min på barna i mer enn 2 måneder.Det kommer mer!

 

Siden vi ikke hadde et sted å bo på,sov vi 2 dager på gata og 3 dager sv vi hos en kvinne som moren min jobba sammen med.Men dessverre ble huset dems også tatt av kroatere så de måtte flykte.Mannen til hu dama var blitt drept.

 

Da faren min kom ut av sykehuset var han sammem med oss i bare 4 dager før han ble tatt til fange og satt i en konsentrasjonsleir.Moren min kjennte heldigvis ei dame i Serbia, kosovo(hu var serber) og hun lot oss bo der.Så vi flykta til Kosovo.Der i Kosovo var alt blitt enda verre.

 

Det var en kirke nær ved siden av huset til hu dama,men den kirken ble brent ned.Mest kirken brant var det albanere som dansa og feira.Over 150 serbiske kirker har blitt brent ned i Kosovo.Det visste sikkert ingen av dere her.Bare se her: http://www.youtube.com/watch?v=W4c9b5OdgHo

 

Den dama vi bodde hos ble drept sammem med hennes 4 barn.Den eldste av dem var 10, den ene var 7 og de to andre var tvillinger og var bare 2 år gammle.Hun dama var blitt banka opp så mye at hun døde mens de låste barna hennes i huset og brennte huset ned sammen med barna.Og de som brente ned huset var albanere og de ble aldri tatt.

Moren min,brødrene mine og jeg hadde vært på besøk hos ei annen familien i Beograd og vi var der 1 uke.Da vi kom tilbake så vi at hu dama var dø og at nesten hele landsbyen var blitt utryddet.Vi hadde ikke noen sted å gå til,men heldigvis tok den familien som vi var på besøk i oss og lot oss bo der.Så vi flytta til Beograd.

 

Men de hadde bare 2 rom og de selv hadde 2 små barn så det ikke noe plass der.derfor fikk vi bo i et hus med andre flyktninger.Huset var så stort som en liten skole og der bodde det over 350 mennesker.Det var ikke sånn at vi fikk hver vår leilighet,men vi måtte dele rom men noen andre.I det rommet vi var i,som ikke var mye større enn en vanlig kalsserom,bodde det 6 familier.Og i den hele bygningen med over 350 mennesker var det bare et kjøkken.Livet var forferdelig.Men det ble verre.NATO bomba Serbia.

Så vi hadde ingen annen grunn enn til å prøve å flykte til et annen land,og Norge ville heldigvis ta oss imot.Så vi var veldig heldige,men dessvere gikk det ikke så bra med alle som det gikk med oss.

 

Hva jeg prøver å si her er at folk skal slutte å slenge dritt om andre folkeslag når de ikke vet en eneste ting om dem.Dessuten så håper jeg at dere også slutter å si at serbere har all skylden for krigen og at de er et forferdelig folkeslag.Alle land i ex. jugoslavia hadde skylden så slutt å skyld på det ene folkeslaget.

 

Og når det så gjelder Kosovo så har albanere ingen rett til å bare ta en del av Serbia.

 

Jeg vet mye om serbere så kan jeg snakka ut om hva jeg mener om dem?

 

Dere ER et jævli folkeslag uansett hva du sier. Og kosovo-albanere er ikke noe bedre heller. Jeg beklager veldig å måtte dra deg ned i møkka på grunn av soldatene deres men jeg kan ærlig talt ikke dy meg. Mer RESPEKTLØSE, voldelige, brutale, jævligere soldater en serbere fins vel bare i Nigeria/Afrika.

Når jeg hører ordet serber eller ser en serber føler jeg bare så stor hat skal jeg si deg. De fleste hater dere og det må du bare leve med.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...