Lawliet Skrevet 3. mars 2008 Skrevet 3. mars 2008 Selv spiser jeg ikke mat som nærmer seg "bestfør" datoen engang Men Kiwibob derimot :!:
Abigor Skrevet 4. mars 2008 Skrevet 4. mars 2008 Skulle nesten hatt en poll: Hva liker du best? -Gammel mat -Ny mat
RogueAlien Skrevet 10. mars 2008 Skrevet 10. mars 2008 Melk som er gått ut på best før datoen kan brukes til matlaging en stund etter datoen. Som sagt tidligere, så lenge det ser, lukter og smaker greit så går det bra. Det og drikke det "rått" derimot vet jeg ikke så mye om da jeg drikker veldig lite vanlig melk. Kjøtt varer ikke så lenge da det tross alt er deler av et døtt dyr og råtner mye fortere enn andre matvarer.
TheExcalibur Skrevet 10. mars 2008 Skrevet 10. mars 2008 Sånn passe sur melk kan man lage vafler og grøt med.
Douglas Quaid Skrevet 10. mars 2008 Skrevet 10. mars 2008 Åt nett parmesanost som var ein månad over "siste forbruksdag" Merka ikkje noko spesielt på smaken i alle fall...
Leffsa Skrevet 14. mars 2008 Skrevet 14. mars 2008 Jeg tror ikke det er dårlig å spise mat som er gått ut på "best før"- datoen, bortsett fra melk. Yoghurt holder også over datoen, hvertfall i lukket pakning! Dette er vel p.g.a. bakteriene det inneholder. Jeg for min del, spiser veldig ofte mat som har gått en dag eller to over datoen, da grunnet kiwibutikkens garanti på utgåtte varer
MortSolb Skrevet 17. mars 2008 Skrevet 17. mars 2008 Jeg er vel egentlig ikke så skeptisk til noe som helst, unntatt ting som kokt skinke og hamburgerrygg. Hvis det står en pakke kokt skinke i skapet som har vært åpnet en stund lukter jeg alltid 2 ganger for å være sikker. Melk kan godt drikkes noen dager over tida, så lenge at den ikke er sur eller klumpete. Yoghurt kan jeg spise opptil 2 uker etter at den går ut på dato, så lenge den ikke er grønn. Skjønner meg heller ikke på folk som kaster bananen fordi den har en liten svart flekk. Den flekken er egentlig ganske god, og den er helt ufarlig.
CheeseSucker Skrevet 30. august 2008 Skrevet 30. august 2008 (endret) Da har jeg nettopp spist gryterett med kjøttdeig som gikk ut på dato for 12 dager siden. Den så grei ut, luktet ikke lem og smakte bra. Bortsett fra noen plaseboeffekter som lett kvalme når jeg tenker over ting som kan ha skjedd med kjøttet, så har det gått bra. Så da blir det bare å se om kroppen reagerer i morgen ;-) Oppdatering: Etter 12 timer er kroppen fortsatt i god form. Dette ser ut til å gå bra Endret 30. august 2008 av CheeseSucker
medlem-90636 Skrevet 2. september 2008 Skrevet 2. september 2008 12 dager Jeg hadde nok ikke åpna pakken engang! Det kan komme skikkelig stygg lukt fra slikt.. I går lagde jeg kyllingsaus av Creme Fraiche som var gått ut på dato for 2 dager siden. Lukta veldig nøye på den først though. Gikk bra, men var lettere skeptisk.
SpecialForce Skrevet 2. september 2008 Skrevet 2. september 2008 Men det var sikkert en frysetørret pose med pulver? De holder stygglenge over datoen. Kan svare både ja og nei på det. Posen var i en annen pose som jeg antar ikke var helt lukket(husker ikke) Smaken var ikke samme, men det gikk an å spise helt fint.
Keiseren av Grønland Skrevet 2. september 2008 Skrevet 2. september 2008 Når det gjelder melk så bruker jeg det kun på siste forbruksdag. Yoghurt derimot holder seg mye lenger enn holdbarhetsdatoen tilsier. Middagen spiser jeg som regel dagen etter. Kun med ett unntak, og det er mors lapskaus. Den holder seg i 2-3 dager og blir bare bedre for hver dag som går.
svinepelz Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Det dummeste jeg gjort når det gjelder slikt er å spise en reke som hadde ligget på benken over natta. Gudene vet hva jeg tenkte på, men jeg satt i alle fall på toalettet i to dager etterpå
Sodd Ball Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Siden jeg vet litt om hva bakterier kan gjøre med mat som ligger for lenge holder jeg meg langt unna. Men så må folk huske at det er forskjell på "best før," og "siste forbruksdag".
Daily-Drifter Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 ...det har staatt i noen timer med lite innhold :/ Ender ofte opp med at jeg tar glasset halvfult med melk fra en nyaapnet kartong, heller i skvetten fra den nesten tomme kartongen, og fyller opp resten... Ødelegge frisk melk med en slant sur? Melk er så billig i Norge at dette høres mer ut som en tvangstanke for meg..
allegro76 Skrevet 11. januar 2011 Skrevet 11. januar 2011 Nå har jeg lest igjennom tråden og bestemt meg for å drøye den pizzan som har stått på benken i 16 timer... med kylling... men faen ass, den er så goooood, hehe... glemte å sette den inn i kjøleskapet i går kveld. Dammit! hehe
Kaarerekanraadi Skrevet 11. januar 2011 Skrevet 11. januar 2011 jeg hopper lett over middag som har stått fra i går uten noe slags innpakning, helst i et kjøleskap. Men om melken smaker bra selv 2-3 dager etter den har gått ut så er det ikke noe i veien med den... Det dannes ikke i nærheten av nok bakterier på ett døgn i romtemperatur om man har stekt kylling og ris i en panne. Men melk ett døgn i 22 grader derimot. Jeg hadde vært skeptisk.
hr_krabbe Skrevet 11. januar 2011 Skrevet 11. januar 2011 Minner meg om den gangen jeg fant en halvfull pakke med kokt skinke bakerst i kjøleskapet. Storfornøyd smurte jeg meg et par skiver, skikkelig gode var de og. Når jeg skulle hente meg mer, så jeg at skinka var kastet. WTF? Kaste halvfull pakke med skinke tenkte jeg. Jeg spurte mamma om hvem som hadde gjort denne forferdelige ugjerningen. Da lo hun godt, og fortalte at skinka var gått ut på dato for over 2 måneder siden. Men ikke nok med det. De hadde gitt litt skinke til katta, som noe skeptisk hadde konsumert en bit, før den kastet opp over kjøkkengulvet. Merkelig nok ble ikke jeg dårlig, men jeg likte ikke tanken på hva som lå og ulmet inni magesekken min. 1
Gjest medlem-1432 Skrevet 11. januar 2011 Skrevet 11. januar 2011 Jeg kan godt drikke melk og spise mat som er godt over dato. Spiser også middagsrester så lenge det er blitt lagret kjølig, no problem!
Maxopp Skrevet 11. januar 2011 Skrevet 11. januar 2011 Mat som stikker av når jeg lukker opp kjøleskapet holder jeg meg unna. Kjøttpålegg spiser jeg ikke etter utløpsdato(Det får brutterns hund), mens mat jeg steker, koker eller varmer på andre måter er alt som lukter og ser greit ut OK uansett datomerking.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå