Gå til innhold

Hjelp med å finne en ny bokserie!


Anbefalte innlegg

Ja, Jo Nesbø er jo en helt genial mann da, så kan tenke meg at bøkerne er bra. ;) Har jo aldri prøvd å lese den type bøker, så kan vel egentlig ikke si at jeg ikke liker det heller, hehe.. Hvordan rekkefølge er bøkerne i og hvor mange er det av Harry Hole serien? :thumbs:

 

Flaggermusmannen

Kakerlakkene

Rødstrupe

Sorgenfri

Marekors

Frelseren

Snømannen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg vil ha en bok eller en bokserie som tar meg med på eventyr, jeg vil ikke ut i verdensrommet igjen, men kan godt være en annerledes verden som den i Harry Potter bøkerne. :thumbup: Ellers må den være spennende, gripende og kanskje helst ha en liten kjærlighetshistorie gjemt inni der en plass?

 

Tidshjulet/Wheel of Time av Robert Jordan. Sykt bra! Fantasy,,

 

Støtter den, glimrende serie som varer lenge (hittil er det gitt ut 11 bøker). Kan lettest sammenlignes med Ringenes Herre.

 

Discworld-serien?

 

Leseordre under

 

the-discworld-reading-order-guide-colour-1-25.gif

 

Hehe, virka som en ganske innviklet serie egentlig. Mange bøker var det ivertfall. :thumbup:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Ellers er Discworld-serien, som ble nevnt litt tidligere, absolutt å anbefale. Terry Pratchett er vel en av englands mestsellende forfattere, og skriver veldig gode, morsomme bøker. Hjelper hvis du har i overkant god engelsk forståelse samt kunnskaper om englands historie og shakespeare, men er veldig morsomt uansett! =)

Finnes noen-og-tjue bøker nå, og kommer ca én hvert år. I tillegg er det kommet ut to spillefilmer, to (ihvertfall) animasjonsfilmer, og to spill (gamle, ligner litt på de tidlige Monkey Island-spillene).

Lenke til kommentar

Anbefaler helhjertet Terry Pratchett sine bøker, gjerne på norsk om engelsk blir for hardt. Anbefaler også Jo Nesbø sin Harry Hole serie. Dette er bøker som jeg har hatt stor glede av selv, samtidig som de er veldig greie å komme igjennom.

Endret av AvieN
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 år senere...

Puster litt liv i denne tråden :)

 

Eventyr sier du? Da vil jeg anbefale 2 bokserier på 5 bøker vær. Skrevet av David Eddings.

 

Belgariad:

 

Pawn of Prophecy

Queen of Sorcery

Magician's Gambit

Castle of Wizardry

Enchanters' End Game

 

The Malloreon:

 

Guardians of the West

King of the Murgos

Demon Lord of Karanda

Sorceress of Darshiva

The Seeress of Kell

 

Begge seriene omhandler samme "univers" men det er 2 veldig forskjellige historier selv om de kanskje føles litt "lik" men det er faktisk en del av boken, det er meningen de skal være litt lik.

 

Driver nå med The Seeress of Kell og gjennom serien er jeg nødt til å skryte av Eddings formidable måte å karakterisere på. Selv om enkelte av personene føles litt "flat" enkelte ganger er alle i hovedsak forskjellig og føles veldig forskjellig. Men de kan og overaske veldig. Eneste problemet med Eddigns er hans kjærlighet for sine karakterer, han vil ikke gjøre dem fysisk harme og selv i de mest utenkelige situasjoner kommer de seg ut uten noe skade. Dog mange av disse situasjoene klarer de å komme seg ut av takket være en liten spion (og min personelige favoritt) og en lurendreier med navn "Silk".

 

Nei anbefaler bokseriene på det varmeste, på full høyde med Tolkien's "The lord of the Rings".

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

I sjangeren Harry Potter, Ringenes Herre og Den mørke materien kan jeg sterkt anbefale Batimeus trilogien. Masse humor, eventyr, magi, usansynlighet, kampen mellom det gode og det onde, typisk fantasy. Man blir etter hvert litt usikker på om man liker hovedpersonene helt, men det er ikke poenget tror jeg. Greia er at det er magikere som styrer London, ikke ved hjelp av tryllestaver, men demoner som de kaller frem ved hjelp av pentagrammer og røkelse, eneste problemet er at disse demonene gjør alt de kan for å spolere magikernes planer. Magikerne prøver selvfølgelig å spolere for hverandre. Noe av det jeg husker best er alle de humoristiske fotnotene, når demon hovedpersonen forteller.

Lenke til kommentar
Selv synes jeg Jordens Barn serien av Jean M Auel var veldig bra. Handler om en jente Cro Magnon jente som vokser opp blant neandetalere, og hvordan hun greier seg videre. Eneste som er litt dumt her er at hovedpersonen er veldig "super" hun greier liksom alt, og det blir veldig mye porno utover i de 4 siste bøkene (det er 5 bøker i serien). Ble faktisk ganske lei etterhvert, men bøkene er underholdne for det.

 

Jeg anbefaler også denne serien, selv om jeg noen ganger bare vil rive bøkene i fillebiter mens jeg skriver ''fyy faen, ta deg sammen din sutrejente. :mad: ''

Kan blir litt mye husmorerotikk, men det skader ingen. :p

5 av totalt 7 bøker er kommet ut.

Jeg er litt redd for at kjerringa skal dø før hun er ferdig med de to siste altså. ):

 

Ellers sluker jeg mye av Dean Koontz og Lee Child.

Grøss. :D

Lenke til kommentar

Kan vel nevne noen serier som jeg kommer på sån i toppen av tankenne, og som jeg turur ikke var nevnt tidligere, men mulig jeg overså dem. Aner ikke om de er på norsk.

 

-Sookie Stackhouse - nåtid, vampyrer, varulver +++

-The hollows - nåtid, men litt anderledes. Hoved dama er ei heks. Alverm demoner osv.

-Harper Connelly Mysteries - er ikke så mye overnaturli... ser man bort i fra att hovedpersonen kan finne døde kropper go se dems siste dødsøyeblikk så er det en vanlig krim/triller

 

-Codex Alera - trur siste bok kommer til høsten.

-study series - maria v. snyder

-Nightrunner - Om du er homofob så styr unna

-Tamir Trilogy - mulig du vil styre unna denne også i såfall... Hoved personen er ei jente som lever som en gutt frem til tennårene uten å vite at han/ho er ei jente. Litt kjønns forvirring.

-Kushiel's Legacy - har så vidt starten på den, så jeg kan vel egenlti ikke anbefale den enda. Men den er ganske anderledes denne også... hove personen er ei jente "hore?" som ikke har noe imot sadistisk sex.

-sword of truth - En sikkelig lang serie som i tilegg er ferdig. Er for mange lange serier som er uferdige, noe som er irriterende når du kommer til siste utgitt bok og må vente.

 

Riftwar saga - Lotr klone, nesten. Mer husker jeg ikke, leeenge siden jeg leste den. Så om du liker lotr så er den kanskje vært en titt.

 

 

For hakke yngere, young adults... ca:

-Ranger's Apprentice - WARNING!!! Den siste boka slutter så å si på en kliff hanger. Hater no helt sykt nå det skjer i bok serier. Eneste motmidellet er å starte rett på en annen god bok for å glemme dritt boka så fort så mulig. Men serien er ellers grei.

-House of Night - Handlinga foregår rundt en skole for tennåringer som holder på å bli vampyrer. Her blir man ikke vampyr av å bli bitt, men det skjer i tennårene helt tilfeldig.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Jeg kan også anbefale "Jordens barn" av Jean M. Auel. Her har du mange sider med spenning og facinasjon. Det som kjennetegner bøkene er at forfatteren har lagt utrolig mye vekt på å danne et mest mulig korrekt bilde av hvordan europa så ut for 10 000 år siden. Hun bruker utrolig mye tid på å sette seg inn i vitenskapen rundt dette, og det sier vel litt at det gikk 17 (!) år mellom bok nr. 4 og fem. (Ikke akkurat Det skal visstnok komme en 6. og avsluttende bok. Håper bare det ikke tar like lang tid før den kommer... :no: Bøkene heter Hulebjørnens klan, Hestenes dal, Steppevandringen, Mamutjegerne og Klippehulens folk.

Lenke til kommentar

Liker du bøker som Ringenes Herre, Eragon og sånt kan jeg anbefale Dragonlance. De fleste er på engelsk, men noen få er oversatt til norsk.

 

Vil du heller ha vanlig krim er bøkene til Stieg Larsson ikke å komme utenom. De kan være ganske brutale til tider, men slikt tåler man. :p

 

Ellers har vi jo Tom Egeland med Sirkelens ende, Paktens voktere og Lucifers evangelim. Alle er i samme stil som DaVinci-koden (SE handler mye om det samme, men kom to år før) og meget bra. En annen bra bok er Jakten på Atlantis av Andy McDermott, men det er ikke en serie.

 

Og Ravenloft, selvsagt. :)

Lenke til kommentar
Jeg kan også anbefale "Jordens barn" av Jean M. Auel. Her har du mange sider med spenning og facinasjon. Det som kjennetegner bøkene er at forfatteren har lagt utrolig mye vekt på å danne et mest mulig korrekt bilde av hvordan europa så ut for 10 000 år siden. Hun bruker utrolig mye tid på å sette seg inn i vitenskapen rundt dette, og det sier vel litt at det gikk 17 (!) år mellom bok nr. 4 og fem. (Ikke akkurat Det skal visstnok komme en 6. og avsluttende bok. Håper bare det ikke tar like lang tid før den kommer... :no: Bøkene heter Hulebjørnens klan, Hestenes dal, Steppevandringen, Mamutjegerne og Klippehulens folk.

 

 

Jordens Barn var faktisk ganske bra. Den serien ville jeg også lett ha anbefalt.

 

Også er det er en serie på to bøker av Carsten Jensen (reiseskildring) som jeg synes var fantastisk bra. Bøkene heter "Jeg har sett verden begynne" og "Jeg hørte ett stjerneskudd".

Endret av Thrinduil
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...