Gå til innhold

– Nintendo har ikke vunnet


Anbefalte innlegg

Tror wii kommer til å slite kraftig de neste årene, siden de eneste "gode" spillene de har er Mario og Zelda. Wii var liksom tøft i starten og alle måtte ha den, nå er de fleste lei av konsollen.

 

Krigen kommer til å bli mellom PS3 og Xbox360, den morsomme tingen er jo egentlig at PS2 solgte bedre enn xbox360 og wii i 2007. Den eneste grunnen til at PS3 ligger etter er prisen, de har de beste spillene, beste konsollen og Blu-ray spiller. PS3 har gratis internet-tjeneste, noe ikke xbox360 har.

 

Det jeg mener er, PS3 vil selge mye bedre enn de andre når den blir blligere, for de andre 2 blir nok ikke noe mye billigere. Og selv om det finnes færre PS3 eiere enn de andre 2, så selger PS3 spill mer... Men dessverre for PS3, kommer Xbox360-spill som Fable 2 ut i år....

 

Kampen fortsetter.....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg ser ikke helt den voldsomme arrogansen i å be om argumenter til å støtte opp om en såpass bastant påstand som at alle spill til Wii bortsett fra Mario og Zelda er dårlige.

En diskusjon som denne blir aldri nøytral.

 

Det er også forskjell på hva som "er best", og det folk oppfatter som det mest fornuftige valget. Noe jeg sysntes er interresant å tenke på er hvem som har kjøpt konsoller så langt. Er alle Wii og Xbox-konsoller kjøpt opp av tidligere nintendo-/xbox-fanboys eller har de stjålet tidligere PS2-eiere? Hvor mange av Wii-konsollene er solgt til en helt ny gruppe gamere? Og som jeg skrev tidligere er det over 100 millioner konsoller opp til nivået til forrige generasjon.

Lenke til kommentar
Jeg ser ikke dere komme med motargumenter fulle av logikk, analytisk tanke og "bånd som man normalt settes fast av i slike sammenhenger".

 

Litt mindre arroganse takk.

 

En ulogisk påstand får ulogisk svar.

 

Men for å svare litt.

 

Det er ikke grunnet Mario og Zelda at Wii selger men derimot familiespillene som er myntet på familier. Wii er jo tross alt en familiekonsoll og selger deretter til det markedet. Men enkelte setter seg ned og tror at det er kun 2 spill til Wii som appelerer til massen, noe som er riv ruskende galt, spesielt de 2 som blir nevnt i samtlige sammenheng nemlig Mario og Zelda.

 

De 2 har i og for seg solgt godt men jeg tviler på at det er de 2 som har solgt konsollene, tipper det er Wii sport som har sørget for mest solgte enheter men selvfølgelig andre spill som lener seg mot familiespill og underholdning har og sørget for sitt for Wii.

 

Wii's marked er alt annet enn vanlig og linært som det markedet X360 og PS3 stiller mot, Wii markerer seg spesielt mot casual markedet men med innslag mot hardcore og med spill som Medal of Honor, Resident Evil 4, The Godfather etc etc etc. Det er dog casual markedet som selger mest for Wii, og med den viten i behold så blir det fåmælt å si at Wii har kun 2 spill og at alt kruttet er brukt opp.

 

Husker og profetiene som vandret om at Wii kom først til å selge i 1 månde, så til PS3 kom, så til sommeren, så til høsten, så til jul, så til i midten av 2008 når gromtitlene til PS3 kommer. Det er forferdelig mange profetier angående Wiis snarlige nederlag og hadde 1 av dem vært korrekt hadde Wii vært ute for lengst men det er ikke tilfelle per i dag.

 

Så derfor synes jeg det er fåmælt å dømme Wii nedenom og hjem på grunnlag av mangel på spill.

Lenke til kommentar

Morsomt at jeg klarte å lage diskusjoner..

 

Vil bare tilføye at PS3 selger bedre på flerplattform-spill enn de andre. Og store titler som Civ revolution som egentlig skulle bli produsert til Wii, ikke blir det likevel...

 

Jeg er ikke egentlig enn hardcore-playstation-fan, jeg liker egentlig både microsoft og nintendo... Men likevel så mener jeg at PS3 er ett bedre produkt enn de to andre.

 

Og når du står foran valget mellom konsollene er det vel store titler som Mario, Zelda, Halo og Final Fantasy som avgjører det meste, ikke partyspill som buzz, er det vel? (med untak av Singstar)

Lenke til kommentar

Ikke glem at WII tiltrekker de eldre. Jeg og kompiser kjøpte wii til bestekompisen min, da han kom hjem med WII. Ville alle i hans familie prøve, tilmed besteforeldrene hans kom på besøk og spilte. De likte det faktisk. Tror ikke at de ville ha giddet det hvis det var xbox360 eller ps3. Bare en tanke. :)

Lenke til kommentar
Morsomt at jeg klarte å lage diskusjoner..

 

Vil bare tilføye at PS3 selger bedre på flerplattform-spill enn de andre. Og store titler som Civ revolution som egentlig skulle bli produsert til Wii, ikke blir det likevel...

 

Jeg er ikke egentlig enn hardcore-playstation-fan, jeg liker egentlig både microsoft og nintendo... Men likevel så mener jeg at PS3 er ett bedre produkt enn de to andre.

 

Og når du står foran valget mellom konsollene er det vel store titler som Mario, Zelda, Halo og Final Fantasy som avgjører det meste, ikke partyspill som buzz, er det vel? (med untak av Singstar)

 

Det er 2 komplett forskjellige markeder nå, hardcore og casual. En casual gamer bryr seg vel mer eller mindre døyten om Master Chief, Link, Mario og en eller annen FF karakter (husker ingen). De har vel et helt annet syn på spillene de vil spille. Noen leter etter et spill for familien, andre leter etter et spill for forfesten, andre leter etter noe helt annet.

 

Vi hardcore gamere vet hva vi ser etter og vet hva vi foretrekker og går etter det. Problemet er at en del hardcore tror at absolutt alle går etter deres preferanser og foretrekninger og det er den garanterte formelen på suksess. Ikke noe galt i det, men jeg mener det er et litt snevert syn ettersom det er et såpass splittet marked som det er.

 

Personelig tror jeg Nintendo blir å tusle og gå med Wii uansett hvordan det går. Den virkelige og interesange kampen står mellom PS3 og X360, som er 2 meget forskjellige konsoller med sine styrker og svakheter, men stiller mer likt i ringen enn Wii gjør mot noen av dem på de normale kriteriene. Nå er det slik at Wii har i mange tilfeller definert sine egene regler og går etter dem, de har for det første skrevet seg totalt ut av grafikk og maskinkraft krigen og småtusler mellom casual folket og snapper dem opp.

 

Et meget spennende marked slik sett i dag. Tror til syvende å sist blir denne generasjonen en av de mest inovative generasjonene med tanke på grafikk, gameplay, innlevelse og utnyttelse av konsollene på markedet.

Lenke til kommentar

Ser ikke helt problemet jeg... alle har solgt millioner av spill og konsoller. Alle har også tjent millioner på dem. La all tre være i markedet, vill ikke ha monopol.

Inge av dem som er på konkursens rand allikavel. (bra nintendo ikke gikk konk sist gang) Personlig sverger jeg til pc som gaming platform.. blir kun å kanskje anskaffe en ps3 vist ikke Blu-ray spillere blir billigere.. men for øyeblikket foretrekker jeg dvd.. har ikke hd tv :)

Endret av alleibruk
Lenke til kommentar

Har både PS3 og 360, glad i begge konsollene.

 

Fordelene med 360 er rett å slett et hav av spill å velge i, samt online tjenesten som er vanvittig god. Men boksen bråker (DVD enheten) noe vanvittig.

 

PS3 har mange fordeler, men savner spill... Folklore er vel det jeg har satt øynene mine mest på, samt litt CoD. PS3 er meget stillegående og fungerer utmerket til multimedia.

 

Er fornøyd med begge konsollene og angrer ikke på kjøpet av noen av de, det kommer nye titler til begge konsollene og jeg kommer til å bruke begge like mye til spill fremover.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-uVTr2vDm

Jeg sitter og spiller 360 ca hver dag, har et stooort utvalg av spill, har en topp onlinetjeneste, spiller med 5-6 nordmenn hver dag.

Hva annet kan jeg ønske meg?

 

Kortleser og Blu-ray? Jeg trenger ikke engang trådløs tilkobling.

Heller ikke større HDD eller blu-ray.

Hadde jeg trengt dette, så hadde jeg kjøpt meg en ps3, men av

de enkle grunnene, sparte jeg de pengene.

 

Kjøp det du har mest lyst på, så blir du somregel fornøyd ;]

 

Men dessverre for PS3, kommer Xbox360-spill som Fable 2 ut i år....

 

På hvilken måte er det synd for PS3?

Skal jeg påstå at det er SYND for 360 at MGS kommer kanskje i år kanskje?

Endret av Slettet-uVTr2vDm
Lenke til kommentar

Nå har det seg faktisk slik at hvert firma har visse mål og profitt per konsoll osv.

Regner med enkelte selger maskinene sine med tap, mens andre med profitt eller mindre tap.

Vinne går ikke ut på å pushe ut mest mulig konsoller, men hva man får igjen for det antallet man faktisk får ut, samt de spillene som følger med det salget.

Nintendo kan virke som en konsoll som ene og alene flyter på at det er noe nytt. Det er morsomt en liten stund, og så blir det kjedelig. Det er min erfaring i hvertfall (Ja jeg eier kun en wii, ingen ps3 eller xbox enda)

Dette selger godt til casuals som spiller litt her og der alikevel. Smart strategi, spørs hvor smart det er med tiden.

Lenke til kommentar

Vel, er det noen som har profitert på sitt salg av konsoller, spill og ekstrautstyr er det da vitterlig Nintendo. De har solgt sine konsoller med profitt siden dag 1! Når de så har solgt over 10 millioner konsoller på et og et halvt år sier det seg selv at de har tjent uhorvelig mye penger. Så har de også lansert en rekke megasukseer av 1. party spill der de også langer inn hele profitten selv. Ikke bare får de royalties av spill som Zelda: Twilight Princess og Super Mario Galaxy, de får faktisk all den profitt som blir igjen etter at detaljister, importører og fraktselskap har fått sitt. Det sier seg selv at Nintendo så absolutt når sine mål om fortjeneste, og de er kanskje de eneste av de tre som virkelig har kunnet le hele veien til banken siden begynnelsen av denne generasjonen.

 

Når det gjelder det dårlige utvalget av spill til Wii er dette en subjektiv smakssans, og kan dermed ikke brukes som et objektivt argument i en diskusjon. Det sier seg selv at noen ikke vil like spilluvalget på Wii, mens andre vil forgude det. Samtidig er det slik at noen påberoper seg synske evner ved å si at det ikke vil komme noen gode spill til Wii i fremtiden, og at interessen for konsollen dermed vil dø ut. Jeg må bare gi meg over, for jeg skjønner ikke logikken til folk her. Med mindre noen faktisk har synske evner, er det ingen som kan si om det kommer eller ikke kommer gode spill til Wii fremover. Det vet vi rett og slett ingen ting om! Skal ikke se bort ifra at en tredje parts utvikler plutselig lanserer et knallspill eller to.

 

Dommedags-profetier for Wii er forøvrig ikke noe nytt. Siden detaljene om konsollen ble kjent har folk spådd dens død. Først sa folk at den kom til å overleve det første halve året til Playstation 3 kom ut, og så dø. Men dette skjedde ikke. Ikke bare ble PS3 utsatt, men Wii gjorde det utmerket vel. Så skulle Wii dø ut når Playstation 3 bare kom ut om enda seks måneder. Skjedde selvfølgelig ikke. Wii har gjort det strålende helt siden lansering, og det faktum at etterspørselen er høyere enn tilbudet (leveringsproblemer) viser at konsollen fortsatt gjør det sterkt.

 

Ja, konsollen har kanskje mangel på de helt store spillopplevelsene. Hittil har utgivere satset litt vel mye på en samling av mini-spill, noe som ikke bare er positivt. Men dette er en trend som forhåpentligvis vil snu. Forhåpentligvis ser vi noen store spill til Wii i løpet av 2008/2009. Og når 2010 kommer så er det bare å vente på Wii 2 som forhåpentligvis bringer mye positivt.

Lenke til kommentar

Problemet slik jeg ser det med wii, er ene og alene at tredjeparts utviklere ikke våger å satse tungt nok på plattformen med nye utgivelser. De konkurrerer mot et marked der Nintendo sine franchiser står sterkt og vil fortsette å stå sterkt. Derav den store mangelen på kvalitetstitler og nye opplevelser utenom den ene og andre nintendosjangeren. Men så lenge folk kjøper nyheten om at dette er nytt og stort, så kommer Nintendo til å le hele veien til banken ja.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Nå er det nå slik at det er underholdningsverdien hver av konsollene gir forbrukeren over flest år som gjelder? Eller er det BARE salgstall som opptar dagens gamere?

 

Når jeg tenker tilbake på retro konsoller så tenker jeg ikke på konsollkrigen som var den gang , men heller at hver av utgiverne og konsollprodusentene hadde sine kvaliteter som gjorde hver konsoll unik. Og ikke minst like spillbar

Lenke til kommentar
Jeg er ikke egentlig enn hardcore-playstation-fan, jeg liker egentlig både microsoft og nintendo... Men likevel så mener jeg at PS3 er ett bedre produkt enn de to andre.

Slike uttalelser viser hvor stor innsikt du har. La oss si at ikke noen som kan noe om bil kommer med uttalelsen "mener Volvo XC90 (stor SUV) er ett bedre produkt enn Mercedes A-klasse A-150 (ca golfklasse)" hadde han fått pepper. Man sammenligner jo kyr med griser ...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Wii var liksom tøft i starten og alle måtte ha den, nå er de fleste lei av konsollen.

 

Det som jo er en smule besynderlig er at konsollen alle er så lei av, fortsetter å selge flere ganger så mye som konkurrentene. Forteller ikke det hvor mye mer lei folk er av de andre konsollene?

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...