Gå til innhold

Installert Ubuntu, ingen dualboot startup screen? (LØST)


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg installerte nettopp nyeste versjon av Ubuntu på laptopen min. Den hadde fra før Windows XP Media Center. Bootet direkte fra CD og fulgte installasjonsveiviser. Hadde 16Gb upartisjonert på disken og kjørte automatisk oprettelse av partisjoner via veiviseren. Det installerte og bootet opp Ubunto når pcn restartet. Ubuntu fungerer fint, men jeg får ikke bootet Media Center. Får ikke opp noe valg av operativsystem ved startup. Noen jeg har oversett?

 

mvh h2k

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du følger standard installasjonsprosess, vil Ubuntu formatere hele harddisken før den derretter installerer Ubuntu. Men du valgte å kun bruke den ubrukte plassen på harddisken?

 

Med Ubuntu følger det med en tekstbasert oppstartsvelger som heter GRUB; den kommer fram før Ubuntu booter opp. Kommer denne fram når du starter opp maskinen?

Lenke til kommentar

fant ut hva som var galt, hadde to Windows installasjoner på harddisken som begge bootet fra samme windows boot. når jeg slettet den ene windowsen og installerte ubuntu forsvant booten til den andre windows installasjonen også slik at ubuntu trodde den var alene på disken. formaterte hele greia og nå får jeg opp GRUB ved startup

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...