Gå til innhold

Warner Bros. Går for Blu-ray!


dannad

Anbefalte innlegg

Kan heller ikke se at så veldig mange sitter og klager over feks. "konsollkrigen": Nei, jeg skal ikke ha meg noen konsoll før de finner ut hvem som "vinner" og blir enige om ett format på alle spillene. På spill har man hele 4(!) hovedstandarder nå, uten at det skaper noen "frykt" eller tilbakeholdenhet blant kundene.

Den store skilnaden er vel at for konsollar og spel foregår det ei stadig teknisk utvikling, der fleire konkurrerande plattformer er med på å drive fram nyskaping og betre tilbod. I tillegg er det i vesentleg grad konsollane som bestemmer rammene for dei som utviklar spel. So når Nintendo kom med fancy nye kontrollarar, ga det nye moglegheiter. Akkurat som meir lagringsplass og raskare maskinvare gir nye moglegheiter.

 

Filmformat skal i mykje større grad berre få jobben gjort. Fleire format kompliserar berre marknaden, både for dei som lagar film, og for dei som ser på.

 

 

@Bilet

 

Eg trur han har rett når det gjeld storleiken på spelindustrien versus filmindustrien. Eg skreiv ei oppgåve om spelindustrien for nokre år sidan medan eg gjekk på universitetet, og meiner då å hugse at spelindustrien hadde passert filmindustrien for ei stund sidan, og var på veg til å ta igjen musikkindustrien. Det er òg grunn til å tru at spelindustrien vil fortsette å vekse, etter kvart som speling blir vanlegare i fleire aldersgrupper. Mine eigne observasjonar er i alle fall at mange av oss som vaks opp med speling, fortsetter å spele når vi blir eldre.

 

Kay

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tradisjon tro, tror jeg at vi kommer til å se en vinner og en taper i formatkriger når det gjelder film. Film kan ikke sammenlignes med spill i så måte. At spillbransjen omsetter for mer enn filmbransjen vil jeg gjerne se noen god dokumentasjon for, før jeg tror på det. Det er for eksempel langt flere som kjøper seg en dvd/går på kino enn som kjøper konsoll/spill. Når det gjelder spillbransjen er forskjellene på formatene/konsollene også langt større enn HD-DVD/Blu-ray. Sånn sett er det også naturlig nok plass til flere aktører, siden enkelte aktører som f.eks Nintendo med sin Wii, kan tilby en helt annen dimensjon spill enn det PS3 kan.

Vel, fakta er jo at spillindistrien er større, uansett om man tror det eller ei, og det er også bakgrunn for min sammenligning. (Vet ikke når spillindustrien gikk forbi filmindustrien men det er noe år siden. Her er en nyhet fras 2004 som referer til dette: http://games.slashdot.org/games/04/12/19/2...=98&tid=10)

Å basere seg på fakta må jo være første punkt dersom man skal ha en nogenlunde nyttig diskusjon.

 

 

Spill er også i stor grad forbeholdt de yngre aldersgruppene i samfunnet vårt. Film er noe universalt som kan knyttes til alle aldre. Ergo er kunnskapsnivået knyttet til hva som er bra/dårligere lavere og behovet for et universalt format større.

Film kan knyttes til alle ja, men markedet blant "de yngre" som kjøper spill er jo tydeligvis større bare der siden de overgår filmindustrien!

 

Et annet aspekt som jeg synes du tar grenseløst feil i her Vice er HD sin overlevelseskraft med to formater. Med to formater vil du tvinge folk til å bestemme seg for hvilken type filmer de vil se.

Hvorfor er da dette så mye verre en å feks. tvinge folk til å kjøpe en PS3 om de vil spille et bestemt spill?

En konsoll er jo tom. mye dyrere enn det en billig DVD spiller er! I tillegg villle man mest sannsynlig få DVD spillere som tar begge formater(de finnes faktisk idag allerede) slik at man ikke er nødt til å ha to spillere uansett!

 

At filmselskapene nå ser ut til å høre på forbruker, se på salgstall osv, gjør til at HD DVD mest sannsynlig forsvinner.

Men som tidligere nevnt: Nå er det jo nettopp det de ikke gjør! Det finnes ingen vesentlige forbrukere å snakke om ennå da det er et lite nisjemarked, som domineres av:ja nettopp spillkonsolleiere, ikke filmentusiaster.

Nå blir dette bare en avgjørelse som blir tatt av dem som kan betale mest dollars bak i kulissene.

De fleste har sikkert ikke engang hørt om HD film, noe som skyldes den ekstremt dårlige markedsføringen av formatene. Den første og trolig den eneste vesentlige markedsføringen av HD film her i Norge så jeg da filmen "Click" kom ut da det var noen busser som kjørte med en stor reklame på seg (Og der hadde de tom. prestert å stave Blu-ray feil!!) HDDVD har jeg aldri sett noen reklame for.

 

Behovet for mer enn 1 filmformat i HD-klassen er ikke til stedet. Å påstå noe annet er idioti.

Det er ikke behov i seg selv for flere formater bare for formatets skyld, men når de to formatene tilbyr vesentlige forskjeller, da er behovet der. Da tenker jeg som nevnt på forbrukerfiendtlige funksjoner som sonesperrer og DRM. Hadde Blu-ray vært uten disse funksjonene hadde formatene i praksis vært identiske og det hadde ikke vært noen som helst grunn til å velge det ene foran det andre.

Lenke til kommentar
I den diskusjonen her synes jeg stk. er mer interessant enn kr. Film ER mye mer utbredt enn spill.

Ja, film treff nok ein mykje større del av befolkninga, so argumenta held. Men eg forstår at Vice reagerar nå spelindustrien blir skildra som ein "liten nisjemarknad". :)

 

Kay

Lenke til kommentar
Studio intervju med Home Media Magazine (Noen dager før Warner gikk BD-eksklusiv).

 

"Unfortunately, the dueling formats created an information logjam in what should have been our conversation with consumers."

- Ron Sanders, Warner.

 

"Dueling formats have restrained our ability to launch large-scale, industry wide marketing initiatives"

- Steve Einhorn fra New Line Cinema.

 

"Rather than collectivly educating customers, as the industry did with DVD, we´re embroiled in a manufactured format war that is slowing uptake to a degree.

- Mike Dunn, 20th Century Fox.

 

-----------------------------

Nå er det nok ikke helt tilfeldig at disse uttalelsene kom er fra noen som allerede var i Blu-ray-gruppens hule hånd da de sa dette! ;)

Men dersom de faktisk mener og tror dette selv er det kanskje ikke så rart at filmindustrien har blitt forbikjørt av spillindustrien. En industri som tydeligvis er flinkere til å formidle sin informasjon ut til kundene. Film(og musikkindustrien) har jo strittet imot det meste av teknologisk utvikling de siste årene og har vært fullstendig grodd fast i sitt tradisjonelle tenkemønster. Kanskje ikke så rart da heller at tanken på to forskjellige formater samtidig(!)kan gjøre det litt vanskelig for noe å tenke klart. :)

Endret av Vice
Lenke til kommentar
Men dersom de faktisk mener og tror dette selv er det kanskje ikke så rart at filmindustrien har blitt forbikjørt av spillindustrien.

Hadde en DVD eller Blu-ray kostet like mye som et Playstation 3 eller Xbox 360-spill ville nok ting sett anderledes ut. Film når et større publikum, end of story.

 

Og sånn forresten, jeg tror nok filmbransjen selv vet bedre enn deg hva markedet deres tåler og ikke tåler. :)

Endret av K.Larsen
Lenke til kommentar
Men dersom de faktisk mener og tror dette selv er det kanskje ikke så rart at filmindustrien har blitt forbikjørt av spillindustrien.

Hadde en DVD eller Blu-ray kostet like mye som et Playstation 3 eller Xbox 360-spill ville nok ting sett anderledes ut. Film når et større publikum, end of story.

 

Og sånn forresten, jeg tror nok filmbransjen selv vet bedre enn deg hva markedet deres tåler og ikke tåler. :)

Som sagt, det er kanskje ikke så rart at de har blitt forbikjørt av en mer "åpen" bransje. ;)

Endret av Vice
Lenke til kommentar

Men har du noen dokumentasjon på at spillindustrien har gått forbi filmindustrien, Vice? Jeg har bare vanskeligheter med å se det foran meg, så noen tall hadde jo vært moro. Det eneste jeg fant via raskt Google-søk er tall fra 2006 i USA som sier noe annet:

 

When hardware, software, and accessories sales are combined, the total US gaming market for the year amounted to $12.5 billion, a 19 percent jump over 2005's $10.5 billion, which was the previous highest grossing year in US gaming. December alone saw the industry bring in $3.7 billion, 27.8 percent more than the $2.9 billion it brought in for December 2005. The figures did not include sales of PC games, PC game subscriptions, or downloaded content.

 

Kilde: GameSpot med tall fra NPD Group

 

After a disappointing 2005, the six major companies have received official confirmation from the MPA that their all-media revenue from filmed entertainment -- comprising money from home video, television, theatrical and pay TV -- expanded by 8% in 2006 to reach $42.6 billion.

 

The MPA confidential report sent to industry executives discloses that all-media sales in the U.S. grew by 10%, while the international market (top 25 markets) showed a 5% advance. Of the $42.6 billion, the U.S. contributed $24.3 billion and international $18.3 billion.

 

Kilde: The Hollywood Reporter med tall fra MPA

Lenke til kommentar

at folk faktisk sitter å bruker tid på å diskutere om noe som absolutt ikke har noe stor inpact på dem selv er rimelig åndssvakt spør du meg...greit nok at en med blu ray spiller helst vil at alle filmene som blir gitt ut i high def. vil at filmene skal komme på formatet han eller hun har mulighet til å se..men lange diskusjoner om at "endelig dør Hd-Dvd" er rimelig patetisk...

Lenke til kommentar

Så lenge diskusjonen har blitt holdt rimelig saklig ser jeg ingen problem med å diskutere sine egne meninger. Det meste man diskuterer på dette forumet har man ingen innvirkning på. Og les tråden skikkelig for å se at det bare er et par som har kommet med usaklige innlegg angående HD-DVDens død. Det er lov å være glad for at Blu-Ray mest sannsynlig vinner og å skrive sine mening angående det, uansett i hvilken form det kommer.

Lenke til kommentar

Litt off-topic, men her er noen kilder til den diskusjonen som har pågått:

 

I følge buisnessweek gikk spillbransjen forbi film i 2005

Buisniness Week - Game industri overtakes Hollywood (2005)

 

Her finnes noen fakta om hvem den gjennomsnittlige spilleren er:

The average gamer

Den gjennomsnittlige amerikanske spilleren er 33 år gammel, i England er 23+ som er det magiske tallet.

16-25 demografien har blitt voksne nå, og de har ikke sluttet å spille.

I 2005 svarte 25% av Amerikanere over 50 at de spilte videospill.

 

edit: Noen var raskere på labben enn meg ser jeg :)

Endret av Jimmith
Lenke til kommentar
Så lenge diskusjonen har blitt holdt rimelig saklig ser jeg ingen problem med å diskutere sine egne meninger. Det meste man diskuterer på dette forumet har man ingen innvirkning på. Og les tråden skikkelig for å se at det bare er et par som har kommet med usaklige innlegg angående HD-DVDens død. Det er lov å være glad for at Blu-Ray mest sannsynlig vinner og å skrive sine mening angående det, uansett i hvilken form det kommer.

 

 

ja jeg ser jo helt klart hvem som poster de mest åndssvake innleggene og håper mest på at Hd dvd skal dø ut..og det er mest slike poster jeg ser på når jeg skriver det jeg nettop skrev..hvorfor være så jævli opphengt i at hd dvd skal dø ut..har jo ingen innvirkning på personen selv så det er DET jeg mener er rimelig patetisk.. :)

Lenke til kommentar
ja jeg ser jo helt klart hvem som poster de mest åndssvake innleggene og håper mest på at Hd dvd skal dø ut..og det er mest slike poster jeg ser på når jeg skriver det jeg nettop skrev..hvorfor være så jævli opphengt i at hd dvd skal dø ut..har jo ingen innvirkning på personen selv så det er DET jeg mener er rimelig patetisk.. :)

 

Sorry, men jeg ser absolutt ingen sammenheng i det du skriver. Norsk? Selvsagt har det innvirkning på personen selv? Har han kjøpt HD DVD-spiller får det innvirkning, han får ikke lenger kjøpt nye HD DVDer. Har noen kjøpt seg Blu-ray spiller virker sannsynligheten stor for at de kan få alle filmene til sitt format?

Lenke til kommentar

Sorry, men jeg ser absolutt ingen sammenheng i det du skriver. Norsk? Selvsagt har det innvirkning på personen selv? Har han kjøpt HD DVD-spiller får det innvirkning, han får ikke lenger kjøpt nye HD DVDer. Har noen kjøpt seg Blu-ray spiller virker sannsynligheten stor for at de kan få alle filmene til sitt format?

 

 

Det er norsk ja, og hvis du har problemer med å lese det bør du kansje anskaffe deg en ordbok eller ta et norsk kurs?..vet ikke hva som funker best for deg når det gjelder læring osv.

Lenke til kommentar

Sorry, men jeg ser absolutt ingen sammenheng i det du skriver. Norsk? Selvsagt har det innvirkning på personen selv? Har han kjøpt HD DVD-spiller får det innvirkning, han får ikke lenger kjøpt nye HD DVDer. Har noen kjøpt seg Blu-ray spiller virker sannsynligheten stor for at de kan få alle filmene til sitt format?

 

 

Det er norsk ja, og hvis du har problemer med å lese det bør du kansje anskaffe deg en ordbok eller ta et norsk kurs?..vet ikke hva som funker best for deg når det gjelder læring osv.

 

Eller kanskje du bør lære deg tegnsetting, stor bokstav og settningsoppbyggning?

Lenke til kommentar
Selv som nysvoren Toshiba HD DVD-eier er jeg veldig enig med Dotten her. At vi får soneinnedeling får så heller vær om vi slipper en krig anno Betamax/VHS. Selv om jeg nå har hivd meg inn i denne krigen selv, har jeg ikke problemer med å innse at det nå ser ut som at min side har tapt det hele. Jeg kommer fremdeles til å kjøpe HD DVDer så fremt de blir trykt og som format er jeg strålende fornøyd. Forhåpentligvis ser vi et prisfall i fremtiden.

Men til Dotten og Bilet: Hva syntes dere var så fryktelig ille med Betamax/VHS/2000 "krigen" egentlig? På hvilken måte påvirket dette dere negativt?

 

Knotete, rett og slett. Et format er greit nok, det er jo ikke som om det blir monopol. Om man tror det har man misforstått noe vesentlig, da det er mer enn nok av konkuranse innenfor filmindustrien. Men for både forbrukere og selskapene er det best å samle dette på et format.

 

Og jo, det er krisemaksimering, det står jeg så absolutt ved.

Lenke til kommentar
WhoWantWhat: Om det blir en vinner blir nok DVD faset ut, men det er ikke først om endel år. HD-filmer står for noe sånt som 2-3% globalt.

Total DVD unit sales fell 4.5% in 2007, the first major year-over-year decline since the disc format debuted in 1997, according to Adams Media Research. Sales fell 4.8% to $15.7 billion. Vil nok bare se et enda større fall dette året. "Endel år" tror jeg du tar veldig feil i.

Faset ut... og det mener du er gjort på et par år? Formatkrigen er enda ikke over og forbrukeren trenger i tillegg en ny TV. Er ikke så grusomt mange år siden VHS forsvant totalt i butikkene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...