Gå til innhold

Politi - for de som vurderer å søke politihøgskolen.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Puh! Den mailen var deilig å få...

 

Kunne ikke komme på noen grunn til at jeg IKKE skulle få det, men rart med det... Jo mer det nærmet seg, jo nærmere snek også følelsen av "hva om jeg har glemt noe? Misforstått noe? HÆ!? ER DET ET KRAV!?" :) Lett å bli litt irrasjonell når en ønsker noe såpass sterkt :)

 

Åssen ligger du forresten an, Rune?? Har du trua?? Har jo lest igjennom gamle tråder... Gøy å se du kjører på igjen :)

Lenke til kommentar

Jeg skal også på opptak, men holdt på å misse det. For en uke siden fikk jeg en mail fra PHS der det stod at jeg manglet noen papirer fra videregående. For meg virket mailen tvetydig. Det stod at jeg måtte sende inn papirene snarest, samtidig som det virket som jeg ikke var med videre i prosessen. Det ble en helg med mange tanker før jeg snakket med dem på telefon på mandag. Problemet var følgende: Jeg hadde den gamle "Handelsskolen" som videregående (dette var på 90-tallet), og hadde bare sendt inn papirene for 3. klasse, men de trengte også 1-2. klasse for å regne ut poengene. Jeg sendte papirene straks inn og saken ordnet seg. Men det var nære på. Jeg antar at de kunne ha vært vrange hvis de ville og si at fristen for dokumentasjon var utgått. Men de skjønte vel at det var en uomtenksom glipp og at jeg egentlig hadde studiekompetansen i orden. Jeg har jo tross alt lærerskolen...

 

Så det var deilig å få innkallelsen fredag ettermiddag.

Endret av Tormund
Lenke til kommentar

33. Fremdeles ung og sprek.

Jess! Da er jeg ikke aleine om å ha vippa de 30 :)

 

Og det er litt rart å få brevet om at en faktisk kommer "videre". Det er ikke noen selvfølge, for vet det faktisk er flere av de som var inne i fjor som ikke ble kalt inn i år.

 

Det er jo den derre "Hvorfor skal jeg bli kalt inn? Er sikkert flere som er bedre enn meg". Men men. Får prøve :)

 

Hvordan jeg ligger an? Det gjenstår å se. Gudene har jobbet iherdig mot meg også dette året, men det har gått en liten faen tvers gjennom meg.

 

Kan nevne min "fremgang"... Brist i hodeskallen, nesten revet av noen senefibre i ryggen etc etc. Men nå har det gitt seg.

 

Er jævla rart det der. Virker som de høyere makter ikke unner meg den gleden. Men som jeg sa til en her om dagen: Det er i motgang man finner styrken. Og det er sant :)

 

Ganske spent dette året ja.

 

Er det forøvrig noen som har hørt noe om jobbmulighetene etter PHS? Slik utviklingen har vært nå, så tror jeg ikke det er så enkelt å få jobb etter de tre årene. Det er rimelig mange ubesatte stillinger i politiet som ikke blir besatt med det første heller, av økonomiske årsaker...

Lenke til kommentar

Nå har du jo rundet 31 år da, Rune!

 

Det er jo en grense for hvor mange som blir kalt inn, ikke nødig at noen er mindre skikkede eller mindre gode enn andre til det faktiske opptaket. F.eks. 3600 søkere og at 1600 skal bli innkalt. Det betyr jo ikke at det er 2000 stykk som er mindre skikket enn de andre til å møte opp på det fysiske opptaket.

Lenke til kommentar

Jobbmuligheter, ja...

 

Jeg har jo bare lest og hørt fra litt politifolk her og der da...

Men det høres ikke ut som det per dags dato er det jo ikke det helt store for de som gikk ut i 09 og de som går ut i år.

 

Bor selv i Kristiansand, og her har det vært full ansettelsesstopp en god stund. Det ble innvilget en del midler til politiet for ikke lenge sida, men politisjefene rundt forbi sier de fremdeles ikke har penger til ny-ansettelser, samt at de som slutter naturlig (frivillig eller pensjonert) ikke skal erstattes med det første. Noen skylder på det nye og kostbare sambandet, mens en pensjonert politimann jeg traff mente det også var politisjefene som ville ha mer, og brukte det som pressmiddel. Det er jo tross alt "touchy" for regjeringen som har gjort et nummer ut av å utdanne flere politibetjenter enn noen sinne... og så er det ikke jobber til de?? Så er det jo litt halvtypisk at steg en er å bevilge masse penger til flere studenter..så kommer pengene til å ansette de ramlende tre-fire år senere :)

 

Ikke vet jeg, men jeg vet bare at jeg ikke føler jeg kan basere hele utdanningen min på hvor mange jobber en "tror" det er om tre år heller. Det betyr selvsagt noe, men en må jo bare tro at en skal klare å få jobb. Det finnes dessuten alltid jobber, men det er jo klassisk at "alle" vil til byene. Har en kamerat som ble ferdig våren 2009, og han jobber et halvt år i fengselet, før han tok jobb oppi setesdalen som politi. De la absolutt alt til rette for han (leilighet, fleksibel arbeidstid etc), og hadde lett etter folk lenge. Dette er halvannen time ca unna byen.

 

Så det handler vel litt om forventninger også?? Mange som studerer generelt og tror de skal gå rett inn i drømmejobben fra dag 1?

Endret av mezzanine
Lenke til kommentar

Kult det, Rune! Desto større grunn til å kjøre på... Og tenk hvor godt det smaker når du holder deg under 20 poeng til tross for at "alt" har gått galt i oppkjøringa??

 

Du har ennå tida til å prikke inn storformen :) Kjør på den siste biten! Nå har vi jo til og med datoer å forholde oss til :)

 

 

Noen som har noen formening om hvordan best mulig nå formtopp til opptaket?? Er det ikke noe sånn som hardkjør to uker før, rolig rolig trening uka før, så opptak eller noe?

Lenke til kommentar

Jo, og karbohydrater intravanøst i tarmen og bloddoping på opptaket! *Ler*

 

Så vidt jeg husker fra et innlegg fra Politistudent (nå betjent) så var det slik at man skulle smøre seg noen skiver med nugatti, ha noen new energy sjokolader og evt. energidrikk og kreatin til opptaket og gi alt på opptaket med mye energi. Sånn ellers enn det så står det jo hvordan du skal trene til opptaket på politihøgskolens hjemmesider og hvordan du BØR trene i forhold til de siste ukene.

Lenke til kommentar

Det er sant som du sier, at en ikke kan basere seg på hva som "kan skje om 3 år". For har man tatt utdannelsen, har en i hvertfall muligheten til å søke på jobbene :) Uten utdannelsen, vel, da ender man opp som jeg gjør :)

 

Men jeg lurer på litt, siden jeg gikk på skole i steinalderen. Er PHS en fulldagsskole eller er det veldig mye selvstudie?

 

Noen av dere eldre og vise som kan komme med svar?

Lenke til kommentar

Er nok mange som forventer å springe rundt på en "precinct" i storbyen og ta turer nedom "forensics" som de har sett på TV.

 

 

Hehe :) OG sette ned en task force??

 

 

Nå er jo ikke jeg "en av de eldre", men husker det skrevet på en av trådene her at dagene varierer litt, alt fra full dag noe sånn som rundt 8-15, mens andre dager har en kanskje bare et par forelesninger. De jeg kjenner som gikk/går på PHS, sier de brukte mye av fritimene på trening og arrestasjonsteknikk. Vet ikke om det er noe mer enn på andre studier, men det er som med andre studier en del selvstudie. Hvor mye kommer jo selvsagt an på hvordan du tar til deg informasjonen på forelesningene, og hvor fort du tar til deg det du leser på egen hånd!

 

Men sikkert noen som går der som kan fortelle litt mer om dette??

Lenke til kommentar

Nei, noen særlig innbringende jobb på si kan en nok ikke regne med. Mange studenter har en deltidsjobb på si, og får på den måten kanskje 4-5-6 lapper ekstra i måneden å leve for. Ellers så er det jo stipend og lån? Da har du til sammen mer enn nok til å "leve". Men noen fete år blir det jo slett ikke, og husker jeg ikke feil, så råder vel PHS eleven til å ikke ha deltidsjobb første og tredje år (andreåret som er praksis, har man i prinsippet ikke lov til å ha jobb, selv om dette er opp til hver enkelt politisjef). Men slik er det med de aller aller fleste studier... Det er "prisen" for utdannelse, og derav studentenes rykte som "fattige".

 

Det verste er nok for alle (inkl. meg selv) som har blitt vant til full inntekt, å plutselig skulle bli vant med knappenåler og glansbilder, men for all del, en sulter ikke!

 

Mange har også en (spør du mefg unødig frykt for å betale ned studielånet. Har man tatt opp lån til en bachelor-grad, så betaler man i snitt 12-1300 kr pr måned i snitt når man er i full jobb... Noe alle kan klare!

Lenke til kommentar

Men jeg lurer på litt, siden jeg gikk på skole i steinalderen. Er PHS en fulldagsskole eller er det veldig mye selvstudie?

 

Noen av dere eldre og vise som kan komme med svar?

 

Jeg er riktig nok ikke eldre enn deg, men siden jeg straks er ferdig med andreåret kan jeg vel kalle meg sånn halvveis vis...

 

Nå har riktig nok læreplanen nettopp blitt lagt om -- mitt kull var det siste som gikk på den gamle planen. Da jeg gikk førsteåret var det absolutt tid til deltidsjobb, men det kommer jo litt an på hvor mye du ønsker/trenger å lese på egenhånd. De fleste skoledagene var kortere enn fra åtte til fire. I eksamensperioden må du selv vurdere hva du bruker tiden på.

 

For øvrig: økonomien er dårlig. Jeg må innrømme at jeg er glad jeg skal uteksamineres før "monsterkullene" kommer senere, for akkurat nå er det vanskelig å få jobb i etaten. Men det ordner seg alltids til slutt!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...