Gå til innhold

More internal HD DVD Rumors: Xbox360 Ultimate - autumn 2008


kewell79

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ah, tenkte på drev til Xbox 360 eg. ;)

 

Det er jo prisen ut til sluttbruker for et eksternt drev. Men det er jo også bare et hd dvd drev fra Toshiba, dog med noe plastikk rundt, en Microsoft logo og derav litt heftigere pris for sluttbruker. For all signalbehandling gjøres av 360'n selv i software, så selve arkitektruen 360'ene trenger strengt tatt ikke endres så mye eller fordyres så mye hvis drevet "flytter inn" i selve 360 kassa.

Lenke til kommentar
Vi må huske at selv om Microsoft litt sent kom inn og invisterte i HD DVD og samarbeider tett med de andre involverte, så er ikke HD DVD "deres" format på samme måte som det er for Toshiba og Blu-ray er for Sony.

Nettopp.

 

Sony kan potensielt tjene enorme summer pga lisensiering hvis blu-ray selger i store kvanta. MS derimot tjener ikke direkte penger på hver eneste solgte HD-DVD slik Sony gjør med blu-ray.

 

Som det sies i tråden; etterhvert som HD-DVD-drev blir rimeligere er det jo bare teit å ikke bytte ut det vanlige DVD-drevet.

Lenke til kommentar

Ja, er jo langt frå noko upris på det, dagens TV-apparater og prosjektorer har meir enn nok tilkoplingar frå PC, er ikkje så veldig dyrt å sjå film i HD lengre.

 

Eg har sjølv gått over til HD-DVD-filmar, dei er dyrare, men på ein LCD-Tv er det ganske stor forskjell, stemmer ikkje heilt med DVD lengre.

Lenke til kommentar
Som det sies i tråden; etterhvert som HD-DVD-drev blir rimeligere er det jo bare teit å ikke bytte ut det vanlige DVD-drevet.

 

På en måte så virker det lurt å bytte til HD-DVD drev, men hva med spillutviklere/utgivere. Skal de få lov å benytte seg av de mulighetene HD-DVD gir? Og hva da med alle de som har X360 uten HD-DVD.

Lenke til kommentar
Vel, hvis du har en Xbox 360 med HD DVD drev og Blu-Ray vinner formatkrigen så har du en halvveis ubrukelig Xbox. Med et eksternt drev er det bare å kjøpe Blu-Ray og beholde HD DVD drevet.

 

Her ser jeg ikke logikken overhodet. Hvorfor kan man ikke tilkoble et eksternt Blu-ray drev til Xbox 360 uansett hva slags internt drev den skulle ha før?

 

Kanskje MS nettop har gjort en skikkelig "luring" - kutte ut HD DVD i de opprinnelige modellene produsert i 2005 mens produksjonskostnadene for dette var hinsides all fornuft. Deretter tilby relativt billige eksterne HD DVD drev da prisene ramlet til akeseptabel pris for både produksjon og kjøpere - filmentusiastiske gamere - og dernest nå ganske snart komme med et HD DVD drev i alle 360'er når mer-kostnadene for dem blir minimale. De som ønsker å kjøpe HDDVD film til sin 360 da kan jo gjøre det - de andre kan jo la vær, se DVD eller hva de vil. Kanskje spille med den også hvis de ønsker...

Lenke til kommentar
Håper det kommer støtte for PCM, DTS-HD, DD+ osv etterhvert. Men tror ikke det er mulig imo at Hdmi utgangen som er på de nyere Xboxene kun er version 1.1 (?)

 

"Official" "Why you don't need HDMI 1.3" thread - AVS Forum

 

""

You don't need HDMI 1.3 to take advantage of Dolby True HD

You don't need HDMI 1.3 to take advantage of Dolby Digital Plus

You don't need HDMI 1.3 to take advantage of DTS-HD Master Audio

While you do need HDMI 1.3 to take advantage of Deep Color, there are no imminent sources for Deep Color

Sony appears to be releasing xvYCC camcorders and a TV with HDMI 1.3 and xvYCC; I suspect the number of people in the market for this is limited (The TV Sony announced was a 70" LCD that's supposed to cost $30k USD)

Even if you did want to wait for HDMI 1.3, there are limitations with passing on the bitstream from the player to the AVR

1080p is supported in HDMI 1.1; Some receivers simply did not implement it

 

Fra AVforum: Så langt, ut fra de argumentene jeg har sett ser det ut til at behovet for HDMI1.3 i stor grad er enten irrasjonelt eller basert på kunnskapsløshet.

 

For meg virker det som om storparten av de som "må ha" HDMI 1.3 og dekoding i receiver gjør det fordi de ikke vet bedre. Den lille minoriteten som vet hva de spør om, vet uansett hva det er snakk om og trenger ikke å spørre oss om ting.

Lenke til kommentar

De som MÅ ha HDMI 1.3 er de som f.eks kjøper Denons Blu-ray spiller DVD 2500BTCI eller Panasonic's DMP BD30 Blu-ray spiller som ikke dekoder hverken True HD, Dolby Digital Plus eller DTS HD MA internt. Begge disse er ekspempler på flunkende nye HD spillere som kun kan sende HD lyden som bit stream (derav nødvendig med HDMI 1.3). De kan ikke dekode selv.

 

Så selv om det var en fin regle over her, så forandrer ting seg siden tråden ble laget. Jeg tror kanskje også at det etterhvert kommer flere HD spillere med kun bitstream ut (altså ingen lyd-dekoding av HD formatene) for å kunne spare noen produksjonskroner evt, og gjøre billigere for de som har kjøpt seg nyere forsterker som har HDMI 1.3 og innebygd dekoder der.

 

Men - detta blir ganske på sidelinjen av 360 diskusjonen er jeg redd.

Lenke til kommentar
Freke: Ja, det han Dr.Peedee sa :p

 

Håper det kommer støtte for PCM, DTS-HD, DD+ osv etterhvert. Men tror ikke det er mulig imo at Hdmi utgangen som er på de nyere Xboxene kun er version 1.1

 

You don't need HDMI 1.3 to take advantage of Dolby True HD

You don't need HDMI 1.3 to take advantage of Dolby Digital Plus

You don't need HDMI 1.3 to take advantage of DTS-HD Master Audio

 

Dr.Peedee:

De som MÅ ha HDMI 1.3 er de som f.eks kjøper Denons Blu-ray spiller

 

:p

Endret av freke
Lenke til kommentar

freke: Det er ingen dekoder i 360'n heller så det blir det samme som på Denon spilleren. Så sant de ikke klarer å mekke slik at det blir dekodet med software da, om det er mulig.

 

F.eks på noen av de nye Toshiba spillerne som har innebyggede dekodere for noen av de nye lydformatene hadde ikke trengt mer enn version 1.2 egentlig for å få utbytte av de lydformatene den kan dekode. Mens på de spillerne uten dekodere så må det være 1.3. Skyt meg om jeg tar feil. ;)

Lenke til kommentar

Hehe. Egentlig så bryr jeg meg ikke sånn altfor mye hva Xboxen kan eller ikke kan på det området. Når jeg kjøper en reciver som kan dekode alle disse nye lydformatene, så kommer jeg uansett sjeldent eller aldri til å bruke xbxoxen til hddvd. Da kjøper jeg heller en stand alone spiller. Men uansett så synes jeg at dersom Toshiba er med på å lage en 360 ultimate med innebygget hddvd så burde de ha med støtte for de nye lydformatene. :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...