Gå til innhold

Datalagringsdirektivet - Den dagen privatlivet og personvernet forsvant.


Gjest Slettet+3124

Anbefalte innlegg

Ikke sett i lys av at politikerene, da spesielt Storberget, fremstiller DLD som den hellige gral når det kommer til å oppklare saker.

Nøyaktig hva har Storberget sagt som gjør at du tolket det dithen at det er den hellige gral?

 

Løgn.

Sannhet.

Kan du gi en litt mere utfyllende forklaring på hvorfor det "ikke er farlig" å laste ned i dag, "men farlig å laste ned med DLD" ?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Løgn.

Sannhet.

Kan du gi en litt mere utfyllende forklaring på hvorfor det "ikke er farlig" å laste ned i dag, "men farlig å laste ned med DLD" ?

Rett etter at du peker på hvor jeg har påstått noe slikt.

 

Sikkert blitt spurt om før, men;

 

Jeg vet at hensikten med DLD, utifra min lesning av HW's artikkel, er å bekjempe organisert og grov kriminalitet.

 

Men hvis noen laster ned. Filmer, musikk, etc.

Kan den personen bli tatt for dette?

Nei, ikke med dagens løsning.

 

Dithen jeg tolker det ut fra innlegget, så er det klare referanser på at man ikke kan bli tatt for å laste ned med dagens løsning.

 

Eller - hva referer du til som dagens løsning?

DLD = Dagens løsning? Eller nåværende situasjon = dagens løsning (hvorpå DLD ikke er tatt i bruk ennu)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har ikke tid eller anledning til å lese gjennom hele tråden, men føler likevel for å komme med et par bemerkninger rundt vedtaket av DLD.

 

Først og fremst, jeg har ingenting å skjule, i likhet med de aller andre fleste nordmenn. Likevel bekymrer DLD meg av flere årsaker:

1. DLD strider mot artikkel 12 i menneskerettighetene; "ingen må utsettes for vilkårlig innblanding i privatliv, familie, hjem og korrespondanse, eller for angrep på ære og anseelse. Enhver har rett til lovens beskyttelse mot slik innblanding eller slike angrep."

2. DLD er en implisitt trussel mot ytringsfriheten - folk flest tenker seg gjerne om en gang eller to før de ytrer meninger som blir lagret.

3. DLD åpner enorme muligheter for hackere som ønsker å misbruke sensitiv informasjon - så lenge informasjonen finnes, får alltid noen tak i den til slutt.

4. DLD gjør det vanskelig å bevare bedriftshemmeligheter, og er dermed en trussel mot deler av næringslivet.

5. DLD lagrer all informasjon, også sensitiv.

 

Det er helt sikkert også andre kritikkverdige forhold, men det er disse jeg kommer på i farten. Skeptisk til dette altså, meget skeptisk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes 2 typer folk som diskuterer DLD, de som er i mot og de som ikke har satt seg skikkelig inn i det eller forstår hva dette innbærer. Har fremdeles ikke sett ET ENESTE argument FOR som holder imot alle argumentet MOT.

 

Jeg er rett og slett litt satt ut av hva som har skjedd her egentlig. Mest av alt mediene som mer eller mindre skjuler dette. Når det først har kommet nyheter er de blitt plassert langt nede på sidene. Du finner ingenting om DLD på hverken fremsiden til VG eller dagbladet lenger i dag, noe jeg finner veldig spessielt. En god del personer har sannsynlig vis ikke fått med seg hva DLD er, ei heller at det nå er blitt innført. Det har blitt tonet ned og gjemt vekk som om det ikke er noe big deal i det hele tatt!

 

 

Hva faen skjer egentlig?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3124

Hva faen skjer egentlig?

 

Du kan lese om hva dette vil inneholde i versjon 1 av dette direktivet; prop. 49L

 

Og det jeg mener med versjon 1 er at dette er nok ikke den endelige utgaven, det vil nok komme flere inngripende tillegg i dette direktivet etterhvert. Leste i en nettavis (husker ikke akkurat hvor) i et land så skal de nå legge til hvilke nettadresser du nå besøker, og hvilke søkeord som du benytter deg av.

 

Etterhvert er jeg sikker på at i Norge vil vi om ikke lenge oppleve at innholdet SMS'er vil bli lagret, fordi plutselig finner ut Politiet i en sak at det trenger vi, samt innholdet ditt i dine eposter. Så med barnepornofilteret til KRIPOS og DLD er vi totalovervåket i dette landet!

Lenke til kommentar

Huff. Ble så sliten av all den deprimerende lesingen at jeg måtte ut å ta meg en lengre pause og gå meg en tur. Nyte vårt frie og flotte land som våre forfedre har bygget opp for oss.

Jeg tenker på mine besteforeldre og oldeforeldre som jeg føler meg så knyttet til og er stolt av, som har kjempet for ytringsfriheten og demokratiet vårt, slik at VI kan nyte godt av dette.

Jeg føler meg skamfull ovenfor dem. De ville aldri ønsket at dette skulle skjedd.

 

Må også få si tusen takk for en flott videolink Flimzes! Fikk frysninger langt nedover ryggen, og fikk nesten tårer i øynene.

 

 

 

[ spoiler]

 

 

[/ spoiler]

 

Alle som er for DLD BØR se denne videoen, uavhengig av om dere liker sangen, les sitatene, les hvem som sa/skrev dem. Om dere ikke kjenner til personene, sjekk dem opp.

De vet bedre enn dere, de var der, de så trusselen, lær fra dem.

 

(selvsagt får alle dere som allerede har forstått dette se videoen også)

Endret av Dead_Mile
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg anbefaler å ta seg tiden å se videoopptaket fra stortingsmøtet 4. april kl. 12 hvor DLD tas opp.

(Nå har man fått muligheten til å spole, pause osv. som man ikke hadde i dag tidlig av ukjent årsak).

 

Jeg har selv sett 143min av dette til nå og det er vel verdt tiden om man er opptatt av saken. Jeg har fått fornyet respekt for noen politikere og miste noe respekt for andre. Ikke minst har jeg blitt kritisk til hvilket parti eller partier jeg ønsker å støtte videre. Når det er sagt ser jeg ikke like sort på situasjonen nå som jeg gjorde når vedtaket ble kjent, men jeg er like mye mot DLD og har like berettighet bekymring på hva dette vil føre til fremover.

 

Ikke minst det faktum at dette er trumfet gjennom på bakrommet og undratt mulighet for arbeid og debatt i nasjonalforsamlig og dermed kvalitetssikrende ledd vi ellers bør ha i et demokratisk samfunn. Også det faktum at EU ikke har ferdigstilt sin utlyste revisjon av kravene og rammene til DLD.

 

Men anbefaler å se igjennom hele stortingsmøtet selv. Man har faktisk tiden om dette er en sak man er opptatt av.

http://stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Videoarkiv/Arkiv-TV-sendinger/?mbid=/2011/H264-full/Storting/04/04/stortinget-20110404-115458_del1.mp4&msid=302&meid=9031

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Fordi det skaper sysselsetting, og folk kommer til å glemme alt dette oppstyret når de får seg en jobb som har noe med DLD å gjøre?

 

Ja, jeg er imot DLD, men dette handler ikke om hvor retarded AP og H er, om noen skulle tro det.

 

Skal vi bli vi kvitt slik politikk, så må vi også bli kvitt Arbeiderpartiet og Høyre.

Lenke til kommentar

Skal vi bli vi kvitt slik politikk, så må vi også bli kvitt Arbeiderpartiet og Høyre.

Jeg håper virkelig at folk husker dette til neste valg. Trist men sant, har folk en tildens til å glemme saker som dette. H og AP raser på meningsmålingene nå, men skal se av ved neste valg er dette så godt som glemt. Får bare håpe at dette faktisk ikke blir glemt og at det slår kraftig tilbake på partiene.

 

 

 

Husker ikke om jeg leste dette her inne, eller en av de utallige andre plassene folk raser mot DLD. Men Høyre burde forandre hva som står øverst på hovedsakene sine.

Høyre vil bygge samfunnet på tillit til enkeltmennesket. Alle skal ha størst mulig frihet til og ansvar for å forme sitt eget liv og sin egen fremtid basert på respekt for andre og for fellesskapet. Valgfrihet er en naturlig del av å kunne bestemme over eget liv. Høyre vil ha et samfunn som gir muligheter for alle, og frihet til å velge. Den personlige friheten finner sin naturlige begrensning i møte med andre menneskers frihet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...