Gå til innhold

PLS relaterte spørsmål.


Anbefalte innlegg

Er utdannet automatiker men har egentlig aldri vært noe borti PLS utenom skolen og fagprøven så har et par spørsmål.

 

Har tenkt å sette meg litt inn PLS på egenhånd(ja syntes faktisk det er interessant) og ser at det er utrolig mye forskjellig de ute. Men er det feks et par stykk som brukes mer enn andre, kan jo være lurere å sette seg inn i noe som faktisk blir brukt. Hva burde jeg se på av merker? Er det noen som kan anbefale en grei liten en som man kan programmere fra pcn?

 

Dere som har PLS hjemme, hva brukere dere den til?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå går jeg 3. året automatiker, og her på skolen bruker vi Siemens S7-200 serien.

 

Har så vidt vært borti Mitsubishi og Omron, men syns Siemensen er mest oversiktlig mtp. tilkobling og programmering. Men dette kan godt hende ha noe med hva man er vant til å bruke.

 

Nå er jeg utplassert en dag i uka i Raufoss fabrikken, og der går det mye i Siemens S5 og S7-300. (Iallefal i den bedriften jeg er i) Mens en del av det helt nye nå bare er styrt av datamaskiner. HVa slags programvare og hardware som blir brukt da har ikke jeg oversikt over.

Lenke til kommentar

Siemens Logo og Telemecanique (Telemekanikk) Zelio er to ganske greie saker. Når det gjelder inn-og utganger så er de nesten 100% identiske. Hvordan programvaren til Siemens er vet jeg ikke, men programvaren til Telemecanique er "helt grei".

 

Faktisk så er programvaren til Zelio gratis, så du har mulighet til å prøve den ut før du eventuelt skaffer deg en PLS.

http://download.telemecanique.com/Reposito...mp;c=group10~EN

 

Programvaren til Siemens Logo er vist ikke gratis. Men du kan laste ned demoversjon her:

http://support.automation.siemens.com/WW/l...;subtype=133100

 

En annen ting jeg kan nevne er at Zelio er omtrendt identisk med Crouzet Millenium siden de er oppkjøpt av Schneider electric. De eneste forskjellene jeg vet om er minne mengde (der henger Telemecanique litt etter).

 

Edit:

 

Selv har jeg ikke PLS hjemme, men en kolega har det. Det han bruker den til er styring av lys.

Endret av Dj_eLmO
Lenke til kommentar

Siemens logo er mer en releerstatter, på linje med Mitsubishi Alpha, Omron Zen osv...

 

Hvis du virkelig er interessert i å lære deg PLS vil jeg heller anbefale deg å se på en Mitsubishi FX (FX1S, FX1N), eller en litt mindre billig Omron (CPM1A, CPM2C, eller en CP1H som har usb tilkobling og innebygde analoge inn/utganger) programmeringsmessig ligner disse på de større modellene...

 

Og Omron er også et mye brukt merke;)

Lenke til kommentar

Noen som har hørt noe om Møller Easy? Avdelingslederen på elektroavdelingen på jobben anbefalte dem, han brukte dem selv til bla styring av noe i garasjen. Men han snakket noe om ca 2000kr for dem. Grunnen til at han bla anbefalte dem var dem hadde programvaren til det og da kunne jeg bare låne og installere den.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Noen som har hørt noe om Møller Easy? Avdelingslederen på elektroavdelingen på jobben anbefalte dem, han brukte dem selv til bla styring av noe i garasjen. Men han snakket noe om ca 2000kr for dem. Grunnen til at han bla anbefalte dem var dem hadde programvaren til det og da kunne jeg bare låne og installere den.

 

Denne anbefaler jeg ikke hadde den på fagprøven nå og ble helt stresset av den, er vandt me å kunne legge en god del "betingelser" før jeg må sette en utgang eller minne men på easyen er det kun mulighet for å sette 3 betingerlse etter hverandre før man må sette ett minne eller en utgang, dette skaper problemer eller mere arbeid vist du feks skal stoppe en garasjeport med stoppknapp,nødstopp, endebryter og motorvern og kansje tilog med en klemlist, da må du bruke mere minner og alt tar lengre tid, men det er jo en grei pls vist man bare skal lage enkle programmer.

 

Programmet har simuleringsmuligheter som ser ut til å virke meget bra og programmet er lettfattelig, men vist du virkelig skal lære deg å bruke pls og lignede så ville jeg gått opp en klasse siden som nevnt tiliger her så er easy,logo og zelio soft mere releerstattere enn rene plser.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...