Gå til innhold

Benq G2400W erfaringstråd og brukertester


Spr0cket

Hvor fornøyd er du med skjermen?  

136 stemmer

  1. 1. Angi på en skala fra en til seks, der seks er høyest

    • 1
      8
    • 2
      1
    • 3
      5
    • 4
      17
    • 5
      54
    • 6
      51
  2. 2. Har du opplevd pikselfeil på denne skjermen?

    • Nei
      110
    • Ja - 1
      16
    • Ja - 2
      2
    • Ja - 3 ellere flere
      8


Anbefalte innlegg

link til den i prisguiden:

 

her

 

jeg har ikke funnet noen tester.

 

Spesifikasjonene ser sånn halvveis ok ut, 1000:1 og 250cd/m, MEN den har hdmi/DVI-inngang. "A"-varianten av samme modell er uten dvi-inngang.

 

Noen som har testet denne eller som har lest en test av denne noe sted? er jo en skremmende god pris.

 

##La til undersøkelse, som ønsket - enden##

Endret av enden
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, jeg har denne skjermen, og den funker helt fint med DVI, men ikke med vga. dessverre har jeg kun vga på laptopen, og det er store forstyrrelser i bildet.

 

Har prøvd å koble den til macen til en kompis med dvi, og de problemene forsvinner.

 

Skjermen bærer ellers også preg over at den er billig, men den fungerer helt fint, hvis du ikker er veldig pirkete på baklys ol..'

 

mao, skal du kjøpe den, må du ha tilgang på dvi-tilkobling på pcen.

Lenke til kommentar

BenQ bruker denne som en "lettvekter" på 24" markedet, ser den mangler finessene FP241 har, feks. video og kompositt inngang, pivot ("sette skjermen på høykant"), det positive er strømforbruket som er halvert fra 110W til 55W.

G2400 er og 40% lettere (6.15Kg mot 10.6Kg). Har hatt en FP241WZ fra juli når eg gikk lei Samsung sine utsettelser på 245B skjermen som eg bestilte i juni...

Tekn. data G2400

Tekn. data FP241

Lenke til kommentar
Skjermen bærer ellers også preg over at den er billig, men den fungerer helt fint, hvis du ikker er veldig pirkete på baklys ol..'

 

Det jeg er mest bekymret for er om betraktningsvinkelen er veldig dårlig og om fargene er veldig blasse. Hva synes du om de punktene?

 

Ser på spesifikasjonene at den ikke er veldig lyssterk. Er det noe problem?

Lenke til kommentar
mao, skal du kjøpe den, må du ha tilgang på dvi-tilkobling på pcen.

Den har vel også HDMI og jeg tenkte å bruke den primært til å se film på og der burden den være perfekt. Når man ser film sitter man som regel rett foran og betraktningsvinkelen spiller lite rolle. Likevel, en betraktningsvinkel på 160 er ikke så ille uansett.

Lenke til kommentar

Sliter litt med sorte områder, da helt sort er litt lys, og dermed mister du en del detaljer der, men ellers synes jeg fargene er helt ok. Innsynsvinkelen har ikke gitt meg noen problemer.

 

Men igjen, det komme jo helt an på hva du er vant med, og hvor kresen du er, men jeg synes det er grei kvalitet i forhold til hvor mye du betaler..

Lenke til kommentar
Noen som har testet denne eller som har lest en test av denne noe sted? er jo en skremmende god pris.

Da er skjermen kommet i hus og jeg har fått prøvd den litt i dag og jeg er positivt overrasket over hvor bra den faktisk er. Fra før har jeg en Dell 2407WFP som er anerkjent som kvalitetsskjerm som jeg skal forsøke å sammeligne G2400W med. Som en tredje referanseskjerm har jeg brukt en Acer AL1916. Alle skjermene er satt opp ved siden av hverandre og viser samme bilde ved sammenligningen. BENQ har et G2400WA (widescreen) 24 tommer 5 ms billig TN panel, sammenlignet med Dell som har et dyrt 2407WFP (widescreen) 24 tommer 6 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240M2 eller LTM240L2) panel. Sammenligningen burde være rått parti i favør av Dell.

 

Jeg har benyttet bilder fra http://interfacelift.com/wallpaper/index.p...=1280&h=800 og fra http://www.vidvinkel.no/ Jeg er ingen ekspert så sammenligningen blir rent visuell sett med mine øyne og dermed ganske subjektiv ut fra hva jeg liker. En nyttig side hvis man skal lære om flatskjermer er denne http://www.flatpanels.dk/index.php

 

Til sammenligningen har jeg brukt bildene "Glaciar Vale on the way to Manteigas, Portugal" og "Shiny Sky" (side11), og "Inspiration", "Summer Storm" og "La Tour D'or" (side 12). Jeg har ikke justert på noen ting på skjermene som lys, kontrast, etc. Ved å sette bildene som bakgrunn blir man visuelt overveldet når tre skjermer står ved siden av hverandre og viser nøyaktig det samme. Bildet på AL1916 blir riktignok noe begrenset i utsnitt siden denne skjermen er bare 19" stor og jeg laster bildene ned i widescreen 1920 x 1200. Alle skjermene er testet kun med DVI hos meg.

 

Det første som slår meg er at G2400W har et varmere bilde enn Dell 2407WFP. Acer AL1916 har det kaldeste bildet av samtlige. Forskjellen mellom dem er etter mitt (dårlige) syn veldig liten når jeg sitter med samme bilde på alle. Sortnivået er tydelig bedre på Dell 2407WFP enn de andre, men G2400W er bedre enn AL1916. Forskjellen ses tydeligst ved å sammenligne bilde "Midnight Fractals". Fargene er blassere på G2400W enn Dell-skjermen. Acer-skjermen har også blasse farger sammelignet med Dell-skjermen. Så det er nok her kvaliteten til Dell kommer til syne.

 

Likevel, hvis ikke skjermene hadde stått ved siden av hverandre så hadde jeg neppe tenkt at fargene virket blasse på de 2 andre skjermene. Dette kommer spesielt godt fram i bildet "Glaciar Vale on the way to Manteigas, Portugal" Også bildet "Inspiration" viser tydelig forskjellen i sortnivå og også kvalitetsforskjellen med hensyn hvordan skjermene viser farger.

 

Når det kommer til betjening av G2400W så er den mildt sagt tragisk med hensyn til å se betjeningsknappene. Jeg må faktisk bruke lommelykt for å se hva det står overfor hver enkelt funksjon. Betjeningsfunksjonene har ikke lys. Her har de virkelig spart på kronene. Menysystemet var likevel helt på linje med Dell-skjermen, logisk og lett å bli vant med når man først finner knappene. Nå spiller det ikke så stor rolle for meg om knappene nærmest er usynlige siden den har en auto-funksjon som virket helt perfekt til min bruk.

 

Jeg har lest et sted at bildet over VGA-kabel var varierende og mindre bra. Over DVI fungerer min skjerm helt perfekt til min bruk, og jeg synes den er verdt kronene og vel så det. Faktisk, hadde denne vært å få kjøpt tidligere så ville jeg mest sannsynlig kjøpt 2 av denne og latt være å kjøpe Dell 2407WFP. To av disse koster til sammenligning 800 kroner mindre den ene Dell-skjermen min. Jeg har ikke prøvd den i spill eller filmer ennå, men kan slippe mitt subjektive syn her når det har skjedd.

 

G2400W har svært få justeringsmuligheter fysisk, kun skråstilling av skjermen er mulig. Det positive er at den kan henges på veggen med VESA wall mounting 100 x 100 mm. Det følger med VGA og DVI kabler, og selvsagt strømkabel. Jeg var litt redd for at den ikke ville ha tilstrekkelig lys siden den bare har oppgitt 250cd/m2. Min frykt for lite lys var grunnløs siden den oppleves som å ha rikelig lys. Jeg tror jeg må stille den ned når dagslys ikke er til stede.

 

Min foreløpige konklusjon er derfor at jeg tror at jeg vil bli meget fornøyd med denne skjermen. Det skal bli interessant å spille av film på den, men det får jeg ta en annen gang når jeg har fått tak i en HDMI kabel av rimelig bra kvalitet. Filmsnutter til testingen henter jeg her: http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntshowcase.aspx

 

Jeg kan vel til slutt nevne at betraktningsvinkelen i praktisk bruk ikke oppleves som dårligere enn de andre skjermene. Det er vel ingen som sitter og ser veldig skrått på skjermen.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Sammenligning av BENQ G2400W og Dell 2407VFP - filmopplevelsen

 

Da har jeg fått tak i nødvendige kabler til BENQ G2400W, en DVI til HDMI siden jeg ikke har utgang for HDMI direkte fra skjermkortet i maskinen, som for øvrig er som signaturen viser. Dell 2407VFP er tilkoblet via DVI. For å unngå kvalitetsforskjeller i maskinvaren kjøres begge skjermer over kun det en av XFX 8800GTS. Til sammenligningen har jeg brukt HD kvalitesfilmer fra http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx Jeg har benyttet filmsnuttene "Super Speedway" 720p og "Taxi 3" 1080p. For lettere å kunne sammenligne kjører jeg filmene samtidig på skjermene. Jeg prøvde først med en i gangen, men da klarte jeg ikke å registrere forskjeller ut over at G2400W har et varmere bilde enn 2407VFP. Ved å kjøre samme film samtidig er det mye lettere å se forskjell. Ved å synkronisere avspillingen så nært som mulig ser man tydelig forskjell på de 2 skjermene under avspilling av film som man hver for seg ikke legger merke til. Igjen, dette er min helt subjektive opplevelse, men resultatet er ikke mindre forbløffende likevel. For å dokumentere forskjellene har jeg benyttet et Canon S3 og tatt bilde av begge skjermene mens filmen går. Super Speedway er en film med elementer filmet i bevegelsen, noe som gjør det interessant å se hvordan bakgrunnen blir vist på skjermene, men også det som er i fokus avslører hvilken skjerm som har den beste framvisningen. For å unngå reflekser bruker jeg ikke blitz. Derfor blir også selve bildene av varierende kvalitet, men forskjellene på de 2 skjermene vises veldig godt likevel.

 

BENQ G2400W står til venstre og Dell 2407VFP til høyre. Begge skjermene er også denne gangen satt til å benytte fabrikkinnstillingene.

 

Se på dette bildet http://dump.no/files/55f186329fd9/IMG_0006.JPG som forteller mye om Benq G2400W. Her har ikke Dell 2407VFP mye å stille opp med.

 

Neste bilde viser noe om bakgrunnen som jeg nevnte. Her er bildene ikke 100% synkronisert, noe som ikke var helt enkelt å få til, men styrken til Benq G2400W kommer også tydelig tilsyne her. Legg også her merke til forskjellen i visningen av det som er i fokus http://dump.no/files/55f186329fd9/IMG_0012.JPG Også her er det nesten som man ikke tror det man ser. Se på skjermen til venstre som ganske tydelig viser rekkverk og skyer på himmelen. Dette klarer Dell 2407VFP rett og slett ikke å få fram.

 

Her er et eksempel hvor jeg klarte å synkronisere skjermene nesten 100% http://dump.no/files/55f186329fd9/IMG_0035.JPG Her vises de samme forskjellene som i forrige bilde, om enn ikke riktig så tydelig.

 

Det samme gjentar seg her http://dump.no/files/55f186329fd9/IMG_0043.JPG Denne filmen levnet ingen tvil om at BENQ G2400W som koster under det halve av Dell 2407VFP er sistnevnte fullstendig overlegen når det kommer til å se film. Bildene her ble tatt på fri hånd og avslørte ikke hvordan skjermene viser raske bevegelser.

 

Neste filmsnutt hvor det er mye lys forsterker inntrykket fra den forrige, men i tillegg avsløres det hva responstiden har å si for den enkelte skjerm. Her har jeg brukt samme kamera, men nå på stativ og bildene er tatt i serier på 5 – 6 bilder med kamera i modus "sport" for å fange evt. forskjeller i bevegelser. Kvaliteten på bildene blir ikke likebra som i forrige runde, men hensikten er å avsløre hver enkelt skjerm svake sider, ikke å ta gode bilder. Bildene er ganske avslørende og her viser jeg bare bildene uten videre kommentarer siden resultatet sier det hele selv. Bildene er ganske store for å ikke ødelegge resultatet, så det tar noen sekunder å laste dem ned.

 

Bilde 1: http://dump.no/files/55f186329fd9/IMG_0057.JPG

 

Bilde 2: http://dump.no/files/55f186329fd9/IMG_0070.JPG

 

Bilde 3: http://dump.no/files/55f186329fd9/IMG_0077.JPG

 

Bilde 4: http://dump.no/files/55f186329fd9/IMG_0094.JPG

 

Dette får holde, og jeg er ikke i tvil om hvilken skjerm jeg skal bruke til å se film på mens jeg holder på med andre ting på roterommet. Dell 2407VFP har fantastiske kvaliteter når det kommer til foto og andre bruksområder hvor ting står stille, men når det kommer til film så blir den fullstendig parkert av BENQ G2400W.

 

Jeg vet ikke hvor mye det har å si at BENQ G2400W er tilkoblet skjermkortet via HDMI til DVI, men så lenge Dell 2407VFP kun har DVI som beste tilkobling så er det slik kvalitetetsforskjellen er.

 

BENQ G2400W er herved anbefalt på det varmeste som filmskjerm på gutterommet. Jeg kommer tilbake med en sammenligning også for spill mellom disse 2 skjermene.

 

Jeg tok tilsammen 156 bilder og valgte ut 4 fra hver film. I nesten samtlige bilder kommer den rimeligste skjermen best ut slik jeg ser det. Og bare for å ha nevnt det igjen slik at ingen skal bli sure på meg, dette er ingen seriøs test, men kun min opplevelse av disse 2 skjermene.

 

Edit: Endret på formateringen

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Kan bare legge til at for mitt bruk, som er litt spilling, film og diverse, har denne skjermen vært kjempetilfredsstillende for min del. Lest mye innlegg og anmeldelser om TN-panel, input lag osv osv, men strengt tatt synes jeg selv det personlig, er å kaste 4 tusen lapper på havet for en bedre skjerm, når BENQ'en min gjør jobben sin så bra. Har ikke prøvd HDMI utgangen enda, men skal se om jeg får en kamerat med PS3 bortover så kan jeg sikkert legge til noen utfyllende kommentarer. =)

Lenke til kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive disse testene!

 

Skal kjøpe meg en 24", og det står mellom denne (Benq G2400W) og Samsung SyncMaster 245B. Sistnevnte finnes det masse tester av, og alle konkluderer med at det er en fantastisk skjerm prisen tatt i betraktning. Det eneste som gjør at jeg vurderer G2400W i stedet er at den har HDMI i tillegg til DVI, samt 1:1 pixel mapping. (De som vet hva 1:1 pixel mapping innebærer, hopp til neste avsnitt.) Det vil si at hvis man kobler til f.eks. PS3, Xbox 360, en Blu-ray-spiller eller annet med HD-oppløsning, så blir proporsjonene i bildet bevart. 1080p HD (Full HD), som tilsvarer 1920x1080, gir dermed et par horisontale svarte linjer oppe og nede i stedet for å strekke bildet til 1920x1200. Dette gir naturligvis et skarpere bilde og riktige proporsjoner, som etter min mening er å foretrekke. (Hvis man vil, kan G2400W også utvide bildet til å dekke hele skjermflaten.)

 

245B har som sagt ikke 1:1 pixel mapping, så bildet fra f.eks. PS3 blir strukket til skjermens fulle størrelse. Foreløpig er ikke dette et stort problem for meg, siden jeg ikke eier noen PS3 eller liknende, men det kan godt hende jeg kommer til å skaffe meg en i nær fremtid. Uansett har jeg tenkt å bruke skjermen til PC-spill. Utifra det lille jeg har kunnet oppdrive av brukererfaringer for G2400W er det ikke noe ghosting/etterslep å snakke om. Men siden jeg ikke har en splitter ny og superrask PC, kommer jeg garantert til å måtte kjøre en del spill i lavere oppløsning enn 1920x1200, som er skjermens native oppløsning. I hvor stor grad påvirker dette skarpheten i bildet? Se f.eks. denne testen av 245B, der denne problematikken diskuteres. 245B klarer seg tydeligvis meget bra her. Hvordan ser G2400W ut i lavere oppløsninger? Hadde vært supert om du kunne ta noen bilder av samme skjermbilde i et spill i forskjellige oppløsninger slik som det er gjort i testen av 245B.

 

Her er noen brukererfaringer for G2400W.

Kom også over en tråd med en brukeranmeldelse av G2400W her. (Forumet krever registrering for å se postene.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...