Gå til innhold

Tok "piruetter" ved kjøpesenter og ble stoppet av politiet, politirapporten overdriver.


MicroS

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om jeg har skjønt det riktig, så definerer ikke veitrafikkloven hva det å f.eks kjøre aktsomt er, og det går derfor fint å ta i bruk loven på motorsportsarrangementer. Om du skulle finne på å kjøre gris, for deretter å treffe en funksjonær som fulgte rutinene, blir du straffet for det.

 

Er ganske strenge reguleringer på lukket grunn, når det kommer til ansvar og slikt.

Lenke til kommentar

Han beklagde at det sto så mye feil i rapportene, og det var ikke så mye han kunne gjøre med det siden jeg har fått et forelegg med den minste straffa.

 

Men han sa at jeg kunne prøve å gå i retten å møte de to politifolka, men han tvilte på at jeg kom til å tene noe på det. Så han anbefalte at jeg skulle bare godta forelegget osv.

 

Han var egentlig en veldig hyggelig fyr å prate med, han ville hjelpe meg, men han kunne ikke gjøre så mye.

 

Så då blir det en del gåing på meg de neste månene ;)

Lenke til kommentar

 Nå var det ifølge deg han som i utgangspunktet som overdrev rapporten, så at han sitter å beklager seg er vel ikke noe som betyr noe. Det han kunne gjort om han ville hjelpe som han så omtenktsomt sier, er å frafalle boten.

 

 Dette er vel i utgangspunktet utenkelig for juristen da i mine øyne han er den største grunnen til at du får boten, og blir fotgjenger for 3 måneder.

 

 Den eneste grunnen til at han er koselig, er nok for å slippe mere bryderi med saken, og at det er den enkleste måten å få deg til å godta boten.

 

Hvis det er som du sier, at du ikke var tilfare for andre mennesker og du forsikret deg at det ikka var fare for materielle skader, så kan jeg heller ikke se at du bryter med Veitrafikklovens §3  .

 

 Derimot kan du argumentere at pga. piruetten hindret du unødig vente tid og kaos foran inkjøringen til kjøpesenteret.

 

 Da må jeg på peke at dette er med forutsetning av at alle biler i nærheten sto på steder der de ikke kunne bli truffet eller hindret av piruetten din.

 

MEN, det er vel overveiende sannsynelig at dette er for mye bryderi å gå til retten til at det er hvert det. Og det er dessverre det politiet baserer seg på når det gjelder å kreve inn bøter og, skape falsk respekt (les frykt).

Lenke til kommentar
Dette blir kanskje noe annet, men nevner det likevel. Så fort snøen kom var det vanlig at vi møttes på et av de største kjøpesentrene i Drammensomr(etter stengetid), og holdt i grunn mye på der. Men en kveld sto plutselig poletiet på plassen, så vi ble nok ganske bekymret for hva som ville skje. Men to politifolk kom ut og begynte å prate med oss. De syntes det var flott at vi lekte som vi gjorde(de hadde nok tittet på oss en stund), da de mente at det også kunne komme til nytte i forskjellige situasjoner på glatt føre så vi vist hvordan bilen oppførte seg. De sa også at et slikt sted er privat grunn, så de hadde ikke lov til å gjøre noe uten at det forelå en anmeldelse eller at det var opplagt konkuranse kjøring vi drev med. Så maken til koselige politi-folk har jeg aldri møtt igjen. Enden på visa var at når de dro så fliset de på så snøføyka sto på plassen, med oss måpende på sidelinja.

Veldig OffTopic, men var dette på BS/KS? :p

 

OnTopic: I mine øyne ser det ut som du har hvert uheldig og fått en muggen jurist ;) håper det løser seg, lykke til MicroS

Lenke til kommentar

Har møtt begge sider av en sånn sak selv. I mine yngre dager samla vi oss alltid ved snøfall på et kjøpesenter hvor vi herja fra oss. Har hatt politi som har kommet og jagd oss, har hatt politi som har kommet og sagt at det er bra vi driver med sånt på en parkeringsplass og ikke langs hovedveien.

 

Har selv en bot i glass og ramme på veggen fra litt "moro" jeg hadde oppover storgata som jeg ikke benekter noenting for. Gøy? Såklart. Ulovlig? I høyeste grad.

 

Du får bare svelge unna, godta og se deg litt ekstra godt over skuldra neste gang du skulle finne på noe sånt. Veit godt hvor moro det er, men veit også hvor dyrt det kan bli.

Lenke til kommentar
Om du skrenser, tar piruetter eller gjør en burnout spiller ingen trille, da alle de tingene går under samme punkt i Forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv.

 

10. Skrensing, burnout eller annen hensynsløs kjøring

Er person med førerett ilagt straff for skrensing og andre former for hensynsløs kjøring eller bruk av motorvogn jf. vegtrafikkloven § 3 første ledd, som for eksempel «burnout» på vei eller på områder som torv, plasser mv. hvor kjøringen har ført til trafikkuhell med personskade eller omfattende materielle skader, eller ført til situasjoner der slike skader lett kunne ha oppstått, bør tap av førerett fastsettes til minst 3 måneder.

 

Hvis du ikke hadde fullført piruetten så ville du nok sluppet unna uten noe mer styr.

 

Så vidt jeg kan se av hans forklaring så skjdde det ikke noen skade, så da er det en vurdering om hvorvidt en skade lett kunne oppstå. Hvis politiet som vitnet dette mener at du ikke hadde serlig kontroll på bilen, så har det ikke noe å si om det var en skrens, en 360 eller en burnout. Ser ut til at 3 måneder tap av førerkort har hjemel i loven.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...