Gå til innhold

Bildekritikk: Nordlys over kvaløya


mrtinnn

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Flott bilde!

 

Tør jeg spørre hvor på øya det er tatt? Kjenner ikke igjen bakgrunnen, og det eneste jeg vet om kvaløya er hvor brua er :)

For meg ser det ut som bildet er tatt i strandkanten på Fagereng, og at du ser Eidkjosen til høyre i bildet (ca 11 km fra Kvaløysletta)... Det er tatt på et litt annet tidspunkt enn akkurat nå, så jeg ser ikke fjellene, men det er sånn omtrent den utsikten jeg har fra vinterhagen her ;o)

 

Pluss litt mer i andre retninger da...

Lenke til kommentar

Jeg er ingen aktiv bruker av akam, så jeg vet ikke hvordan praksis her er.. Så dette spørsmålet er litt generelt men mest til fotografen: Er det greit om jeg bruker dette bildet til noe? F.eks. på min egen hjemmeside? Kun til privat ikke-kommersiell bruk selvfølgelig, og kan godt legge til noe copyright-info om det skulle være en forutsetning. :)

Lenke til kommentar

Jeg er jo nordlys-entusiast, og kan fort finne på å stoppe for så bare glo rett opp i lufta om det er noe som helst nordlys på gang. Dermed er jo jeg også fan av bilder av nordlyset, selv om de ikke i alle tilfeller kan yte det hele rettferdighet. Uansett, dette bildet synes jeg var fabelaktig flott og klart.

 

Lysene fra byen synes jeg faktisk passet godt inn, det gjorde at bildet på en måte viser brytningspunktet mellom mennesket og det som var før oss. På den ene siden har du bylysene, som ikke skinner så klart og mektig som det grønne nordlyset. Dernest, med de fjellene du har fått med i bakgrunnen trekker du det hele enda et par hakk opp. Jeg synes også at fargene på himmel og slikt ble veldig behagelige, og ga litt ekstra til stemningen. Mange av nordlysbildene er veldig svarte med unntak av nordlyset da, og på den ene siden gjør dette at oppmerkomsheten først og fremst blir rettet mot nordlyset, men på den andre siden så gjør jo dette at det mister litt av den mektige stemningen som jeg i alle fall får når jeg ser nordlyset over et landskap, med litt stjerner i bakgrunnen.

 

Det jeg vil frem til er at for meg er dette bildet et veritabelt blinkskudd, og at du dermed har all grunn til å være stolt over det. MEn så er jeg, som nevnt innledningsvis, nordlys-entusiast og dermed kanskje litt inhabil :)

 

Edit:litt småpjusk.

Endret av Onkel Kompost
Lenke til kommentar

Jeg er selv fra nord-norge og nordlyset er en "skatt" som vi har der oppe. Nå har jeg dessverre flyttet sørover og ser ikke dette flotte s

net

lenger :( Men da er det fint å se at noen klarer å ta så flotte bilder som dette. Det vekker minner og lyset gir en så flott stemning i bildet. De som ikke liker slike bilder som dette tror jeg må ha en skrueløs. Viste det frem for dama her forleden og hun sa at det var altfor mye photoshopet. "Jeg sa, det er slik lyset er" HÆ var svaret tilbake. Nå vil hun dra nordover en tur. Men tilbake til bildet.

 

Synes bildet har en skarphet og fint lys. Det med fjellene i bakgrunnen og lysene fra byen synes jeg passer kjempeflott inn i bildet. Det bryter litt og skaper en flott stemning. Eneste minuset jeg har ved dette bildet er at jeg synes det er leit at du ikke klarte å få hele bredden på nordlyset med på bildet. Men igjen da kan det være andre elementer som hadde kommet inn i bildet som hadde 

jort det dårligere. 

 

Flott bilde!

 

Kim...

Lenke til kommentar
Når man tar bilder av nordlyset, så bør man alltid unngå annet lys.

Hvorfor det? Du skriver det som en "regel".

 

Det var ikke min intensjon å komme med en regel, i foto gjelder tross alt "regler er til for å brytes". Det var heller ment som et råd. Når man fotograferer det lyssvake nordlyset er man nødt til å bruke lang eksponeringstid. Dermed vil alt annet lys bli voldsomt overeksponert. Det skjærer litt i øynene. Bildet hadde for min del vært helt perfekt uten lysene fra gatelys og hus.

 

Men dette er selvsagt mine personlige meninger, og jeg skulle utdypet det mer i mitt opprinnelige innlegg.

Lenke til kommentar

Wow, syns du skal legge dette ut i full size, så vi andre søringer kan legge dette ut på desktopen vår.

Har vært nordpå noen ganger å sett nordlys fra fly etc. men aldri så flott som dette.

 

PS. 10 Sekunder, sier du. står lyset virkelig så lenge "stille" (trodde det flytta seg i hytt å pine jeg...)

 

/L

Endret av relsafus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...