Gå til innhold

tven piper..noken som veit maks desibel grense på en Tv?


Underd0g

Anbefalte innlegg

TVen piper en høgfrekvent lyd..

 

Har kjøpt en Hisense 37" LCD TV for et år siden. Den piper mye å lurte på om noken viste kor masse den kan pipe..

 

Expert seier at den piper innafor hisense sine normer men eg har vanskelig for å trur dette ettersom både eg og kjæresten min til tider for hodeverk av den...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg leverte den til reperasjon pga piping. Når eg fekk den tilbake sa dei bare at den peip under grensa til hisense.

 

Alle elektriske produkter har ei maksimal desibel grense. Kan feks ikkje ha en TV som piper så høgt at det er "helseskadelig"... seier ikje at min tv er det, men den piper så mye at det er slitsomt å ha den på når lyden er srudd lavt.. veit at eu har gitt ei maks grense men finner den ikkje...

Lenke til kommentar
Alle elektriske produkter har ei maksimal desibel grense.

Jeg jobber med lyd og støy, men har aldri blitt oppringt for å måle støy fra en TV for å sammenligne med normer og regler, så hva den grensa er vet jeg ikke.

 

Men for "tekniske installasjoner i samme bygning eller annen bygning" er grensen Lmax = 32 dBA eller Leq = 30 dBA (ref. NS 8175 pkt. 5.4). Her betyr "teknisk ventilasjon" som oftest en baderomsvifte, kjøkkenvifte, varmepumpe, etc, og jeg har aldri opplevd å brukt denne grensen for å stille krav til forbrukerelektronikk.

Lenke til kommentar

ja eg har flere venner som har en LCD TV og ingen av de lager så mye som en lyd.. går stille.. var nettopp på expert og dei seier det er ingen ting dei kan gjere..

 

er student og har brukt 10 000 kroner på en TV som eg hater! jippii...

Endret av Underd0g
Lenke til kommentar

du kan vel si det slik at vis du går gjennom alt du har fått av dokumentasjon på tven og det der ikke står noe om diffus støy(tenker da på lyd som kommer uavhenging av hva som vises på tven), eventuelt hvor høy denne støyen skal være så kan du vel snakke litt med expert om hva som forventes av en tv. det forventes da ikke av en helt ny tv at den skal lage pipelyder som er (så vidt jeg forstår det) så høye at de forårsaker fysisk ubehag. da kan du igjen hevde at selger skulle ha opplyst deg om at det var en fare for så høy pipelyd. jeg tenker på fbkjl paragraf 16 punkt b

selgeren ved kjøpet har forsømt å opplyse om forhold ved tingen eller dens bruk som han eller hun burde kjenne til, og som forbrukeren hadde grunn til å regne med å få, dersom unnlatelsen kan antas å ha virket inn på kjøpet

 

blir ikke det i dette tilfellet?

 

er dette noe som har vært tilstede helt siden du fikk tven eller er det noe som har oppstått?

 

jeg ville gått til butikken å sagt at jeg ønsket å reklamere på det du opplever som en feil med produktet i forhold til forbrukerkjøpsloven og forventede egenskaper til produktet(bare husk å være høflig)

Lenke til kommentar

Takk skal du ha.. Jo eg prøvde å gå i butikken men etter at han sa det var ingen ting dei kunne gjere og eg maste litt til så vart eg så irritert at eg gikk:P men jo eg nevnte samme paragrafen til han men han mente at så lenge lyden ikkje er en mangel eller et problem(siden en tv har lov å lage så mye støy) så kunne han ikke hjelpe meg..

 

Ser ut som en håpløs sak.. trur eg skal ringe forbrukerrådet å høre...

 

Takk for gode råd..

Lenke til kommentar

hva hisense sine krav til piping er spiller ingen rolle. du har kjøpt en tv, og den skal ikke avgi støy som er plagsomt. viftestøy fra en stor plasma tv er normalt, men høyfrekvent piping er derimot ikke normalt og bør utbedres (noe som er lett å gjøre). hvis butikken nekter å gjøre noe så er det forbrukerrådet som er neste steg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...