Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Problemer med sykemelding og arbeidsgiver


Christian86

Anbefalte innlegg

For å ta det hele fra starten:

 

29.10 ble jeg sykemeldt for belastningsskade i armen, denne varte frem til 13.11.

 

Jeg gav beskjed til min arbeidsgiver, og fikk vite at jeg fikk sende kopien til lønnsansvarlig. Så vidt jeg forstod hadde det ikke noe frist.

 

13.11 skulle jeg på jobb, men fikk vite at det var julebord. Da hadde jeg egentlig tenkt å levere den.

 

 

Jeg ble på nytt sykemeldt mandagen etterpå, denne gangen for senebetennelse i begge armer. Pga influensa så ble jeg sengeliggende.

Jeg sendte på nytt mail om dette og fikk aldri noe svar. Først i dag kom jeg gjennom til lønningsansvarlig.

 

Hun ble rasende og sa at kraet for den første ikke kunne gjøres gjelende fordi de måtte ha slikt innen 14 dager for å sende det videre. Den andre var grei, den kom innenfor 14 dager, men hun var vel forbannet for det og. (Den ble forsinket ettersom jeg fikk den på torsdag, men den inneholdt feil, ettersom jeg ble sykemeldt fra mandag forrige uke, noe legen glemte. Da jeg ringte fredag så var de stengt og ny fikk jeg først på mandag)

 

 

Først henviste hun til baksiden og dette stod der, noe det ikke gjorde, og så henviste hun til trygdeloven.

 

 

Jeg sitter igjen og lurer på hvor ille kan dette gå? Det er surt å stå i fare for å tape nesten 1500 kr pga en feil en ikke visste noe om, eller ble fortalt om.

Endret av Christian86
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet er at det er din oppgave å sende inn sykemeldingen snarest.

 

Dette står også på toppen av standardsykemeldingene. "Leveres av arbeidstaker til den som utbetaler sykepengene" På baksiden av denne, og i trygdeloven står det at det skal skje så fort som mulig.

 

Dessverre risikerer du en smell her, men det går trolig bra. Vær grei med lønningsdamene dine ;)

Lenke til kommentar
Problemet er at det er din oppgave å sende inn sykemeldingen snarest.

 

Dette står også på toppen av standardsykemeldingene. "Leveres av arbeidstaker til den som utbetaler sykepengene" På baksiden av denne, og i trygdeloven står det at det skal skje så fort som mulig.

 

Dessverre risikerer du en smell her, men det går trolig bra. Vær grei med lønningsdamene dine ;)

 

jeg prøvde å være høfflig, men fikk følgende mailer fra sjefen i dag

 

 

 

svaret jeg fikk tilbake

 

Dette er en sak mellom deg og lønningsansvarlig nå. Jeg har verken mottatt egenmelding eller sykemelding og når det ikke foreligger noen egenmeldinger er det dessverre lite jeg kan gjøre. Men du må da selv se at det virker rimelig søkt når du kan komme på julebord, men ikke innom jobb for å levere egenmeldinger eller sykemeldinger. Ut fra hva Tone Britt sa blir det opp til NAV om de vil betale deg noe og mere tid tenker ikke jeg å bruke på denne saken.

 

 

 

Mitt svar

God morgen ,

Jeg tror det har skjedd en klønete formulering et eller annet sted i samtalen jeg hadde i går, jeg minnes ikke å ha sagt direkte at du har sagt dette ikke haster, men mer at jeg har oppfattet det slik. Jeg innser selvfølgelig at det er beklagelig dersom det har kommet frem slik som du beskriver, og jeg får bare si unnskyld dersom det har kommet frem på en slik negativ måte, det var ikke hensikten.

Men jeg forstår ikke helt hvorfor du sier jeg har krevd noe som ikke har rot i virkeligheten, alt jeg gjorde var å levere dette i går og prøvde å forklare saken på en god måte. Jeg er dessverre klar over at det var noe forsinket, men som du ser av e-posten du nå svarte på, så har jeg vært syk en ekstra stund pga forkjølelse, og da turte jeg ikke å gå ut av huset, dette forsinket hele prosessen. Dette var også noe jeg nevnte i e-posten "håper dette går bra", men jeg fikk ikke noe svar, og siden jeg ble dårligere, så var jeg praktisk talt sengeliggende en sund. Det kan dermed være at jeg oppfattet at dette dermed ikke hastet, med mindre jeg ville ha lønnen. Hvis måten jeg forklarte dette i går kom frem som et surt krav, så er jo det sterkt beklagelig. Det var selvfølgelig ikke hensikten, og jeg får heller vurdere formuleringene til neste gang for å unngå en slik uheldig misforståelse.

 

 

Får håpe du får en fortsatt fin dag, og så ser vi hverandre kanskje i starten av januar når jeg er tilbake.

 

 

 

1. mail

Vet ikke helt hva det er du driver med, men som du ser av mailene du har sendt fikk jeg 28.oktober beskjed om at du skulle til legen og 31. 0ktober beskjed om at du var sykemeldt, samme dato ga jeg deg beskjed om at Tone Britt måtte få sykemeldingen for at du skulle få lønn. Dermed stemmer det jo ikke når du sier til Tone Britt at jeg har sagt det ikke haster. Vi har ikke mottatt noen egenmelding for noe tid før det. Jeg har mail på at du vil komme sent på jobb 9/10, så da var du jo ikke sykemeldt. Når du er ansatt et sted er egenmeldinger og sykemeldinger eget ansvar å levere. Det blir veldig dumt når du sier og kommer med krav til Tone Britt som ikke stemmer med virkeligheten, jeg har flere mail fra deg som bekrefter dette.

Håper du kan ta ting opp med meg neste gang det er noe.

 

 

 

 

Jeg har jo ikke prøvd meg på noe, og prøvde til og med å beklage situasjonen, for jeg sa ikke det som de hevdet. Selvfølgelig forstod jeg at det var sent på den ene, men den andre ble levert så snart det lot seg gjøre.

 

Problemet er at de nå holder tilbake lønn for

 

 

Hele oktober hvor jeg jobbet

Perioden 19. nov til 21. des. Hvor jeg fikk levert i går, men det var fordi jeg først fikk meldingen torsdag, men den inneholdt feil datoer, og da måtte det rettes, så fikk det ikke før mandag ettermiddag. Tirsdag ringte jeg og fikk ikke noe svar, onsdag ringte jeg på nytt og fikk kjeft.

 

 

Så nå er jeg litt nedfor her

Lenke til kommentar

Selv har jeg alltid levert sykemeldingen i en postkasse på vei fra legen.

 

De kan ikke holde igjen lønn for perioden du ikke var syk. Arbeidsgiver betaler også for de første 16 dagene du er syk. Alt utover det er NAVs ansvar.

 

Er dette første gangen du er sykemeldig? Om så er tilfellet, ville jeg tatt kontakt med lønningsdamen og lagt meg helt flat, og si at du tydelig vis "gjorde en utrolig tabbe" e.l. da du ikke leverte sykemeldingen ASAP, slik du burde ha gjort.

 

Prat personlig med både sjefen din og lønningsdamen, slik at det ikke blir noen misforståelser. Si at du tydelig vis har vært uklar, og at dette ikke skal gjenta seg.

 

Kjipt av sjefen din å bli sur for denne typen ting. Det er jo også vanlig at de etterlyser sykemeldingen om de ikke har fått denne. Særlig sjefen din burde ha gjort dette. Det normale er jo å levere sykemeldingen din til din nærmeste leder, og ikke direkte til lønningskontoret.

 

Lykke til, og keep us posted!

Lenke til kommentar

Vi skal sende et brev til lederen i dag og forklare situasjonen, men jeg kan jo prøve å forklare hva som skjedde litt mer:

 

Innledningsvis;

Ja, det første gang i mitt liv at jeg må få sykemelding til jobben, aldri gjort det før, og trodde egentlig de ville være fornøyd om de fikk den per e-post siden arbeidsstedet er langt unna. Men det ville de ikke.

 

Perioden 01.10 - 27.10 jobbet jeg som vanlig, og det virker det av e-posten at sjefen mener jeg ikke skal ha.

 

Perioden 29.10 - 12.11 så hadde jeg sykemelding, noe jeg gav beskjed om til dem, og spurte om de ville ha den på epost. Jeg fikk til svar at ville jeg ha lønn, så måtte jeg sende orginalen til henne.

Problemet var da at jeg ikke hadde to orginaler, så jeg måtte vente på at legen skrev ut en ny.

I mellomtiden må jeg ha oversett den gule delen. (Jeg har to arbeidsgivere)

 

Når jeg så fikk den mot slutten av uken, rundt 02/05.nov, så tenkte jeg at da kunne jeg ta den med på fredagen 16.11, for jeg trodde vi skulle jobbe før julebordet. Jeg trodde dette skulle gå fint ettersom lederen hadde sagt jeg bare skulle sende den orginale.

 

Problemet ble da at ingen skulle jobbe den 16.11, og jeg mente det var frekt å ta dette på julebordet, så tenkte jeg fikk ta det den 19.11.

Problemet var da at jeg ble syk og måtte holde meg hjemme, og ny sykemelding som gjaldt for perioden

 

19.11 - 21.12 ble utstedt 22.11, men inneholdt feil datoer, og denne ble først korrigert på mandag 26.11.

22.11 sendte jeg sjefen e-post hvor jeg skrev:

 

Jeg kommer innom med timelister og sykemeldingene til Tone Britt i løpet av kommende uke, ettersom jeg nå er sengeliggende med forkjølelse også.

 

Det kom ikke noe svar, og når jeg tilslutt kom igjennom i går, så ble det spetakel. Hun var mildt sagt sur på meg med en gang, noe som gjorde at jeg fortvilet kastet fra meg alt jeg skulle gjøre og reiste rett ned selv om jeg enda var dårlig for å levere dette.

 

Jeg forklarte da at jeg hadde oppfattet at dette ikke var noe som hastet, men dette har tydeligvis blitt kommunisert videre som at jeg hevdet hun hadde sagt det og krevde ting, noe jeg ikke gjorde. Jeg stilte egentlig veldig høfflig, pent kledd og forsiktig, spurte pent og sa jeg hadde med alt. Dette har da blitt kommunisert videre som at jeg krevde masse urimelige ting.

 

At sjefen er slik med meg er jo ikke noe nytt, det er flere tråder her om det arbeidsmiljøet, og dette er vel den jobben jeg angrer mest på at jeg noen gang tok.

 

Men jeg syns jeg har levert sykemeldingen for 19.11 - 21.12 i riktig tid, og oktober hvor jeg jobbet syns jeg blir drøyt å nekte meg lønn for. De tre dagene i mellom som gikk tapt forstår selv jeg at jeg kanskje ikke får, og det har jeg ikke lagd noe problemer over.

 

Når foreldrene kommer hjem, så får vi se hva som blir skrevet til personalsjefen (ettersom min leder ikke er noe personalsjef, men ansvarlig for kveldsvaktene)

Jeg håper de løser meg fra stillingen på dagen med sykelønn ut året, da hadde jeg blitt glad. Får magesår hver gang noe går det minste galt på den jobben for det føles som jeg får all skyld..

 

 

Når jeg snakket med nav fikk jeg forsåvidt beskjed om at jeg neppe ville få noe penger, siden jeg ikke er i AA-registeret, noe sjefen skulle ha satt meg i, men de avsluttet meg der heller.

Endret av Christian86
Lenke til kommentar
Bah!

 

Hva slags sted er det du jobber?!? Huff.

 

Uansett: Jeg tror en telefon er tingen for å få løst dette. om du sender en e-post, er det viktig at du ikke leker "pekeleken" og sier "du sa at" :)

 

Lykke til, dette er en sak som er unødvendig kinkig... :(

 

Jeg jobber for et sted der min leder og jeg har et anstrengt forhold pga at jeg i starten var for ivirig og slik hun mente "brautende". De andre opplevde det ikke slik, men jeg fikk trussel om sparken om jeg ikke skjerpet meg. På spørsmål om hva jeg hadde gjort, og situasjoner, så fikk jeg som eneste eksempel at jeg ved to anledninger hadde avbrutt og sagt noe (og tatt meg inn kjapt).

 

Så ble det personalmøte hvor jeg ble skjelt ut foran kollegane mine, faktum at sjefen overser meg, mens hun hilser på de andre. Og en sak hvor noen mente jeg hadde vært uhøfflig mot dem, men ingen kunne si hva jeg hadde sagt og beskjeden var "ja, sjefen din skal ta det opp med deg", jeg hørte ikke noe mer og gikk rundt og var veldig bekymret for jeg visste ikke noe.

 

Så kommer dette, hvor jeg sa jeg oppfattet at sjefen sa det og, men hvor lønningsansvarlig kommuniserte det videre som at jeg påstod at sjefen hadde sagt det og krevde ting.

 

 

Planen blir vel å skrive en mail, forklare situasjonen, og si at jeg beklager hvis de har følt det slik, men jeg opplever ikke å ha gjort det. Skal ikke nevne navn eller noe, bare vise til mailene og si det som det er.

Lenke til kommentar

Sånn på den helt seriøse siden. Dette er ikke tidspunktet for å legge seg langflat(du kan godt prøve en stund), men etter hvert må du bare bli denne brautende personen hun mener du er. Når hun så da vil si deg opp, tar du enten å hopper i taket av glede, eller melder stille å rolig at hun værsågod må prøve, men at hun da vil få søksmål for feilaktig oppsigelse. Noen folk tar rett og slett ikke ett hint før det slår dem i panna.

Lenke til kommentar
Høres ut som om du har en fryktelig slitsom jobbsituasjon, har du ikke en fagforeningsleder du kan ta dette opp med ? Beklageligvis, så kan man føle seg litt liten når man ikke helt vet rettighetene sine... Det blir fort tungt når du er "minst" og sjefen lett hakker på deg.

 

Merkelig nok har jeg vel ikke fått psykosomatiske plager enda, men det faktum at jeg hele tiden er anspent kan kanskje tildeles det...

 

 

Sånn på den helt seriøse siden. Dette er ikke tidspunktet for å legge seg langflat(du kan godt prøve en stund), men etter hvert må du bare bli denne brautende personen hun mener du er. Når hun så da vil si deg opp, tar du enten å hopper i taket av glede, eller melder stille å rolig at hun værsågod må prøve, men at hun da vil få søksmål for feilaktig oppsigelse. Noen folk tar rett og slett ikke ett hint før det slår dem i panna.

 

Hva tenker du på med hintet?

 

 

Jeg sikter på at jeg først får de 3000 for oktober, og de 5000 som nav skal betale, så håper jeg at jeg får sparken på dagen. Hvis ikke tror jeg nesten jeg vil prøve alt for å få det. (Har følt meg dårlig i hele dag pga denne saken, så kanskje like greit)

Lenke til kommentar
Skaffe seg ny jobb, kanskje?

 

Oppsigelsen er allerede skrevet, men først må jeg redde nesten 5000 kr i lønn og 7500-8000 kr i ferielønn, det er ikke penger jeg kan gå vekk fra.

Jeg kan spasere vekk fra de 2000 brutto uten å tenke to ganger fordi jeg har vært flink til å spare i år og tjent 230 000 kr mens jeg studerer, og enda har to jobber hvor sjefene mine vil løse problemer fremfor å skjelle meg ut. Men jeg vil ikke tape nesten 13 000 kr pga en dame som ikke liker meg.

 

 

Men selvfølgelig, får jeg oppsigelse på dagen i januar, jeg kan love deg at jeg blir lykkelig da :)

 

Bae så det er sagt; jeg vet at det de gjør er ulovlig, for de kan ikke holde tilbake penger for en måned jeg jobbet, ei heller nekte feriepenger for gyldig arbeidstid. Men tatt i betraktning at en samtale medførte alt dette, så er jeg litt bekymret..

Endret av Christian86
Lenke til kommentar
Spørsmål: Dersom man har en sykemelding på feks 2 uker, er det jobben som dekker lønnskostnadene, eller får de det dekket fra staten?

 

Håper saken ordner seg, bare fortsett å vær ryddig og strukturert så skal ikke dette bli noe problem :)

 

jf. trygdeloven så bærer arbeidsgiveren ansvaret de første 16 dagene.

 

Min jobb prøver nå å sende alt (inkl Oktober om jeg forstod det korrekt) til Nav. Lønnsansvarlig henviser til trygdeloven, men den sier at sykemeldingen skal leveres så snart det lar seg gjøre.

 

Retten til sykepenger faller bort dersom arbeidsgiveren skal betale sykepenger på grunnlag av legeerklæring (§ 8-7), og legeerklæringen ikke er sendt til arbeidsgiveren innen 14 dager etter at arbeidsgiveren kan kreve slik erklæring.

 

Fint nok har de som sagt glemt å sette meg i AA-registreret, sånn at NAv vil avvise det og undres hvorfor jobben har brutt folketrygdloven.

 

Brevet som vi sender til avdelingsleder lyder i hvert fall som dette:

 

Vedr. Fravær i forbindelse med sykdom og utbetaling av lønn

 

Jeg er sykmeldt i perioden 29.10.07 – 21.12.07. Sykmelding ble dessverre ikke levert umiddelbart til lønningsansvarlig, men jeg hadde underrettet min leder om min sykdom samme dag.

Dette er første gang i løpet av min yrkeskariere at jeg har trengt en sykemelding fra en lege. Pga. dette var jeg dessverre ikke klar over hvilke plikter sykemeldingen medførte og heller ikke mine rettigheter som arbeidstaker hos Tns Gallup i den forbindelse.

Siden jeg har to arbeidsgivere, så visste jeg ikke at begge trengte en originalkopi. Jeg måtte derfor vente litt på den ekstra kopien.

For å få lønn, fikk jeg beskjed om å levere original sykemelding. Dessverre oppfattet jeg at dette var noe som ikke hastet, og det gjorde at jeg ventet med å levere den til den 16.11, mye fordi jeg trodde jeg måtte jobbe noen timer før julebordet. Dette var noe jeg var vant med fra tidligere jobb, men da det kom kontra beskjed kort tid før julebordet, fant jeg ut at jeg kunne levere sykemeldingen den 19.11 (første arbeidsdag), mye fordi jeg følte at det ikke sømte seg å levere slikt på julebordet.

Mandag den 19.11 ble jeg på nytt sykemeldt av legen per telefon, ettersom jeg hadde en pågående virusinfeksjon, som viste seg å bli meget kraftig. Dette beskrev jeg jf. mail av 22.11, og spurte om det gikk bra å levere timelistene og sykmeldingene den kommende uken. Siden det ikke kom noe svar så trodde jeg dette gikk fint ettersom jeg hadde liten erfaring med denne type rutiner fra tidligere.

Sykmeldingen som gjaldt for perioden 19.11 – 21.12.07 hadde skrivefeil som måtte rettes før den kunne sendes inn, noe som gjorde at jeg måtte vente til mandag 26.11 før jeg fikk det rettet.

Jeg har ringt den 27.11, men kom dessverre ikke gjennom før 28.11. På det tidspunktet fikk jeg beskjed om at dette kunne medføre problemer for min utbetaling av lønn.

Jeg har nå levert alt som trengs for å få utbetalt lønn/sykepenger, og håper alt er i orden slik at utbetaling kan skje før jul.

 

 

Jeg har fått begge foreldrene mine til å lese og korrigere brevet før vi sender det, så det burde ikke være så ille håper jeg.

Lenke til kommentar

Syns hele greia høres merkelig ut.

 

Jeg har ført regnskap for en del invandrerbutikker i Oslo, der de faktisk har så lavt kunnskapsnivå når det gjelder papirer at de ikke har skjønt at sykemeldinger skal leveres til oss som fører lønnen for de. På den måten har jeg sendt inn en del krav om sykepenger vel seint, men jeg har aldri opplevd at det har vært noe problem fra trygdekontorets side. Jeg tror det er lønningsansvarlig og sjef som gjør seg vanskelig for deg. Å fylle ut skjemaet tar henne maks 5 min.

Lenke til kommentar
Syns hele greia høres merkelig ut.

 

Jeg har ført regnskap for en del invandrerbutikker i Oslo, der de faktisk har så lavt kunnskapsnivå når det gjelder papirer at de ikke har skjønt at sykemeldinger skal leveres til oss som fører lønnen for de. På den måten har jeg sendt inn en del krav om sykepenger vel seint, men jeg har aldri opplevd at det har vært noe problem fra trygdekontorets side. Jeg tror det er lønningsansvarlig og sjef som gjør seg vanskelig for deg. Å fylle ut skjemaet tar henne maks 5 min.

 

Hun nekter å betale arbeidsgiverperioden, har inntrykket av at det er fordi sykemeldingen kom 1 uke forsent i forhold til fristen. Jeg visste ikke om noe frist, og hadde ikke inntrykk av at dette hastet.

 

Sjefen henger seg opp i at jeg kom på julebordet og "kjefter" på meg for det. Undres om hun mente at jeg skulle levere da? Men la gå..at jeg så ble sengeliggende med virusinfeksjon uken etterpå kan jeg gjøre lite med, men jeg prøvde å sende henne mail som hun overså. Og ingen har mint på at dette var noe som hastet, men jeg ser selvfølgelig at kanskje burde mast mer om dette hastet.

 

JEg tror lønningsansvarlig hadde en dårlig dag og bestemte seg for å lage kvalme bare :(

 

Hva slags bedrift er det du jobber for? Telemarketing?

 

A

 

Jeg jobber for en ISO sertifisert bedrift som har kvalitet og rutiner som høyeste prio. *jommen sa jeg smør*. De var flinkere til å behandle meg på cati avdelingen enn der jeg er nå.

 

 

 

edit 13:50

Fikk svar fra avdelingsleder at lønningsansvarlig hadde ansvaret og han videresendte den til henne. Fikk ikke at akkurat noe positivt inntrykk, men ja..

Endret av Christian86
Lenke til kommentar
Sjefen henger seg opp i at jeg kom på julebordet og "kjefter" på meg for det. Undres om hun mente at jeg skulle levere da? Men la gå..at jeg så ble sengeliggende med virusinfeksjon uken etterpå kan jeg gjøre lite med, men jeg prøvde å sende henne mail som hun overså.

 

 

Men var dette mellom to sykemeldingsperioder har ikke sjefen noe å si...

Lenke til kommentar
Hun nekter å betale arbeidsgiverperioden, har inntrykket av at det er fordi sykemeldingen kom 1 uke forsent i forhold til fristen. Jeg visste ikke om noe frist, og hadde ikke inntrykk av at dette hastet.

Hvilken frist? En frist de har internt på jobben hos deg?

Arbeidsgiverperioden er de første 16 dagene du er syk og da dekkes sykepenger av arbeidsgiver. De visste vel at du var syk, så jeg skjønner virkelig ikke problemet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...