Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Redd for følelser


Bruker-33331

Anbefalte innlegg

Hmm..

 

Jeg har alltid distansert meg i fra folk i frykt for at de skal skuffe meg senere, og litt for mye misbruk har ikke akkurat gjort følelsene mine mer tilstedeværende.

 

Ingen av de jeg har vært sammen med har jeg tatt det seriøst, men nå frykter jeg det værste. Jeg er redd for at jeg faktisk liker noen, og at jeg faktisk tar det seriøst(oppdaga det etter at jeg ble sammen med hun). Jeg tror det hele starta med at jeg slutta å misbruke så jævlig, og dermed sluppet ut mitt innerste krav etter følelser(som jeg har fortrengt). Før følte jeg bare sinne, og depresjon, nå er jeg glad(Vel, jeg kan enda få sinneanfall å klikke helt, men ikke like ofte å sterkt som før).

 

Hva skjer? Er det huet mitt som endelig har begynt å vokse? Eller har jeg bare slutta å fortrengt alt av følelser?

 

Er jeg bare redd fordi at jeg ikke er vandt til følelser? Jeg føler en automatisk reaksjon, trekke meg unna alt, på en måte. Jeg er redd for tilknytting, jeg er redd for å være avhengig av noen. Jeg er redd for å bli skuffa.

 

Hjelp meg, Diskusjon.no

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva er det du egentlig vil? Vite hva som er galt? Det har du jo skrevet selv:

Jeg er redd for tilknytting, jeg er redd for å være avhengig av noen. Jeg er redd for å bli skuffa.

 

Hva du kan gjøre med det? Bite tenna sammen som en mann og prøve. Enten går det bra, eller så går det til helvete. Sjansene for at det alt i alt blir en bra opplevelse er uansett store.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Jeg har alltid distansert meg i fra folk i frykt for at de skal skuffe meg senere, og litt for mye misbruk har ikke akkurat gjort følelsene mine mer tilstedeværende.
Missbruk ovenfor hvem? Har du vert utsatt for missbruk?

 

Ut fra mine snevre kunnskaper har jeg forstått det slik at mennesker som har vert utsatt for vold eller seksuelle overgrep ofte har problemer med å knytte seg til andre mennesker. I så måte er jeg av den oppfattning at det beste er å få jobbet med hendelsene slik at en kommer seg opp og vekk fra de vonde tankene, depresjonen og resten av de negative følgene som kan komme av slike uheldige erfaringer. Ordet psykolog har en viss bismak men jeg synes for all del at en skal legge reservasjonene til side dersom det kan være en aktuell løsning. Utfallet vil med stor sannsynlighet bli godt.

 

Dersom du mener missbruk i form av at mennesker du har forsøkt å knytte deg til har skuffet deg eller oppført seg på måter som svekket din tillit ovenfor personen(e) så kan jeg godt forstå at du er reservert ovenfor å knytte nye bånd mellom andre mennesker. Det kan virke ut fra innlegget som om det er tidlig kjærlighet inne i bildet, kanskje en mulig forelskelse? Dersom det er tilfelle synes jeg du skal prøve å jobbe med deg selv slik at du kan få utløp for, og styrke, dine følelser ovenfor denne personen. Sjansene er store for at du vil du bli såret uansett på et eller annet tidspunkt, derfor skal du nyte hvert sekund og heller ta sorgen når den tid kommer. Den uunngåelige sorgen vil uansett styrke deg som person når du omsider får bearbeidet den, så dette er en erfaring som vil gjøre deg godt uansett utfall.

 

Når det gjelder spørsmålet om din egen reaksjon på følelser så må jeg si at jeg har vanskeligheter for å sette meg inn i din situasjon, for vi to reagerer på følelser på to helt forskjellige måter. Men hva om du bevisst prøver å nærme deg dine følelser uten at den umiddelbare reaksjonen om å trekke seg unna får overstyre handlingen, da kan du kanskje venne deg til følelsene og la dem få komme til uttrykk. Jeg lever og ånder for følelser, det er det som er min motivasjon her i livet. Gode som vonde, de er alle en del av meg og jeg setter pris på det faktum at jeg får ta del i dem alle. Det gjelder bare å ha kontroll og ikke slippe seg helt løs, så skal du se at det er mye flott en kan oppleve her i verden! Sansene trigger følelser og stemninger, prøv og kjenn litt på hvor fantastisk det er!

Lenke til kommentar
Jepp, jeg visste det. Singel igjen.

 

Jaja, glad å bli kvitt følelsene, nå er jeg mere normal igjen.

 

Edit: Hun likte ikke det jeg holder på med.

 

Hva holder du egentlig på med som hun ikke likte? Hva mener du med misbruk? Tror du følelser forsvinner ut døra, hånd i hånd med den personen som følelsene er tilknyttet? Du vet at følelsene er der selv om du velger å ikke forholde deg til dem? Det er vel det som gjør at du sliter og at de kommer i form av sinne, istedet for sårbarhet...

 

Likevel, skal du forvente å få noen gode tips, så må du utdype litt mer av hva som foregår...

Lenke til kommentar
ting som ikke er så lett å skjule er f.eks hvem man henger med, og alle de gangene jeg måtte innom oslo før jeg kom til hun f.eks

 

Sånn jeg tolka det var ihvertfall at du prøvde å skjule det. Men hva mener du med å ta turer til Oslo? Det at du brukte tia di på å besøke kompiser/familie/dame på siden ?

Fiksa greier noen greier i oslo, før jeg dro til eksen mange ganger, og da ble hun mistenksom. Har brukt mye tid på, har ikke underprioritert hu.

 

Skjønte ikke det med misbruk jeg. Har du blitt missbrukt eller missbruker du folk?

Dop, ikke seksuellt missbruk.

 

edit: sex er ingen problem, bare følelsene mine som plager meg.

Endret av Bundy
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...