Gå til innhold

Tråden for Medisinstudenter


Vaio

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I Oslo var semesteravgiften+kopiavgift etc. for V13 kr 680,-

 

Svaret på spørsmålet ditt vil nok variere en del fra person til person, også ved samme studiested.

 

Jeg for min del har fullt stipend og lån og bor for ca 4700,- i måneden inkludert strøm og internett. Jeg vil anta at jeg lever som studenter flest, og går som regel med 2-4000,- i underkudd pr måned som må dekkes av sommer- og deltidsjobbing.

Lenke til kommentar

Noen her som studerer medisin i Bergen, og kan fortelle litt om hvordan det er osv? Hvordan er det med bare teori de to første årene?

 

Studerer i Bergen, og er i gang med sjette semester, dvs slutten av tredjeåret. De to første årene er det veldig mye teori. Det er fem studiepoeng i latin, i statistikk og i etikk, og 30 studiepoeng i biobas, en slags blanding av kjemi, biologi og fysiologi. Dvs nesten halvparten av alle forelesningene går i biobas. Selv om det ser ut som ganske mye, så er det helt overkommelig; jeg har aldri hatt et skoleår med så lite forelesninger som dette. Dersom du ikke har eks.phil fra tidligere må du ha det i tillegg. Mot slutten av året har du fem poeng i makroanatomi (muskel- og skjelett).

 

Andre året er mye tyngre, men mer knyttet opp mot medisin. Du har tre store emner; nevro, organanatomi og fysiologi. Nevro kommer først, og varer fra sommeren og nesten frem til jul. Studenter har delte meninger om nevro, men jeg synes det var veldig interessant, selv om det var mye. Det er kanskje det emnet som er knyttet mest opp mot klinikk i preklinikken. Organanatomi er et puggefag, som sliter litt med foreleserne. Det blir veldig mye pugg frem mot eksamen. Når du er ferdig med den, er du allerede halvannen måned inne i fysiologien, og har sannsynligvis en del å ta igjen. Fysiologi er hele tjue studiepoeng, masse forelesninger og en del kurs. Helt på slutten av året har du "Biomedisinske tema" eller noe liknende, som har med hvordan en skal lese og tolke forskningsartikler å gjøre.

 

De to første årene er det altså mye teori, og særlig andreåret er tungt. Etter de to årene kan du imidlertid enten velge å ta et fri-halvår, dvs du kan gjøre hva du vil et halvår, eller du kan gå rett videre til neste semester, første semester i klinikken. Dette er et veldig rolig og "snilt" semester, der du får en myk start på et lite sykehus (Haraldsplass).

 

For tiden holder de på med å lage en ny studieplan for medisinstudiet i Bergen, så det er mulig at det ser ganske annerledes ut når du evt starter.

Endret av CorpusAlienum
Lenke til kommentar

(...)

 

Andre året er mye tyngre, men mer knyttet opp mot medisin. Du har tre store emner; nevro, organanatomi og fysiologi. Nevro kommer først, og varer fra sommeren og nesten frem til jul. Studenter har delte meninger om nevro, men jeg synes det var veldig interessant, selv om det var mye. Det er kanskje det emnet som er knyttet mest opp mot klinikk i preklinikken.

 

(...)

 

Vil bare presisere at det her dreier seg om nevrobiologi (og ikke nevrologi). :closedeyes:

Lenke til kommentar
Studerer i Bergen, og er i gang med sjette semester, dvs slutten av tredjeåret. De to første årene er det veldig mye teori. Det er fem studiepoeng i latin, i statistikk og i etikk, og 30 studiepoeng i biobas, en slags blanding av kjemi, biologi og fysiologi. Dvs nesten halvparten av alle forelesningene går i biobas. Selv om det ser ut som ganske mye, så er det helt overkommelig; jeg har aldri hatt et skoleår med så lite forelesninger som dette. Dersom du ikke har eks.phil fra tidligere må du ha det i tillegg. Mot slutten av året har du fem poeng i makroanatomi (muskel- og skjelett). Andre året er mye tyngre, men mer knyttet opp mot medisin. Du har tre store emner; nevro, organanatomi og fysiologi. Nevro kommer først, og varer fra sommeren og nesten frem til jul. Studenter har delte meninger om nevro, men jeg synes det var veldig interessant, selv om det var mye. Det er kanskje det emnet som er knyttet mest opp mot klinikk i preklinikken. Organanatomi er et puggefag, som sliter litt med foreleserne. Det blir veldig mye pugg frem mot eksamen. Når du er ferdig med den, er du allerede halvannen måned inne i fysiologien, og har sannsynligvis en del å ta igjen. Fysiologi er hele tjue studiepoeng, masse forelesninger og en del kurs. Helt på slutten av året har du "Biomedisinske tema" eller noe liknende, som har med hvordan en skal lese og tolke forskningsartikler å gjøre. De to første årene er det altså mye teori, og særlig andreåret er tungt. Etter de to årene kan du imidlertid enten velge å ta et fri-halvår, dvs du kan gjøre hva du vil et halvår, eller du kan gå rett videre til neste semester, første semester i klinikken. Dette er et veldig rolig og "snilt" semester, der du får en myk start på et lite sykehus (Haraldsplass). For tiden holder de på med å lage en ny studieplan for medisinstudiet i Bergen, så det er mulig at det ser ganske annerledes ut når du evt starter.

Hvor mye av all forelesninger er obligatoriske det første året, og kommer den nye studieplanen til å bli tatt i bruk nå til høsten?

Lenke til kommentar

Er det virkelig så billig? En to-årig grafisk design utdannelse ved NKF koster jo 43 000 per semester.

 

Det er jo en offentlig-finnanisert utdanning med en symbolsk sum kontra en hel-privat fullstendig ubrukelig tulle-grad hvilkets eneste formål er å tjene penger på den store bølgen av folk som vil jobbe med "noe innen media".

Lenke til kommentar

Hvor mye av all forelesninger er obligatoriske det første året, og kommer den nye studieplanen til å bli tatt i bruk nå til høsten?

 

Ingen forelesninger er obligatoriske. Det er kun praktiske ting som er obligatorisk, slik som labforsøk og histologi (se på ting i mikroskop). Der er de ganske nøye med oppmøte though.

Lenke til kommentar

Men drar du inn rett etter at du er cand.med, eller etter at du har fullført nybegynnerstilling? Vet jeg har spurt om det før.

 

Du må ha autorisasjon, men trenger ikke ha fullført nybegynnerstilling. Det er for tiden usikkert om tjenestetid i Forsvaret vil regnes tid for tid mot nybegynnerstilling.

 

Da kan du med andre ord glemme first do no harm og etter min mening også alle idealistiske grunner du har fortalt deg selv at du har/hadde for å bli lege.

 

Den hesten din, den høye hesten der? Den bæsjer på leggen din omtrent nå.

Endret av krikkert
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den hesten din, den høye hesten der? Den bæsjer på leggen din omtrent nå.

 

Har ingenting med en overlegen holdning og gjøre. De innenfor helsesektoren og spesielt leger har alltid et etisk ansvar i forhold til det å være helsepersonell. Å aktivt delta i væpnet konflikt eller indirekte støtte opp en ved å stå i beredskap for egne styrker er i direkte konflikt med dette ansvaret. Det er jeg langt fra alene om å mene og minner om at leger som eneste yrke hadde en særavtale med siviltjenesten nettopp fordi så mange medisinere søkte seg dit på tross av langt lavere lønn enn de hadde fått i forsvaret. Så du kan spare deg for å forsøke og ugyldigjøre dette synspunktet.

Endret av aagmed
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...