Gå til innhold

Hva slags hobby med fysisk aktivitet skal jeg begynne med?


Programvare

Anbefalte innlegg

Jeg har et lite problem nå. Jeg har holdt på med mange fritidsaktiviteter før, men plutselig så slutta jeg så mange steder pga. vennemangel o.l

 

Det eneste jeg gjør nå er å spille piano regelmessig, går på et kurs en halv time i uka, men vil ha noe mer og gjøre. Jeg er 15 år btw.

 

Jeg liker det meste av sport og har tenkt på fotball, men jeg tror ikke det er noe for meg (har gått på det før). Gi gjerne gode forslag med fysisk aktivitet.

 

Forslag mottas med stor takk.

 

*Off- topic slettet*

Endret av KVTL
Slettet off-topic.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da har du noe å glede deg til :)

 

Fram til da kan du kanskje lese på internett om hvordan du kan oppnå dine mål.

Les om kosthold på internett(kostholdet er faktisk veldig viktig i motsetning til hva jeg trodde når jeg begynte å trene). Kanskje du også kan lese om hvor mange sett og repetisjoner du trenger.

 

Det er veldig fint å vite litt om i hvert fall kostholdet hvis du begynner. Du får satt opp et program vil jeg anta for 4-6 uker eller noe. Og i denne perioden vil kroppen din, som ikke har vært vant til slik trening, tilpasse seg dette. Hvis du da helt fra starten av tar protein og karbohydrater rett etter trening, tror jeg at resultatene; både i form av styrke og mer muskelmasse vil være svært gode.

 

Eller du kan jo såklart ignorere alt det jeg her har sagt for å prøve å hjelpe deg. Det er det som er så fint med trening. Du kan kjøre ditt eget løp.

Endret av narlzac
Lenke til kommentar

Jeg trente veldig ivrig hjemme for ca. et år siden. Har manualer og litt forskjellig utstyr her så det går greit. Men det er nesten ikke tid lenger og det blir ofte ustrukturert når vi får så vilt mye lekser. En dag jeg har satt opp at jeg skal trene har vi plutselig 2 prøver dagen etter og da må jeg liksom øve på de.

 

Dette er vanskelig. Må ha noe med fast rammer og rutiner. Holder det å trene 1 gang i uka for en 15 år gammel (svak) gutt?

Lenke til kommentar

Kan anbefale sykling :) Det er en sport som legger vekt på lagsamarbeidet såvel som individuelle prestasjoner. Det er svært mange på din alder som driver med det, både gutter og jenter.

 

Kombiner dette med litt situps, pushups (etc), og når du er gammel nok kan du heller supplere med litt styrketrening på treningssenteret.

 

Å trene 1 dag i uka gir nok ikke den største effekten. Men husk at litt trening er mye bedre enn ingenting.

Endret av _Marillion_
Lenke til kommentar

Vil anbefale orientering. En meget sosial og artig sport, og ikke minst varierende. Dessuten har du ikke "plikt" til å møte opp på trening og lignende siden det er en individuell sport.. I klubben jeg er med i har vi trening eller løp nesten hver dag så det er nok å velge i. Dessuten er det ofte mange sosiale samlinger og slikt som er moro å være med på.

 

De fleste orienteringsklubber pleier å ha nybegynnerkurs om våren, så du kan jo begynne da. Mer info og linker til forskjellige klubber i landet finner du her.

Lenke til kommentar

Jeg har gått på kamsport (blant mange andre ting) og det var ikke noe særlig strengt, men dette var heller ikke noe for meg da jeg er en person som rett og slett ikke liker å ha noe en forpliktelse til noe.

 

Men husk at når det er sommer og vinter kan du ha det veldig mye morro samtidig som du får fysisk aktivitet. Sommerbading er alltid gøy, og når det ikke er varmt kan du dra med deg venner i en svømmehall. Når det er vinter kan du ha det utrolig morro med å lære deg å stå på slalom eller snowboard og deretter gå i bakker. Er ingenting i veien med å trene hjemme og gå seg en tur/jobbe regelmessig.

 

Dans er en veldig kjekk ting å lære seg, altså ikke sving og vals, men heller noe du kan få bruk for. Dog har jeg aldri fått prøvd dette selv siden jeg gidder ikke/tør ikke gå på noe sånt alene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...