Gå til innhold

Tradisjonell barbering og utstyr


  

887 stemmer

  1. 1. Hvordan barberer du deg i dag?

    • DE-Høvel
      209
    • Kniv
      22
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      416
    • Engangshøvler
      35
    • Barbermaskin
      181
    • Barberer meg ikke
      23
  2. 2. Hvor ofte barberer du deg?

    • 5-7 ganger i uken
      104
    • 3-4 ganger i uken
      209
    • 2 ganger i uken
      327
    • 1-4 ganger i måneden
      224
    • Aldri
      22
  3. 3. Er du fornøyd med resultatet du får med din nåværende barberingsmetode?

    • Ja, fint resultat uten irritasjon
      564
    • Tja, resultatet blir bra, men det går hardt ut over huden
      249
    • Nei, jeg kan nesten ikke barbere meg uten problemer
      54
    • Barberer meg ikke
      19
  4. 4. Hvilke av disse metodene kan du tenke deg å prøve i framtiden?

    • DE-Høvel
      255
    • Kniv
      324
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      96
    • Engangshøvler
      29
    • Barbermaskin med roterende hoder
      183
    • Barbermaskin med folie
      72
    • Forandring frister ikke
      251


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den høvelen der er en typisk mild høvel med "silodører" - sammen med "normale" blader som Derby Extra, så kan det være vanskelig å få til en virkelig tett barbering. Har du prøvd 3-pass-barbering, helt uten å bruke trykk? (Å trykke høvelen ned kan fort virke mot sin hensikt.) Har du prøvd å strekke huden litt når du barberer kinnene? Strekking er en nødvendighet med knivbruk - og på milde høvler kan litt forsiktig strekking løfte resultatet et par hakk.

 

Feather kan gi bedre resultat, men det vet du ikke før du har prøvd de. Du kan jo prøve en samplerpakke med mye forskjellige blader. Selv foretrekker jeg KAI-blader - skarphet på nivå med Feather, litt annerledes følelse på selve bladet, nesten litt stivere.

 

Kremen kan gi utslag på resultatet, ja. Men det går mer på irritasjon enn hvor tett man kan få det. Utradisjonellt skum kan gi tettere resultat enn dårlig oppskummet tradisjonellt skum. Selv foretrekker jeg Baxter Close Shave formula - den gir et tettere resultat enn f.eks Proraso - men også hypermoderne gel-er kan gi tett resultat.

Lenke til kommentar

Heisann!

Jeg har gått fra vanlig barberhøvel til dårlig elektrisk til høvel til halvbra elektrisk til høvel. Har innsett at det er våtbarbering jeg liker og også det som gir meg best resultat. Den siste måneden har jeg sett mye på barberkniver, teknikker og alt tilbehøret som følger med.

 

Så i påska bestilte jeg meg en masse utstyr og jeg gleder meg til å få alt i posten! :D

Har allerede barbert meg to ganger med Dovo Shavette og vanlig barberskum som jeg syns gikk sånn tålelig bra. I dag kom en splitter ny Dovo Prima i posten og jeg gleder meg sykt til i morra for å teste den ut! Uheldigvis har ikke det andre utstyret mitt kommet enda (kost, såpe, stropp, pre-oil), men ut fra resultatet jeg fikk med Shavetten tror jeg at jeg tar sjansen med vanlig skum. Heldigvis kom en 444 alum block i dag også, så jeg får hvertfall pleiet sårene jeg eventuelt får ^^

 

Ønsk meg lykke til! :D

 

Andre som bruker kniv her inne?

Lenke til kommentar

Gratulerer med nytt utstyr radar og velkommen tilbake fra det elektriske helvete! Selv har jeg ikke skaffet meg kniv enda så holder meg enda til DE. Men kniv står på listen over ting som skal skaffes i bedre økonomiske tider (les feriepenger og tilbake på skatten).

 

Det er en ting jeg tenker på angående kniv. Er det smart å prøve seg på shavette før jeg går til innkjøp av en skikkelig kniv? Har lest at kniv er mer tilgivende på teknikk enn shavette. Så stusser litt på om jeg skal gidde å prøve meg på en slik først. 

 

 

Lenke til kommentar

I går kveld ble min første ordentlige knivbarbering unnagjort og det ble neimen ikke så verst!

Skumma meg godt opp med det som var for hånden, Venus babergel. "Hvis det er bra nok for f*tta mi, er det bra nok for trynet ditt og" =P

 

Kinna ble bra og her dro jeg både med og mot hårene med minimal irritasjon. Halsen er litt vanskeligere for meg. Har alltid hatt litt irritasjon ved barbering her. Jeg gikk kun det jeg tror er med hårene mine, nedenfra og opp. Det ble ikke sånn supersmooth og det var ganske vanskelig å komme til i groper rundt adamseplet med en 5/8" kniv..

 

Alt i alt er jeg ganske fornøyd! ^^

Huden føltes stram (ganske digg) og var ganske rød (ikke så digg), men fikk ingen ordentlige kutt.

 

Ersa:

Takk og skynd deg etter!

Som sagt prøvde jeg Shavette et par ganger først. Ettersom jeg har et slags skjegg jeg prøver å trimme/vedlikeholde, var det ganske vanskelig å komme nøyaktig til med kniven. Min har litt avrundede kanter. Der var Shavetten litt lettere å håndtere i tillegg til at det var litt lettere å komme til i groper og lignende med det mindre bladet.

Men jeg kan si meg enig i det du sier: jeg skjærte meg mer på Shavetten enn på den ordentlige kniven.

 

Det skal dog sies at du kan få Shavette-lignende kniver på eBay for en slikk og ingenting..

Lenke til kommentar

Hvor mange ganger gikk du over med kniven? Nedenfra og opp vil vel være mot hårene de fleste stedene? Det du kan gjøre, er å lage en tegning over hvilken vei hårene vokser, noe som er forskjellig fra person til person.

 

Gled deg til du får skikkelig såpe/krem ;)

 

 

Lenke til kommentar

Dro over kinna to ganger - en mot og en med.

Dro over halsen en gang - sånn ca med hårene.

Virker som de tre nederste cm av halsen min har håret voksende oppover, mens resten går fra midten og ut til hver side.

 

Har fått såpe, men venter fortsatt på kost ;P

Culmak - noen som har erfaring med den såpa?

 

Legger til:

Er det noen i stavangerområdet som bruker kniv? Hadde vært veldig nyttig for meg å få noen tips osv. Eventuelt bare for å se om kniven min faktisk er skarp nok. Sliping osv.. =)

Endret av Radar
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Huff jeg må si at barbershop skuffer meg i forhold til hva jeg forventer av en slik side.

Den har absolutt alt som skal til for å være en perfekt side, men jeg ender nesten alltid opp med å handle et annet sted. Minst to ganger har jeg valgt andre steder fordi at produktene jeg vil ha er utsolgt, og det tar umenneskelig lang tid før barbershop får de inn igjen. Hvertfall en gang har jeg handlet på en annen (norsk) nettside kun fordi at prisen hos barbershop var høyere. Og til slutt: jeg sendte en mail til barbershop for flere måneder siden om at de burde selge små sample packs med forskjellige kremer og dufter sånn at folk kan finne den beste duften uten å kjøpe kremer for mange hundre kroner. Til svar fikk jeg at det muligens skulle komme i framtiden og at jeg skulle følge med. Nå har jeg fulgt med i mange måneder men ingenting har skjedd. I mellomtiden har de derimot endelig fått inn derby blader, så jeg begynte å vurdere å handle litt. Men så ser jeg at gents.no har fått ut fingeren, og selger nå sample packs fra T&H. Genialt, så jeg tar heller en tur dit og handler. Og så får jeg heller stikke på ebay etter de bladene..

 

Ble ikke noe barbershop denne gangen heller. Det er litt synn for jeg liker egentlig barbershop..

Endret av pungrotten
Lenke til kommentar

Hei

 

Kjøpte meg DE høvel etter jul og stortrives med det. Hadde store problem med ingrodde hår med fusion, nå er problemet mindre men desverre ikke borte. Jeg tror problemet ligger i pre- og aftershave. Forberedelse pleier å være en dusj, så ta på skum og barbere, etter jeg er ferdig tar jeg ikke på noe.

 

Så jeg vil egentlig ha forslag til produkt jeg kan bruke for å bli kvitt ingrodde hår og irritert hud. Om det er noe med barberingsrutinen min jeg kan forbedre? Målet er sunn, myk og glatt hud.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...