Gå til innhold

4 gig på 32bit? [Endret]


mafia-slayer

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ja du kan sette inn 2gb til.

 

Du vil ikke få 4gb,men rundt 3,2gb opp til 3,5gb.

 

Kommer ann på hvor mye minneadresse skjermkortet tar og

om hovedkortet har memory remapping i bios.

 

Har kjørt på 4gb på 32bit lenge.

9638063[/snapback]

 

Leste i manualen når jeg bygget PC-en at man ikke skal sitte inn 4gb ram. Det var uttrykket slik Warning!... Er det noe som kan skje med PC-en visst man setter inn all rammen..

 

-Northsteel-

Lenke til kommentar

Northsteel du kan sette inn så mye minne som hovdkortet støtter.

 

Du har nok misforstått det med advarsel.

 

Støtter hovedkortet 8gb kan du sette inn 8gb,

så enkelt er det(ofte må bios uppdate til også)

 

Så kommer OS inn i bildet 32bit støtter 4gb.

Trekke fra(skjermkort-lydkort-hdd-cpu)

Dette er ting som krever minneadresser.

Trekker man fra det kommer man til ca 3.2gb som kan brukes.

 

64bit støtter opp til 128gb.

Lenke til kommentar
Jeg ville da heller ha kjøpt 1GB ekstra RAM. Mest for pengene?

9648157[/snapback]

 

Går ikke, jeg kjøper sånn pakke tilbud skjønner du. Ta 2 betal for 1.5 ^^,

9648516[/snapback]

 

Jeg kjører Vista / 32 med 3GB Crucial ram, og det går helt utmerket, eneste er jo at jeg ikke får utnyttet dual channel. Datt ned fra 5.5 på windows score til 4.0 etter jeg satt inn 1 ekstra GB med ram. Rart det skal ha så mye å si, dual/singel channel ..

Lenke til kommentar

Jeg har TO spørsmål i forhold til 4 gb ram på windows XP 32bit. Jeg har forstått at vist man setter in 4*1gb så vil systemet bare utnytte ca 3.5gb av rammen.

 

Men vil det da være dual chanel?

 

Og blir det dual chanel vis man bruker to forskjelige dual sett med ram? (f.eks 2*1gb corsair og 2*1 twinMOS?)

 

takker:D

Lenke til kommentar
... Jeg har forstått at vist man setter in 4*1gb så vil systemet bare utnytte ca 3.5gb av rammen ...

En 32 bits prosessor/OS kan adressere inntil 4GB uten å bruke noe spesiell form for adressering (dette er ren matematikk). 32bits windows støtter det ikke på grunn av dårlig design. Microsoft bortforklarer dette med at det er en virtual memory/swapfile "feature" og ikke en feil. De sier ikke noe om hvorfor denne "feature" ikke gjelder for systemer med 2GB eller mindre, eller 64bits OS. Dersom du installerer mer enn 2 GB begynner systemet å "sløse" ram. Jeg har enda tilgode å se en benchmark på 32 bits Windows som viser at mer enn 2GB gir bedre ytelse. Bruk Google og du finner mange artikler som forklarer dett bra.

 

Det er ikke lurt å blande ram produsenter da de kan ha forskjellige krav til spenning. Dersom brikkene har nøyaktig samme spesifikasjon skal hovedkortet ikke ha noe problem med det. RAM produsentene insisterer på at det er best å bruke nøyaktig like brikker og at deres egne er de aller beste til ditt bruk :)

 

Glemte det første spørsmålet :p

Men vil det da være dual chanel?

DDR2 brikker er dual channel aunsett hvor mange brikker du setter inn i maskinen. Dette med "matched pair" er noe ram produsentene påstår er sett med moduler som jobber ekstra bra sammen. Dessuten vil 2 moduler utnytte databussen bedre. Tester viser at dette som regel stemmer (dvs 2x1024MB er bedre enn 1x2048MB).

Endret av dirtysteel
Lenke til kommentar
En 32 bits prosessor/OS kan adressere inntil 4GB uten å bruke noe spesiell form for adressering (dette er ren matematikk). 32bits windows støtter det ikke på grunn av dårlig design. Microsoft bortforklarer dette med at det er en virtual memory/swapfile "feature" og ikke en feil. De sier ikke noe om hvorfor denne "feature" ikke gjelder for systemer med 2GB eller mindre, eller 64bits OS. Dersom du installerer mer enn 2 GB begynner systemet å "sløse" ram. Jeg har enda tilgode å se en benchmark på 32 bits Windows som viser at mer enn 2GB gir bedre ytelse.

 

Det er ikke lurt å blande ram produsenter da de kan ha forskjellige krav til spenning. Dersom brikkene har nøyaktig samme spesifikasjon skal hovedkortet ikke ha noe problem med det. RAM produsentene insisterer på at det er best å bruke nøyaktig like brikker og at deres egne er de aller beste til ditt bruk :)

 

Du må huske på at adresseområdet på 4GB for 32-bits prosessorer ikke kun gjelder minne, men også hardwareadresser. Har man f.eks et skjermkort med 512MB RAM på, må man ha 512MB med "adresseområde" ledig. Det meste av hardware trenger ledige adresser, men det er som regel skjermkortet som tar "størst plass". Dette er grunnen til at 32-bit Windows ikke kan utnytte alle 4GB med minne. Det er ikke snakk om dårlig design, men en begrensning i arkitekturen, som også gjør seg gjeldende for andre 32-bits operativsystemer.

Lenke til kommentar
Du vil få tilgang til mere enn 2GB, så brikkene blir utnyttet. Du vil bare ikkje få tilgang til alt minnet, men 3-3,5GB er mere enn 2, og det kan merkes i endel programmer.
Stemmer. Ytelsen vil strengt tatt øke i alle programmer, selv om den ekstra minnekapasiteten ikke skulle redusere harddisk-aktiviteten, pga bedre dataorganisering. Den forskjellen er neppe merkbar, men i situasjoner hvor man virkelig trenger ekstra kapasitet så kan jo dét absolutt være merkbart.

 

DDR2 brikker er dual channel aunsett hvor mange brikker du setter inn i maskinen.
Det stemmer ikke helt. Dualchannel-støtte har egentlig ikke noe med minnebrikkenes design å gjøre, bare hvordan kontrolleren fordeler data imellom dem og aksesserer dem paralelt over hver sin datakanal (men Intel-systemer håndterer ikke alltid kanalene i paralell). Kontrolleren stiller riktignok visse krav til brikkenes likhet og plassering - f.eks. vil tre brikker som regel ikke gi dualchannel. Men så lenge total mengde og antall brikker er lik på hver kanal, og brikker av samme størrelse/konfigurasjon står i tilsvarende sloter på hver sin kanal, vil de fleste systemer kunne utnytte dualchannel. Det ville faktisk ikke vært mulig å lage minnebrikker som ikke virket i dualchannel, på samme måte som alle harddisker vil kunne brukes i RAID0-oppsett så lenge kontrolleren støtter det, og alle andre krav er oppfylt. I begge tilfeller handler det i bunn og grunn om enhetenes kontroller, men komponentenes matching må naturlig nok også være på plass. Endret av Quintero
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...