Gå til innhold

Metal: A Headbanger's Guide


Anathema

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hey!

Vurderer å dra på Nile konsert. Noen som vet om de er like solide og rå live som på CD?

altså noen som har sett de live og som kan si litt om det til meg? Forøvrig spiller de i Oslo, sjekk lenken for oppvarmingsband:

http://studentersamfundet.no/vis.php?ID=4300

Jeg vet at det er ganske rimelig pris men jeg skal på en del konserter i framtida og det blir mye penger til slutt...

Lenke til kommentar

Når vi er inne på hva som er hardt nok, hva syntes egentlig folk om My Dying Bride? Har The Dreadful Hours og Songs of Darkness, Words of Light albumene, og jeg må si jeg elsker disse to.

 

My Dying Bride er et band som har gitt ut både bra album og dårlige. As the Flower Withers, Turn Loose the Swans og The Angel and the Dark River er helt fantastiske, mens The Dreadful Hours er veldig bra og Songs of Darkness, Words of Light er bra. Resten er så som så.

Lenke til kommentar

Ta en titt på de to første MDB-platene, det er mere death metal-aktig, og Aaron growler/screamer nesten hele tiden. Trinity og As the Flower withers.

Ellers har vi felegoth/doom metal-trilogien Turn loose the swans, The angel and the dark river og Like gods of the sun. Disse har veldig likt lydbilde og stemning, og er vel platene jenter liker best, også platene der de virkelig innoverte med å blande felemelodier inn i metalen sin. Det var her Aaron begynte å synge melodilinjer. Det er litt felespilling på ATFW også men ikke så fremtredende.

 

Så rota de et par år når fiolinisten Martin trakk seg ut av bandet fordi han ikke fikk være med på å bestemme hvordan låtene skulle lages, ga ut kalkunen 9123812,12398129381298391283% complete, men kom seg tilbake på sporet med The dreadful hours og en ny keyboardist, ei jente som var blodfan av bandet fra før. Hun unngikk konsekvent å gjenskape felelyden når de spilte gamle låter live, av respekt for Martin og at en synth aldri kan høres ut som en ekte fiolin uansett.

Og et par live-DVD'r.

 

For min del er det helt klart trilogien som sitter best. Altså midten av 90-tallet.

 

DVD'n "For Darkest Eyes" har masse livemateriale fra midten av 90-tallet mens de hadde fiolin. Martin headbanger fremst på scena mens han spiller. Utrolig fett å se på.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Vurderer å dra på Nile konsert. Noen som vet om de er like solide og rå live som på CD?

Så dem Live i sommer, litt dårlig lyd men det var heftig som faen. Syntes det var en fantastisk bra konsert, men nå har jeg ikke vært på alt for mange konserter.

Bytex: Skal sjekkes ut, takker :D

Edit: Er Sahg verdt og få med seg live? Ble akkurat invitert til en konsert og vurderer sterkt og gå. Har bare hørt to sanger eller noe, men syntes det virket litt fengende, hvilken plate bør jeg høre isåfall?

Endret av Batnobbit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...