Gå til innhold

Valuta -- Dollar=8,50 Kr | Euro=9,50 Kr | Pund=12,95 Kr


kilik

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
lønner det og kjøpe seg pc fra utlandet?

Spørs hva du skal ha. Er det merke-PC kan du skaffe deg den betydelig billigere. F.eks. så er MacBook Air hele 5200 kroner billigere i USA. Selv i London er den 2300 kroner billigere. Det er faktisk så det lønner seg å hoppe på en billig flytur til London/New York for å kjøpe den. Tenker du selvbygd PC og datautstyr generelt er det såpass stor konkurranse på det i Norge fra før at jeg tviler på at det er noe særlig å spare.

 

Storbritannia er forøvrig Norges viktigste eksportpartner, så dette lover ikke bra for norsk eksportindustri.

Endret av kilik
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Er det noen her som har handlet utenlands via et norsk "mellomledd" eller importør, og slipper man unna tollverdier da? Husker ikke navnet på dem men det er et firma i Norge som ordner en amerikansk adresse så varer sendes fra den hjem til deg. Beste er vel kanskje å reise utenlands selv å kjøpe.

Lenke til kommentar
Er det noen her som har handlet utenlands via et norsk "mellomledd" eller importør, og slipper man unna tollverdier da? Husker ikke navnet på dem men det er et firma i Norge som ordner en amerikansk adresse så varer sendes fra den hjem til deg. Beste er vel kanskje å reise utenlands selv å kjøpe.

 

Du tenker sikkert på Jet Carrier, nettside. Du unngår intet når det gjelder mva om du bruker disse. Fordelen er at de håndterer alt dette fra A til Å, og du får regning på mva og frakt i fra dem, og pakke i posten. Og så kan du i stor grad handle varer som ikke sendes til Norge fra amerikanske butikker (f.eks iPod) , eller i butikker som ikke sender til Norge i det hele.

 

Er glimrende etter min erfaring, virker som de er profesjonelle fra A til Å.

 

Ellers så kan du lovlig kun ta med deg varer til en maksverdi på kr 6 000 avgiftsfritt inn ved egen reise. Ikke at jeg tror kontrollen er så streng, men jeg har faktisk blitt kontrollert en gang. Så skal du være lovlydig så kan ikke reisa med opphold koste mer en 1500 - 1800 kr for at det skal lønne seg i forhold til å bruke JetCarrier.

 

Et apropos, Amazon vil faktisk kunne levere varene til det hotellet du skal overnatte på. Flere jeg kjenner har ved turer til New York bestilt på Amazon på forhånd med levering til hotellet.

Lenke til kommentar

Litt på kanten av tråden kanskje, men...

 

Big Mac Index:

 

CFN628.gif

 

Big Mac er en fin vare å sammenligne. Den er lik over hele verden, restaurantene drives likt over hele verden, man bruker lokale råvarer og lokal arbeidskraft. BM-indeksen brukes for å vurdere verdien av en valutaer opp mot hverandre. Indeksen er basert på kjøpekraft, at i en ideell, globalisert verden skal prisen for en lokal burger være den samme uansett hvor man er i verden. Eller rettere sagt, det er den veien det går hvis man fortsetter den globale utviklingen og totalt fri konkurranse (ingen handelsbarrierer blant annet).

 

Uansett, den viser at spesielt Island og Norge har en svært overvurdert valuta. En BigMac koster 40 kroner i Norge og $3.41 i USA. Det betyr at den ideelle dollarkursen er 1 dollar = 11,37 kroner. Da hadde en amerikaner/nordmann betalt det samme om han var i Norge eller USA. 1 euro = 13,07 kroner og 1 pund = 20,1 kroner.

 

Nå er det selvsagt ganske grove feil i modellen. Den tar blant annet ikke hensyn til lokal moms (i Norge er det jo faktisk forskjell på prisen om man skal ha den med seg eller ei), geografiske forskjeller (råvarene er nok dyrere i Norge og Island pga. klimaet), populariteten og statusen til McDonalds (i Norge blir det sett på som en billig-kjede mens det i Kina er en dyr merke-restaturant).

Endret av kilik
Lenke til kommentar
Dere må huske at ved kjøp av varer i utlandet så er det prisen for kjøp av utenlandske sedler som gjelder, altså den prisen som står under "salg" i denne listen.

 

Du tak nok feil, kursen på bruk av kort uansett bruksmåte og hvor du bruker det settes på en annen måte.

 

Du får samme kurs uansett hvor du er i verden. Kursen fastsettes av kortselskapene en gang om dagen. Det brukes en kurs som kalles midtkurs, som ligger mellom salgs- og kjøpskursen for valutaen.
, kilde Terra Gruppen.

 

Midtkursen for sjekker/overføringer og sedler kan ellers variere litt, hos Nordea i dag var midtkursen henholdsvis 5,0575 og 5,084: Men som sagt er det kortselskapets dagskurs som brukes. I tillegg kommer valutapåslaget. Jeg sjekker dette opp mot de siste kjøpene jeg har gjort, og på noen få øre nær stemmer det med Nordea sin midtkurs samme dag + valutapåslag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...