Gå til innhold

Noen spørsmål om førstegangstjenesten.


HowCome

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...
bruker denne tården jeg.

 

 

hva er mine sjanser for å komme inn? har -5 på ene øyet og -5,5 på andre øyet pluss skjeve hornhinner

Vel, militær politi og pilot er ihvertfall utelukket for deg. =) Selv har jeg -3 på begge øynene og astigmatisme(skjev hornhinne) på høyre øye, og fikk en 4'er fra sesjon-offiseren. Du trenger minst 5/9 for å komme inn i militæret (7/9 for MP og 9/9 for pilot). Selv fikk jeg min justert opp og ble stemplet tjenestedyktig. Utenom synet fikk jeg full poengsum på alle testene der, og jeg er nå blitt kalt inn til KNM HH, skal møte opp i Stavanger på mandag. =) Fikk innkallingsbrevet i begynnelsen av Oktober, så du vil nok få ditt brev i god tid før du skal inn, hvis du skal inn/kommer inn.

 

Om du virkelig vil inn, så sier du ifra til sesjons-offiseren, så kan hun/han kanskje 'justere' på resultatet og sette deg som tjenestedyktig. Om du derimot allerede har vært inne på sesjon og fått 'Ikke tjenestedyktig', er du nok nødt til å ringe inn og høre om noe kan bli gjort.

 

Håper jeg besvarte det som trengtes. ^^

Lenke til kommentar
Man har med andre ord større sjanse på å bli kalt inn om man sier at militæret er noe man virkelig vil ? Flott, da skal jeg i alle fall si det.

Stemmer det. Ved slutten av sesjonsdagen vil du ende opp hos sesjons-offiseren, som kommer til å snakke med deg ang om du vil inn eller ikke, og hva du eventuelt vil senere. Her kan du da legge inn ønske om hvor du vil inn(Hæren/sjø-/luftforsvaret), og hva du kanskje vil, i litt mer detaljert grad.

 

Om du legger stor vekt på at du vil inn, selv om resultatene* ikke er så veldig bra, og du ligger bittelitt under kravet, kan sesjons-offiseren da justere dette opp eller ned, hvorenn dette er mulig. Hvis du er negativ til hele greia, og ligger under kravet, så vil du definitivt få 'Ikke tjenestedyktig'. Så alt i alt, ligger vel valget allerede i dine egne hender.

 

 

* 5/9 gjennomsnitt er kravet for å være tjenestedyktig.

Lenke til kommentar
Det er vel fysisk krevende å være med i millitæret, men hvor krevende er det?

Det kommer an på hvilken avdeling du er i. Hæren og sikkert også HV, er kjent for å være litt mer ute i felt enn Luftforsvaret og Sjøforsvaret. Du har de som sitter på kontor, og de som har en tjeneste som stort sett består av å gå med tung sekk.

Lenke til kommentar
Det er vel fysisk krevende å være med i millitæret, men hvor krevende er det?

 

det varierer veldig, men det er vel "krav" til 2 timer FYFO(gym) i uken, ut over dette kommer det veldig an på tjenesten, jeg var stort sett ute i skogen lekte, hadde tung sekk og gikk langt på øvelser osv, mens en kammerat av meg satt forran pc`n hele dagen og bestillte flybiletter under førstegangstjenesten.

 

hæren og HV er vel kanskje de som har det fysisk tøffest og flest felt-dager(tenker ikke på felt-døgn, men når man har vanlig tjeneste ute i felten, og drar tilbake til leiren etterpå)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Lurer på en ting ang. rom etc. Blir jenter og gutter (eller damer og menn om du vil) blanda på rommene, eller er de i hver sin bygning liksom?

 

På grensen til dumt spørsmål. Ikke blanding på romma + egen dass/dusj. Og selvsagt blanding på kaserna sett under ett. Feministene har ikke fått gjennomslag for jente-kaserner enda, men det kommer.

 

Når er det man blir innkalt? Året man fyller 18?

 

Ja. Mars/april for sommerinnrykk, tidlig høst for januarinnrykk.

Lenke til kommentar
og hva er VS da?

etter hva jeg har hørt er det krav til 2 timer fyfo for menige/korporaler i førstegangstjenesten...

 

hva som er praksis er noe helt annet

Vakt og sikring. Vi hadde plenty med FYFO på VS-kurset, men straks vi kom i tjeneste fikk vi slaskete befal som gir beng. Vi skulle egentlig hatt masse etterutdanning også, men jeg har ikke løsnet et skudd, verken skarpt eller rødfis, siden midten av oktober. All FYFO foregår dermed på eget insj.

 

Og på VS-kurset var vi også 23 mann og en jente. Vi 23 delte fire seksmannsrom i 2. etasje i en avdeling på en kaserne, mens hun bodde alene på seksmannsrom på en annen avdeling på samme kaserne. Dette førte også til endel problemer ved oppstilling osv om morgenen, som at hun fremdeles lå og sov når vi andre hadde stilt opp, fordi ingen sørget for å få vekket henne.

 

Slikt gjøres altså tydeligvis forskjellig, men jenter og gutter mikses ihvertfall ikke innad på rommene uansett.

Lenke til kommentar
  • 14 år senere...

Hei, 

Jeg har litt dårlig syn med -2 på begge øyner og skjeve hornhinner på begge. (I det minste er det symmetrisk) Jeg vet at Pilot ikke er mulig uansett, men er kanskje noen av spesialstyrkene tilgjengelig siden synet mitt ikke er så dårlig?

Lenke til kommentar
1 hour ago, Mydas said:

Hei, 

Jeg har litt dårlig syn med -2 på begge øyner og skjeve hornhinner på begge. (I det minste er det symmetrisk) Jeg vet at Pilot ikke er mulig uansett, men er kanskje noen av spesialstyrkene tilgjengelig siden synet mitt ikke er så dårlig?

Kanskje du kan prøve deg som annenpilot..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...