firkantsopp Skrevet 30. august 2007 Skrevet 30. august 2007 Hvorfor er alt godt - som godteri, is, øl, biff etc - usunt, mens alt vondt er sunt? F. eks. fisk, tran... Skulle man ikke tro at overlevelsesinstinktet gjør at vi utvikler smakssans etter hva som er sunt?
Gjest Bruker-95147 Skrevet 30. august 2007 Skrevet 30. august 2007 Det finnes vel egentlig ikke noe som er direkte usunt. Det kommer vel heller ann på mengden man trykker i seg. Noe annet jeg lurer på er hvorfor dette er postet i Historie-delen av Forumet?
sull Skrevet 30. august 2007 Skrevet 30. august 2007 Kanskje fordi alt som er godt spiser vi for mye av slik at det blir usunt osv? bare en tanke...
firkantsopp Skrevet 31. august 2007 Forfatter Skrevet 31. august 2007 Kanskje fordi alt som er godt spiser vi for mye av slik at det blir usunt osv? bare en tanke... 9390356[/snapback] For å skille ut de med dårlig vilje og evne til refleksjon, mener du?
Isbilen Skrevet 1. september 2007 Skrevet 1. september 2007 Smakssansen vår er utviklet etter hva som er sunt, eller i hvert fall nyttig (det finnes selvsagt unntak hvor sunne ting smaker heslig). Det er bare det at i senere tid er matvarer som trigger den gode smaksfølelsen blitt ekstremt lett tilgjengelig her i vesten. De er ikke direkte usunne, de finnes bare i alt for store mengder slik at vi spiser dem for ofte og for mye.
Zeph Skrevet 1. september 2007 Skrevet 1. september 2007 Denne tråden var feilpostet og er blitt flyttet til riktig kategori.
Olum Skrevet 1. september 2007 Skrevet 1. september 2007 Alt godt er ikke usunt. Det er mange gode ting som er sunne. Fisk, noen grønnsaker og melk er eksempler på det. Det aller meste usunne er også godt. Det er nok som Isbilen sier; at menneskene har utviklet smaksansen sin til å like noe som er sunt, men alt det lett tilgjengelige usunne har trigget smaksansen vår.
Arve Systad Skrevet 2. september 2007 Skrevet 2. september 2007 Ser ikkje heilt samanhengen med godt/usunnt og sunnt/ekkelt, i must admit.
Bruktbilen Skrevet 2. september 2007 Skrevet 2. september 2007 Sukker og fett er det som gjør at tingene smaker så godt, men for eksempel i dag spiste jeg laks og det var helt nydelig.
^fmj Skrevet 3. september 2007 Skrevet 3. september 2007 Det er da langt ifra så svart / hvitt. Det er da mye sunt som er godt, alle liker forskjellige ting.
Haraldson Skrevet 3. september 2007 Skrevet 3. september 2007 Sukker og fett er det som gjør at tingene smaker så godt, men for eksempel i dag spiste jeg laks og det var helt nydelig. Laks er en feit fisk. Riktignok ganske så sunn, óg.
Gjest Bruker-95147 Skrevet 3. september 2007 Skrevet 3. september 2007 Sukker og fett er det som gjør at tingene smaker så godt, men for eksempel i dag spiste jeg laks og det var helt nydelig. 9415509[/snapback] Videreforedlet sukker er kanskje enda et hakk verre, og det brukes raust i blant annet asiatisk kjøkken. Modern commercial MSG is produced by fermentation[2] of starch, sugar beets, sugar cane, or molasses. About 1.5 million metric tons were sold in 2001, with 4% annual growth expected.[3] MSG is used commercially as a flavour enhancer. Once stereotypically associated with food in Chinese restaurants in America, it is now more often found in many of the most common food products consumed in the US: most canned soups of the US food industry[citation needed] most beef and chicken stocks of the US food industry[citation needed] most flavored potato chip products of the US food industry[citation needed] many other snack foods[citation needed] many frozen dinners[citation needed] almost all US-originated fast foods[citation needed] instant meals such as the seasoning mixtures for instant noodles[citation needed] Wiki
Arve Systad Skrevet 4. september 2007 Skrevet 4. september 2007 Sukker og fett er det som gjør at tingene smaker så godt, men for eksempel i dag spiste jeg laks og det var helt nydelig. Laks er en feit fisk. Riktignok ganske så sunn, óg. 9419044[/snapback] Men så er det forskjell på ulike typar feitt òg, og feittet du finn i laks er av den sunne typen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå