Gå til innhold

Filmklipp på nett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er det noen her som har lagt ut noe filming på nettsida si? Hvilket format er det beste å konvertere til (har bredbånd)? Quicktime?

 

Vil lage meg ei enkel side med mine videoer på

 

Hmmm... vanskelig dette med format. Du kan jo gå for DivX, finnes her. Jeg trives veldig godt med dette formatet, men det er da en codec alle som vil se filmen også må installere på sin maskinen. Begynner dog å bli ganske vanlig at alle har installert denne codec'en.

 

Evt. kan du gå for MPEG1, blir ganske store filer i forhold til DivX :/

 

Andre formater som MPEG2, Realmedia, quicktime osv osv krever litt mer av avspilleren (ofte egen avspiller i windows) så det kan bli litt tungvint for de som skal titte på filmen.

Lenke til kommentar

Jeg tenkte på Quicktime fordi det er så vanlig a folk har det, men jeg må undersøke DivX.

 

Hva betyr streaming? Broren min anbefalte det, men var ikke helt klar i definisjonen av det.

 

Skal lage hjemmeside med Macromedia Homesite 5.0, har også Adobe Pagemaker 6.0, redigerer med Premiere 6.5, noen invendinger?

 

Takk for all hjelp!

Lenke til kommentar
Hva betyr streaming? Broren min anbefalte det, men var ikke helt klar i definisjonen av det.

 

Kort svar:

Video og andre typer multimedia tilgjengelig over internett uten nedlastingstid. Det vil si at serveren mater/gir deg kb/video i bakgrunnen mens du ser på filmen.

 

Merk at både realmedia .rm og windows media .wmv trenger spesielle program installert på server. "RealMedia stream program" synes å være installert på de fleste servere og "viritual servere" som leies ut.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Som det har vorte sagt, så er divx greitt å bruke. Er og einig i at quicktime, realmedia o.l. er dumt, då ein må laste ned eige program. Synes dessuten kvaliteten på quicktime filmar er litt dårleg, men det er ikkje sikkert det er riktig.

 

Har lagt ut nokon divx-klipp på http://www.vossboarders.tk, rimeleg kvalitet i forhold til størrelse, synes eg (noko som ein bør tenke på, sidan det er mange uten breiband, inkludert meg...).

Lenke til kommentar

På filmane har eg brukt DV-kamera(JVC GR-DVL 20) og Adobe premiere 6.0.

 

Det bildet trur eg er henta frå sida til Playboard(http://www.playboard.no), så eg det er antageleg eit eller anna profft kamera. På DV-kameraet mitt er det stillbildefunksjon der eg kan ta 9 bilder i serie, men eg har ikkje funne ut korleis eg får dei inn på dataen, noko som eg gjerne skulle greidd(nokon som har tips?).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Det absolutt verste du kan gjøre er å bruke realmedia i hvert fall. Det vil du komme til å angre på, i hvert fall gjør jeg og alle andre komprimeringsnerder det.

 

Du må gjøre opp en mening før du velger kompresjon:

 

Skal videoene kunne sees direkte fra server?

ELLER

Skal videoene kunne lastes ned og kopieres videre?

 

Jeg velger personlig den siste fordi jeg mener det er gøyere å kunne ta fram filen og se på videoene når en føler for det, i stedet for å være online. I tillegg kan man distribuere videoene videre til kompiser og så videre og så når du fram til hele verden til slutt. Men det virker som om streaming er fremtiden, og mange anmeldere slår hardt ned på at de ikke får se videoene sporenstreks fra nettsiden (jeg hater dem :)

 

Jeg bruker også DivX, og jeg tror virkelig det er beste kompresjonsmulighet du har (lett å lære, lett å bruke, FORSTÅELIG, alt er egentlig bra med DivX) Men desverre støtter det ikke streaming... Da må du vel bruke quicktime eller microsoft sine kodeker.... Men jeg kan ingenting om streaming, så jeg skal ikke uttale meg der.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hvis du ønsker å streame filmen - det vil si at du f.eks lager en side der filmen er integrert slik som f.eks VG, TV og andre gjør på sine sider, er Windows Media et godt alternativ. Du trenger ikke egne programmer installert på serveren dersom du passer på å kalle fila for *.asf (Advanced Streaming Format) og ikke *.wmv (Windows Media Video)

 

Skal den lages for å laste ned, vil jeg henge meg på Divx formatet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Kort oppsummering:

 

MPEG-1

* 'Universalt', klienten trenger høyst sannsynligvis ikke laste ned kodeker for å se en slik.

* Tar stor plass i forhold til kvalitet, og andre kompresjonsformater gir et bedre kvalitet/kvantitet-forhold

* Plattformuavhengig.

 

MPEG-2

* Bedre enn MPEG-1 kvalitetsmessig, men tar mer plass.

* Større sjanse for at klienten trenger kodek.

* Plattformuavhengig.

 

DivX/XviD

* Veldig fleksibelt, og meget bra kvalitet/kvantitetsforhold

* Mange eksisterende kodeker, så det kan være vanskelig å finne den som er mest generell. 3.xx kan være det beste valget, sånn sett.

* Plattformuavhengig.

 

QuickTime

* Proprietært.

* Sjanse for at klienten trenger ekstern programvare.

* MPEG-4 er spektakulært bra, og kvalitetsmessig er dette et bra valg

* Plattformuavhengig?

 

WMV

* Samme som QuickTime

* Ikke plattformuavhengig

 

Streaming er egentlig ikke noe å vurdere hvis filstørrelsene er små, i grunn. Ulempene oppveier fordelene glatt så lenge omfanget er nokså lite. RealMedia aka 'Buffering........' er iallefall roten til alt ondt, ikke bruk det.

 

Jeg ville gått for DivX/XviD, og heller linket til kodeker i tillegg. Har du mye serverplass, kan du fyre opp to formater, f.eks MPEG-1 i lav oppløsning (små filer) og XviD i høy oppløsning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...