Gå til innhold

Newbhjelp: Skjemasvar til database.


Anbefalte innlegg

Hallo folkens.

Jeg er heelt ny med alt dette. Det eneste jeg gjort før er å skrive hjemmesider med html og css. Det jeg trenger hjelp til nå er følgende:

Jeg har ei side hvor jeg lager en liten tabell med en spørreundersøkelse i; et ja/nei spørsmål med radiobuttons og et spørsmål hvor brukeren kan svare med checkboxes. Hvis jeg nå skal få tak i informasjonen brukerne svarer, hva trenger jeg da? Kan jeg selv lage en database og få informasjonen servert?

 

Husk at jeg er heelt ny om dere syns spørsmålene er latterlige.

Håper på hjelpsomme svar :)

Endret av Håvard2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

F.eks PHP + Mysql er greie verktøy for å løse slike problemstillinger.

Kan kanskje være ett greit lære prosjekt, men du må se på :

* hvordan lage en oppklobling mot mysql i php (mysql_connect())

* hvordan sette inn info i databasen (mysql - Insert)

* hvordan hente informasjon fra en mysql database (mysql select og mysql_fetch_assoc/row)

* generell php bruk (Practical PHP Programming)

Endret av crowly
Lenke til kommentar

Du er tydeligvis kjent med HTML, så da klarer du fint å lage skjemaet ved hjelp av <form>-taggen, ikke sant?

 

Når brukeren sender skjemaet tilbake til serveren din, så må du ha et skript/program for å bearbeide informasjonen. PHP er et utbredt programmeringsspråk til slike formål.

 

Deretter skal informasjonen lagres et sted. Det mest fleksible er selvfølgelig en database. MySQL er en velkjent databasemotor. Og databasen kan du skreddersy slik at du lagrer det som er viktig for deg.

 

Du må altså bruke et webhotell hvor du får tilgang til å kjøre skript (f.eks. PHP), og også får en database til rådighet (f.eks. MySQL). Det er ikke alle webhotell, særlig ikke de som er gratis, som tilbyr dette.

 

Beklager at jeg ikke har tid til å gå dypere inn i dette, men jeg håper det hjalp deg i riktig retning.

 

PS: Det du beskriver er egentlig ikke en stor sak, så jeg er sikker på at det finnes noen vennlige sjeler i PHP-kategorien her på forumet som kan hjelpe deg godt i gang. Spør pent der, du... Eller søk og les litt i den kategorien først, kan være det allerede er noen som har spurt om det samme :thumbup:

Lenke til kommentar

Okei. Takker for grundige og informative svar! :)

Jada, skjemaet klarer jeg helt fint å lage.

Jeg ser at dere tydeligvis foretrekker PHP, men etter å ha sett litt rundt ser det ut til at det hadde vært enklere for meg å bruke ASP. Siden jeg kjører Windows og har IIS tilgjengelig hadde det vært enklere i øvings-sammenheng.

Eller er jeg helt på villspor her?

Lenke til kommentar

Microsofts alternativer går også an å bruke, ja.

 

Bare husk på at hvis du noengang skal lage noe som skal legges på et webhotell, så er utvalget mindre og prisene høyere for webhotell med støtte for Microsofts alternativer.

 

Så hvis du allikevel nå skal lære noe nytt, så vil jeg anbefale PHP/MySQL. Men rent teknisk sett er det brukbare løsninger uansett hva du velger.

 

Ditt valg :yes:

Lenke til kommentar

Okei, skjønner.

Men sett at jeg nå har laget ei PHP fil. Hvordan kan jeg da teste den, eller se at den ikke har noen feil? Uten å ha et webhotell som støtter php. Med ASP bruker man tydeligvis bare IIS for å se. Så det jeg lurer på er vel om det er noen server man kan installere på maskinen for å teste PHP.

 

Et annet spørsmål:

MySQL, ikke gratis?

Endret av Håvard2
Lenke til kommentar

Enkelt sagt, du trenger en webserver, et skriptspråk og en databasemotor. Hvilken kombinasjon du velger spiller liten rolle rent teknisk. Du må gjøre valgene ut fra rammebetingelsene dine.

 

Allikevel, en veldig populær kombinasjon er henholdsvis Apache, PHP og MySQL. Mye fordi alle tre er basert på åpen kildekode og følgelig er gratis tilgjengelig for alle. Faktisk er det så populært at for å gjøre det enkelt for nybegynnere så eksisterer det ferdige pakkeløsninger som kan installeres med noen museklikk. Sjekk for eksempel XAMPP (uten at jeg kan garantere at det er den beste pakkeløsningen for deg).

 

Alternativt kan du installere PHP til bruk sammen med IIS. Da blir PHP integrert mot IIS og kan brukes med like stor enkelhet som den du beskriver med ASP. Har riktignok ikke gjort det selv, men et raskt søk på nettet tyder på at det er svært enkelt å installere og integrere dem.

 

Til syvende og sist så er databasemotoren uavhengig av webserver og skriptspråk. Så du kan bruke IIS og ASP hvis du ønsker, for deretter å installere en databasemotor som MySQL, PostgreSQL, SQL Server eller en annen etter eget ønske. Men når det gjelder å integrere dem mot ASP, nei der kan jeg ikke hjelpe deg.

 

Siden du spør: MySQL er gratis tilgjengelig via den offisielle siden.

 

Men igjen... vurdér XAMPP, så blir overgangen lettere den dagen du skal over på et webhotell.

 

Jeg håper du ikke føler at jeg går rundt grøten med alt dette snakket. Si ifra hvis du heller vil ha kategoriske svar uten rom for tolkninger, så skal du se at du snart sitter der med en fullblods, linuxbasert server :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...