Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Elektrofag.. trengs slik "avansert" kalkulator?


Anbefalte innlegg

Hei, skal begynne på VG1 Elektrofag på mandag, og har mottat bokliste... Der står det kalkulator, og det er en slik "enkel" kalkulator til 200-250. Men istdenfor å sløse penger på en slik en lurer jeg på om det kanskje heller kan lønne seg å kjøpe en slik avansert en som Casio CFX-9850GC +, i tilfelle jeg skal videre med ingeniør/fagteknisk utdanning etter vgs? Og evt om jeg skal ta fordypningsfag i matte?

 

Synes bare det er fjollete å sløse bort 200-250 kr på en kalkulator jeg ikke får brukt så mye selv om det ikke er så mye penger...!!

 

PÅ forhånd takk for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg går Data Bachlor på UiS, så jeg har akkuratt de samme fagene som elektro har det første året. Vi har fått streng beskjed om at vi ikke får lov til å ha noen "avansert" kalkulator på eksamener. Matte foreleseren snakke om tre spesifikke som var lovlige. Selvsagt husker ikke jeg hva de heter, men de var i 200-300 kroners-klassen.

Lenke til kommentar

Mega-avanserte sci-fi kalkulatorer er hvertfall helt bortkastet. Det var en slags farsott når jeg startet fagskolen på slutten av 90-tallet, at man "måtte" ha avanserte HP-kalkis til 2000 kr. Så brukte man halvparten av mattetimene på å finne ut hvordan man tastet inn ditt og datt på kalkisen istedet for å faktisk gjøre det man skal.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet-XHLacM

Du burde så absolutt ta en kalkulator som lærebøkene viser hvordan man skal bruke. I mitt tilfelle var jeg nødt til å velge en Texas-kalkulator fordi læreren kun hadde opplæring i kalkulatorer fra Texas. Jeg tror matteboken heller ikke viste noen ting om hvordan man skulle bruke Casio-kalkulatorer. Derfor ble valget mitt enkelt: En TI-84+!

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...