Gå til innhold

Fjerning av kjølepasta -- hva er den best metoden?


Anbefalte innlegg

Hvis jeg skal fjerne kjølepasta fra prosessoren, hvilken metode er best? Jeg har lest flere metoder -- en del motstridelser også.

 

Alkohol og acetol blir nevnt ofte, og at whitesprit og neglelakkfjerner egner seg dårlig -- er det riktig?

 

Er q-tip dumt å bruke, siden det loer? Har lest at noen bruker kaffefilter.

 

Edit: skrivefeil

Endret av Monster
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kondensfjerner, isopropanol og sprit. litt billigere alternativer som gjør jobben like bra.

Neglelakkfjerner anbefales ikke, etterlater rester pga den inneholder ymse ting (lotion osv).

Whitesprit eller rødsprit legger igjen oljefilm, vet ikke hvilken av de som gjør det,

så jeg plasserer de sammen

Endret av Sinnsro
Lenke til kommentar
Blå isopropanol og q-tips. Funker som bare det;)

9262009[/snapback]

 

Støttes.

 

Blå isopropanol er perfekt for formålet, tviler på at det legger igjen noe stoffer som kan påvirke kjølingen i ettertid.

 

Alternativt så kan du få tak i ren teknisk sprit, bruker mye av det på jobb. Helt ren sprit, tilsatt 1% MEK (som damper bort meget raskt).

Lenke til kommentar
kjøp rense middel på komplett for 99,- for to smø flasker også bruker du en q-tips, det funker bra!

9261897[/snapback]

Hundre spenn for noe ett flak dopapir gjør like bra? Snakk om å tørke seg bak med sedler.

 

Dopapir fjerner det aller meste. I hvert fall nok til at du kan smøre på et nytt lag uten at de gamle restene skal skape problemer. Men skal du selge den så skal det jo gjerne se litt penere ut og da holder det fint med en dråpe sprit. Om det er rødsprit, isopropanol, 96% etanol, eller bare en dråpe gin/whisky/Cognac eller lignende spiller ingen rolle. Men ikke bruk whitesprit. Det er så fett at det bare blir kliss og stygt. Hvis du har gått i den fella allerede kan du bruke vann og Zalo for å fjerne fettet etterpå.

Lenke til kommentar

Aller helst bruk isopropanol (fra apotek) eller rensemiddle som er spesiellt laget for jobben (f.eks. Arcticlean).

 

Det beste du kan bruke av "ting du finner til overs på verkstedet" er nok rødsprit. Det er er såpass rent at det går greit å bruke.

 

Bruk for all del IKKE whitespirit eller neglelakkfjerner, da disse ikke fordamper vekk totalt, men etterlater et oljete lag som vil hindre varmeoverføringen mye. Hvis du MÅ bruke whitespirit for å ta knekken på gammel kjølepasta eller en "pad", så må du i såfall rene meget grundig etterpå med noe rent som rødsprit eller de bedre tingene.

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Dopapir fjerner det aller meste.
Kan ikke det lage riper? Jeg skal vannkjøpe CPU-en neste gang jeg fjerner kjølepastaen.

9263905[/snapback]

Dopapir lager ikke riper. Det er ganske skånsomt samtidig som overflata på CPUen er langt mer hardfør. Mykt papir + metall blir ikke til oppskrapt metall.

Lenke til kommentar

Jeg har en gammel kjøler og prosessor med helt størknet pasta. Holder på med rødsprit på kjøleren, og jeg er ikke halvferdig etter ti minutter skrubbing med klut. Hvordan skal jeg gjøre det når jeg kommer til prosessoren? Der må jeg antageligvis være mer forsiktig, og om det ikke er noen bedre metode kommer det til å ta evigheter.

Lenke til kommentar
Jeg har en gammel kjøler og prosessor med helt størknet pasta. Holder på med rødsprit på kjøleren, og jeg er ikke halvferdig etter ti minutter skrubbing med klut. Hvordan skal jeg gjøre det når jeg kommer til prosessoren? Der må jeg antageligvis være mer forsiktig, og om det ikke er noen bedre metode kommer det til å ta evigheter.

9270606[/snapback]

Prøv å ta et kredittkort og skrap av de størknede "thermal pad"-greiene. Deretter kan du bruke rødsprit på vanlig måte med litt papir.

 

Kretsene på prosessoren sitter på undersiden. Det er altså undersiden som må forskånes for en hver pris. Selv noe så uforsiktig som en runde med sandpapir skal den fint overleve. Men vær obs på at brikken er veldig skjør. Som skjørt glass så man må ikke smelle nedi med tuppen av et skrujern eller noe sånt. Det var jo mange som ødela sine sokkel A-prosessorer i sin tid når de monterte kjøleren for brått og skjevt. Noen prosessorer overlevde å få brekket biter av kantene så lenge ikke bruddet gikk helt ned til undersiden av brikken. Det verste eksemplet jeg så var en Athlon 1000 (den gangen de var veldig dyre) som hadde så flisede kanter at den de var nærmest avrundet. Den fungerte (og klokket veldig bra).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...