Gå til innhold

Hvordan smører man et stekebrett?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det mest vanlige er nok å bruke bakepapir på stekebrettet, men vil du unngå

dette, kan du smøre smør utover, det trenger ikke være smeltet. Formfett i sprayform er også mye brukt. Et siste triks er å legge semulegryn i bunnen av formen. Det skaper luft mellom mat og stekeplate og hindrer fastbrenning.

 

Legger ved detaljert forklaring av metode 2 her:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
1. Ta en passe stor smørklump, og legg den på tørkepapir, aluminiumsfolie e.l.

 

2. Hold i papiret/folien og gni smøret utover stekeplaten. Friksjonen mellom plate og smør vil skape tilstrekkelig varme til at et jevnt tynt lag smør blir liggende igjen. Vær spesielt nøye med kanter og hjørner.

 

3. Kast papiret/folien. Er det mye smør igjen, kan du ta vare på det om du gidder.

 

4. Har du vært flink og gjort dette riktig nå, så har du en ferdig smurt plate og ikke noe smør på fingrene dine. Gratulerer

Skrevet

Spørs litt på hva det er om det er smart å bruke matolje. Matolje og fløtegratinertepoteter f.eks går ikke godt sammen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...