Kaare_Jay Skrevet 8. august 2007 Skrevet 8. august 2007 Topic sier det vel det meste, men jeg lurer på hvordan skal man smøre et stekebrett? Smøre smeltet smør over det?
Stimani Skrevet 8. august 2007 Skrevet 8. august 2007 Det mest vanlige er nok å bruke bakepapir på stekebrettet, men vil du unngå dette, kan du smøre smør utover, det trenger ikke være smeltet. Formfett i sprayform er også mye brukt. Et siste triks er å legge semulegryn i bunnen av formen. Det skaper luft mellom mat og stekeplate og hindrer fastbrenning. Legger ved detaljert forklaring av metode 2 her: Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor 1. Ta en passe stor smørklump, og legg den på tørkepapir, aluminiumsfolie e.l. 2. Hold i papiret/folien og gni smøret utover stekeplaten. Friksjonen mellom plate og smør vil skape tilstrekkelig varme til at et jevnt tynt lag smør blir liggende igjen. Vær spesielt nøye med kanter og hjørner. 3. Kast papiret/folien. Er det mye smør igjen, kan du ta vare på det om du gidder. 4. Har du vært flink og gjort dette riktig nå, så har du en ferdig smurt plate og ikke noe smør på fingrene dine. Gratulerer
CastorFiber Skrevet 8. august 2007 Skrevet 8. august 2007 Man kan bruke vanlig matolje, også. Typen spiller mindre rolle, men det kan nok være fordel å velge en type uten for mye smak, type raps eller lignende.
ptta Skrevet 10. august 2007 Skrevet 10. august 2007 Spørs litt på hva det er om det er smart å bruke matolje. Matolje og fløtegratinertepoteter f.eks går ikke godt sammen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå