Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

stoppa av politiet for å fyllekjøre, hjelp?


hansol123

Anbefalte innlegg

hei, natt til søndag vart jeg stoppet av politet for å fyllekjøre bil uten lappen, i tillegg hadde eiern av biln meldt den stjålet, syns det vart dårlig jort av han ettersom jeg fikk nøkklene i hånden av han selv.

 

slik skjedde det hele, jeg og en kompis for opp på landet for å være med på en festival, vi hadde et helt hus for oss selv, fikk noen folk dit. SÅ en av de som var der spørte om jeg kunne kjøre henne og hente ølet hennes som var ca 2km ifra der vi festet.

jeg sa jo seff ja :ermm: den turn gikk ganske greit og eiern av biln viste at jeg tok bilen.

 

enn stund etterpå sporte enda enn jente om jeg kunne kjøre henne hjem så hun fikk sikfta klær,og igjen sa jeg ja til det :mad: vi var da 5stk i bilen, kjørte henne da hjem. ca 1mil. da jeg kom dit sa han som satt framme kjør meg til byen! jeg nekta flere ganger på dette, men hvis jeg ikke gjorde det skulle han slå inn tryne på meg. dette er da en kar man ikke vil kødde med, treningsnarkoman, så tok det med ro nedover(3mi)

flere ganger måtte jeg stoppe bilen pga at han vart meget hissig på meg 2 stk som satt bake i bilen. endte med at han slo enn svær brist i ruta på bilen, kjørte da videre for at ikke ansiktet mitt skulle se likedan ut dagen etterpå. følte meg da truet.

han grep tak i rattet flere ganger mens jeg kjørte. vel kom nesten til byen da jeg ser blå lysene til politi bilen bakom meg.

 

svingte inn på nærmeste stoppeplass og ba om å få prate med politimannen alene, det var greit sa han, gikk litt unna bilen og forklarte han alt som hadde skjedd i bilen med han som var drittsur osv. vart med på politistationen og fikk tatt alkotest og blodprøve, fikk utslag på 0.5 på nesten men får ikke vite noe før om 3-4 uker om blodprøven.

 

har jeg noen rettigheter idet hele tatt? stjal jo ikke bilen, fikk jo nøkklene i handa av eier, og kjørte frivillig den jenta hjem, men der ifra var det mot min vilje, følte da jeg kjørte meget truet av han som satt med knyttneven klar.

 

politiet sa at jeg kan i værstefall få 2års utsettelse,bot og ubetinget fengsel.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres ut som en kjedelig sak dette, selv om du åpenbart ikke har helt rent mel i posen selv ved å kjøre i fylle først uten å bli truet til det.

 

Har du blitt truet til noe (minner meg nesten om kidnapping), så bør du anmelde mannen så fort som mulig.... ellers tipper jeg du står rimelig maktesløs. Fyllekjøre skal man ikke gjøre uansett, men har du blitt truet til da, kan selvfølgelig saken stille seg anderledes.

 

Så ville jeg tatt en prat med han som lånte deg nøklene. Han vil sikkert være en "nøkkel" om denne saken kommer videre. Sørg også for å få med deg eventuelle vitner om du kan. Hver minste ting som kan gjøre deg mer troverdig er bra.

 

Selvfølgelig en fordel om du ikke er en kjenning av politiet, og er denne "treningsnarkomanen" så hissig som du sier, skal du ikke se bort i fra at han har noe på seg fra før.

 

Men altså først og fremst, anmeld episoden. At noen skal "slå inn trynet ditt" er i høyeste grad en trussel.

Lenke til kommentar

Altså eiern av bilen for vel noe der, du derimot du må nok lide av at du kjørte uten billappen,og hadde 4 andre i bilen så hadde du et ansvar. hadde du gått ut av bilen, sagt hadet, om du fikk bank, so ja for du bare anmeldt karen men poenge er at hadde du sleppi alle disse problemene som har oppstått da. hva sier foreldrene dine til dette egentlig? du for nok 2 års utsettelse, bot ja, men fengsel straff tviler jeg på hvertfall.

Lenke til kommentar
har jeg noen rettigheter idet hele tatt? stjal jo ikke  bilen, fikk jo nøkklene i handa av eier, og kjørte frivillig den jenta hjem, men der ifra var det mot min vilje, følte da jeg kjørte meget truet av han som satt med knyttneven klar.

 

politiet sa at jeg kan i værstefall få 2års utsettelse,bot og ubetinget fengsel.

9168544[/snapback]

Nå er det vel promillekjøringen som er tema her, og ikke hvorvidt du "stjal" bilen eller ikke. Fra du satte deg inn i bilen så fyllekjørte du, og ikke da du følte deg "truet" til å fyllekjøre. Hva er egentlig spørsmålet ditt her? Er det om hvorvidt du fyllekjørte hele veien, eller halve veien? Fyllekjørte gjørde du okke som. Er det medynk du søker så er du en stakkars som bender loven i ditt favør, tar en sjanse på ikke å bli tatt for så å sette deg i rennestenen og gråte fordi du ble tatt, for så å forsøke å henge det på andre at du ble "truet" til å kjøre. For noe møl. Du kunne rett og slett latt vær å kjøre, eventuelt gått ut av bilen da du følte deg "truet" til å fyllekjøre på den strekningen du ikke selv ville fyllekjøre på. Fylletur var det uansett, uten lappen atpåtil. Gå hjem og grin på skulderen til mammaen din du!

Endret av Gaidaros
Lenke til kommentar

veit at jeg har jort noe dumt, og går neppe til mora mi og griner!

 

det spørmålet mitt var om ettersom jeg fikk nøkklene til bilen, at det ikke var tyveri da? hadde jeg tatt nøkklene såklart da hadde det vært tyveri, og med han som satt på sia har vært ho politiet før med at han har banket folk.

Lenke til kommentar

Er det ikke slik at personen som eier bilen også får straff om han låner bort bilen og personen som låner bilen har promille? Det er eieren sitt ansvar å ikke låne bort bilen til hvem som helst.

 

Kanskje derfor han meldte den stjålet.

Endret av Camron
Lenke til kommentar

Du kommer til å få straff for å ha kjørt med promille samt å ha kjørt uten lappen. Bileier vil også få straff, kanskje miste lappen hvis ha innrømmer å ha lånt bilen til én han visste hadde drukket alkohol. Derfor er det vel at han meldte bilen stjålet (spørs NÅR han meldte den stjålet, før eller etter at dere ble stoppet).

 

Han passasjeren som truet deg, vel... du må vurdere om du vil anmelde ham. Tviler på at du får noe avslag i fyllekjøringsdommen av den grunn, men han som truet deg får seg kanskje en lite smekk på pung. Ikke det at jeg tror han får noen straff, skal jeg være ærlig. Til det har politiet for liten kapasitet til å ta seg av "bagateller" og fyllepreik.

Lenke til kommentar

Eieren av bilen er smart. Han vet at han har brutt loven ved å gi deg nøklene når han viste du var beruset. Så det han gjør er å anmelde deg for tyveri. Så er han fri.

 

Han som truet deg er ditt ord mot hans.

 

Det du må finne er vitner som kan bekrefte at du fikk nøklene og at han i bilen truet deg. Finner du det kan du anmelde han som truet deg og ta med deg bil eieren i dragsuget.

 

Men bot eller fengsel (hvis du er over 18) for fyllekjøring vil du få.

 

Men hva i alle dager fikk deg til å kjøre en bil etter at du har drukket? Og svar meg ærlig på en ting til...bare så jeg kan bekrefte hvor kørka folk kan være. Kjørte du med eller uten sikkerhetsbelte?

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Spørs om det er noen vits i å betale advokat. Politiet klarer sikkert å se tegninga her og vil sikkert få saken ferdig raskest mulig. Ta straffen for å ha vært teit som en mann. Baker du kaka får du faen meg spise den og (eller no sånt :) ) Det er mange av oss som har vært idioter i fylla. Vær nå bare SJELEGLAD for å det gikk bra og for at du ble stoppet FØR du evt. kjørte utfor eller kjørte på noen!

Lenke til kommentar

Hvis du fikk nøklene, så får en håpe du hadde vitner. Særlig hvis han hadde nøklene i lomma. Men han er i hvert fall smart nok til å melde bilen stjålen...

 

Du kan reise til et øst blokk land å ta lappen igjen, litauen eller noe annet EU land mot 5tusen kroner mente jeg det kostet. Det sertifikatet er godt som gull i norge og.

Lenke til kommentar
Du kan reise til et øst blokk land å ta lappen igjen, litauen eller noe annet EU land mot 5tusen kroner mente jeg det kostet.  Det sertifikatet er godt som gull i norge og.

9168818[/snapback]

Lappen igjen? Han hadde den aldri.

 

Han kan ikke dra til utlandet og ta den heller før utsettelsen er over.

Lenke til kommentar

Hvis du fikk nøklene, så får en håpe du hadde vitner. Særlig hvis han hadde nøklene i lomma. Men han er i hvert fall smart nok til å melde bilen stjålen...

 

Du kan reise til et øst blokk land å ta lappen igjen, litauen eller noe annet EU land mot 5tusen kroner mente jeg det kostet. Det sertifikatet er godt som gull i norge og.

 

 

den var ny?

 

men sperrefristen gjelder den fra dagen jeg vart stoppa eller fra jeg blir 18?

Endret av hansol123
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...