Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Det å miste hår...


Megnus

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg startet å få viker i 8-9 klasse. Dette irriterer meg VELDIG. Er ikke fornøyd med håret mitt en plass. Og det sies jo at man mister 100 hår om dagen. Men jeg er SIKKER på at jeg mister minst 400-500 hår :S Hva kan jeg gjøre? Er dette normalt til en 16 åring å være? Bruker jeg voks (funker bare med renati) så mister jeg langt færre hår, men går jeg uten voks, så snøss jeg helt forferdelig!

 

... :dontgetit:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Bruker jeg voks (funker bare med renati) så mister jeg langt færre hår, men går jeg uten voks, så snøss jeg helt forferdelig!

9121492[/snapback]

Du mister nok ikke mindre hår med voks - det henger bare mer sammen med annet hår så det ikke så lett faller av når det egentlig har løsnet ;)

 

Hvis det går i familien at mange mister mye av håret tidlig så er det neppe så mye du kan gjøre med det. Et godt kosthold er jo viktig og enkelte produkter kan nok begrense håravfallet noe, men hvorfor ikke være føre var og korte skikkelig ned på det? Jo lenger man tviholder på noe som er iferd med å tynnes skikkelig jo dummere ser det ut.

Lenke til kommentar
Question:  Is there any real way to threat baldness? 

 

Answer:

no. there isn't.

 

the bald gene is carried in the mother. if your mother's father was bald, then you will be bald. you can't stop it. sorry, but that's the way it is.

 

if you go bald and have a problem with it, then buy a wig.

 

 

What the? faren til mamma har hår så det oser ! min bror har arvet hans hår. Jeg har arvet pappas hår?

Lenke til kommentar

Er det noen effektive metoder for å motvirke det? Sånn helt seriøst? Har tatt til etteretning det som er blitt nevnt.

Jeg har masse hår. Utrolig mye, og fryktelig tykt. Da jeg var mindre brukte mamma å klippe håret mitt med maskin, noe hun måtte gi opp når det der klippeskaftet faktisk knakk. Litt irriterende og litt deilig. Mange som har sagt jeg sikkert ikke vil miste det med det første, men pappa har mistet store deler av sitt. Er redd for å miste det. Bruker voks hver dag. Noe jeg kan gjøre som er bra for det, så det holder litt lengre?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Gjest_tor_*

Finnes det ikke kremer og kurer for dette som med alt annet? Husker en reklame på TV2/Norge om en slesk fyr som så så mye bedre ut når han hadde hår, enn ikke..

 

Recrea Forte

Lenke til kommentar

Er vel strengt tatt bare å håpe at du ser ok ut uten hår :)

 

fordelene med å være skallet er jo at du spare masse penger på frisør og andre hår produkter.

Tar også mindre tid med morgenstellet.

Trenger aldri bekymre deg for sveisen.

mindre motstand når du sykler/svømmer ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sånne ting er desverre arvelig. Det eneste du egentlig kan gjøre er vel å klippe det på en måte slik at man ikke ser det så godt. La noe av håret være litt lengre enn resten foreksempel. Ellers er det vel ikke bevist at noen piller eller legemidler funker. Eneste som egentlig funker er håtransplantasjon. Hvor man da tar hårsekkene fra andre steder og flytter dem fram. Men med tanke på hvor ung du er så er vel dette uaktuelt.

 

Jeg syntes du burde snakke med en frisør, kanskje hun kan "dekke det litt til" også prøve å la være å tenke alt for mye på det. Ofte er dette sånne ting som bare du legger merke til, og ingen andre ;)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Informasjon om hårtap

 

Jeg googlet frem denne siden tilfeldigvis en dag, i forbindelse med at panneluggen min virket litt "ujevn". Jeg var litt redd for at jeg hadde begynt å miste håret i en alder av 20, men fant senere ut at det var den sterke flass sjampoen som var årsaken. Flass sjampo og farget hår passet ikke i sammen, det ble bedre da jeg brukte en vanlig sjampo.

 

Man har vist nok ingen garanti for at man beholder hele parykken gjennom livet. Mens noen har et avslappet forhold til dette med å miste håret, vil andre ikke godta det at håret gradvis forsvinner. Jeg tilhører nok den gruppen som ikke vil godta at noe slik skjer med meg, selv om både morfaren og farfaren min var helt skallet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...