Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problem med å få telio til å virke.


Anbefalte innlegg

Hei!

En venn av meg har kjøpt seg et Rutermodem, nærmere sagt ZyXEL prestige 660 hwt.

Han har også kjøpt seg telio(brebåndstelefoni).

ISP: Telenor ADSL

 

Saken er at jeg har tilkoblet og fått rutermodemet til å virke, jeg er fint på nett.

Men jeg får ikke telio'en til å funke.

 

Jeg har koblet adapteren til ruteren, videre har jeg koblet adapteren med en vanlig telefon(ikke trådløs). Men det funker fortsatt ikke, jeg får ikke summetone.

 

Når jeg leser brukermanualen til telio stårt det at jeg må åpne porter i ruteren: UDP 5060(triggerport) og UDP 16300-16700 (public port).

Men jeg har ikke peiling på noe av dette egentlig, ihvertfall ikke denne ruteren. Er det noen som har noe peiling på hvordan man gjør dette? Eller skriver en liten guide?

 

Det står også at dersom ruteren har SPI-funksjon så må denne slås av.

Jeg har ikke peiling i det hele tatt hva det er eller noe som helst annet?

 

Er det noen som kan være så snill å hjelpe meg med dette?

Og er dette rutermodemet noe ordentlig crap? Bør det bare returneres med en gang?

Fordi jeg vet han spiller et par spill som cs osv, virker dette fint eller skaper rutermodemet problemer med dette også?

 

Takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Allerede vært der, men skjønte ikke hele greia.

Noen som kan forklare bedre, vet om slike sider..

9109630[/snapback]

Hvilket adsl-modem fikk du hos Telenor? Telenor, Speedtouch 510i & switch, fw 4.2.0 og nyere? Problemene ligger ofte i kommunikasjonen mellom modemet og routeren i lokalnettverket. Ofte er det router i begge og da skjærer det seg. Jeg har Tele2 som ISP og kan vanskelig hjelpe deg, men jeg måtte disable routeren i adsl-modemet og sette det som bridge før jeg fikk det til å virke.Det ligger ferdige løsninger på Telio Forumet, her: http://forum.telio.no/messages/1539/1539.html?1144389370 Der finner du også folk som er spesialister på ditt problem. Tror du må være registrert for å komme inn på forumet.

Lenke til kommentar
Takk for hjelpen, men den delen kunne jeg så å si =)

Det jeg trenger hjelp til er hvordan jeg skal sette dem inn..

9110285[/snapback]

 

Da mistet du meg, veiledningen her gir deg vel all informasjon du trenger for å åpne de portene du ønsker åpnet i routermodemet?

 

-Tean

Lenke til kommentar

Okey, tror jeg skjønner nå.

Først velger jeg UDP, så på "Start ip" skriver jeg "5060", det samme gjør jeg på "End Ip". Så trenger jeg ikke skrive noe på "Start port no. og End port no." Og på ip-adress skriver jeg bare mitt eget?

 

Samme gjør jeg med UDP 16300-16700, men der skriver jeg på "Start ip" 16300 og på "End ip" 16700?

 

Var det riktig?

 

Edit: Skrev feil, det jeg skrev på "Start ip og End ip" skulle være på "Start port no. og End port no. " isteden for. Er jeg riktig nå?

Endret av Singh_Toor
Lenke til kommentar

Hei. Det er et kjennt problem mellom Zyxel 660 og telio (sipura) telefonadaptere.

 

Problemet ligger i zip alg funksjonen i ruteren. Denne kan ære av eller på avhengig av hvordan ruteren er konfigurert, men da jeg tror default oppsettet er med den på, så vil jeg tro et den er på hos deg også.

 

Løsningen er rett og slett å disable denne funksjonen, som du neppe egentlig har noe behov for anyway. Dette kan gjøres via telnet grensesnittet på ruteren.

 

Desverre husker jeg ikke den eksakte kommandoen for å disable denne, men det får du sikkert hos support om du spør dem hvordan du kan disable "zip alg" på zyxel ruteren. Hvis du har kjøpt denne utenfor telenor bør du ikke ringe til telenor for å få hjelp til dette, men henvende deg til enten selgeren eller butikken. Du kan sikkert også finne det fram på google om du søker litt rundt.

 

EDIT: problemet bør også være (meget godt) kjennt hos telio, gitt at dette er en mye brukt rutermodell, så de kan sikkert også gi deg kommandoen du trenger. Det er vel sikekrt de første du bør forhøre deg med.

 

EDIT: Det er "sip alg" ikke "zip alg"

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Hadde samme problem med en billig dlink ruter, men etter bytta den med en dyrere ruter så fungerte alt perfekt. Men dette var lenge siden, så rutere mellom 5-600kr prøv også gå greit.

 

3com, asus og dyrere dlink fungerer veldig greit etter mine erfaringer.

Endret av Duqe
Lenke til kommentar

Så mye som jeg har fortstått kan dette også gjøres på instillingene til modemet, noe som allerede er gjort. Det står "SIP ALG ENABLE: OFF".

Så må nok være noe annet, men den kommanden jeg skrev ovenfor, var den riktig? Tror kanskje det skyldes problemet, at jeg ikke har åpnet de portene?

Lenke til kommentar
Så mye som jeg har fortstått kan dette også gjøres på instillingene til modemet, noe som allerede er gjort. Det står "SIP ALG ENABLE: OFF".

Så må nok være noe annet, men den kommanden jeg skrev ovenfor, var den riktig? Tror kanskje det skyldes problemet, at jeg ikke har åpnet de portene?

9111267[/snapback]

 

Skal stemme det du beskrev ja. husk at du selvfølgleig bruker din interne IP adresse, ikke din internett-IP. Din interne adresse er sansynligvis en som begynner på 192.168....

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...