Gå til innhold

Politiet ønsker å ansette datanerder


Anbefalte innlegg

Politiet ønsker å ansette unge datanerder som et ledd i kampen mot barneporno og annen datakriminalitet.

 

Stadig større del av politiets arbeid krever data- og internettevner langt over gjennomsnittet. Det får politidirektør Ingelin Killengreen til å fri til ungdommen.

 

- Det er veldig mange veldig engasjerte unge mennesker som kan enormt mye om data, og det er de menneskene vi ønsker å engasjere i politiet.

 

Killengreen opplever at stadig flere av dem som søker seg inn i politiet har særdeles gode it-kunnskaper. Politidirektøren tror disse har kommet til rett sted om de ønsker store utfordringer.

 

- Det er jo slik at politiet ikke er de som lønner høyest. På den andre siden tror jeg ikke man finner er mer spennende jobb enn det vi tilbyr nettopp slik unge, engasjerte og begavete folk.

 

Hvis det er noen andre der ute, som synes dette ligner på en 'lite-fremtidsrettet-jobb-med-grunnlag-kun-i-dags-aktuelle-saker'-jobb, rekk opp en hånd!

:w00t::w00t::w00t:

Endret av BullUrge
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis de skal ansette datanerder, som de så fint kaller det, så ville det vært merkelig å stille krav om gjennomført politihøyskole. Det er jo tre år som ikke er godt for noe som helst, all den tid "datanerden" ikke skal utføre uniformert politiarbeid.

 

Hvor fikk man tysting fra? Er ikke akkurat det man gjør, selv om man tilfeldigvis jobber for politiet.

Lenke til kommentar
du er ikke akkurat tyster når du jakter på pedofile og lignende avskum. jeg tviler på at jeg har fysikk til å komme inn på phs.. men virker som en interesang jobb...

9057679[/snapback]

 

Jeg er helt enig i det du sier om pedofile. Saken er den at det bare er en liten del av spektret av datakriminalitet. Ja, det er hva det blir slått hardest ned på, men politiet kommer også til å bruke disse 'datanerdene' til samme type arbeid som IFPI utfører. :hmm:

 

EDIT:

 

Snirfle, jeg er av en eldre generasjon, som brukte 'tyster' over et større område enn idag. Jeg går gjerne tilbake på det ordet, da det kan bli misforstått.

Endret av BullUrge
Lenke til kommentar

Idiotforslag.

 

Jeg gjentar - Idiotforslag.

 

Hva er det gutteromsnørdsa kan som gjør at de kvalifiserer seg til å jakte på kriminelle, innhente bevismaterial som holder i retten, og samtidig klarer å holde trådene bent i munnen.

 

Hun Killengren har nada peiling på noe. Hun har rassert oslo politiet til å bli en udugelig gjeng til noe som helst. Ikke rart hun tyr til slike populistiske utspill.

 

Gutteromsnørdsa vet kanskje hvor de finner ting på nett. Men det gjør jaggu politiet også. Så det er IKKE et problem. Det tar faktisk utdannelse og mye kunnskap om spesiell teknologi om det skal ha noe for seg i politiet.

 

Det handler ikke om kunnskap om å piratkopiere windows, finne keygen, og cracke systemene etter beskrivelser laget for dummies som ligger i .nfo filer.

Det er få nørds som har detaljkunnskap om systemer som jeg mener vil være viktig å kunne gjøre en reell jobb. 99% av nørdsa roter kun rundt, den 1% er enten dyktige programmerere eller systemteknikere med mulighet for drømmejobber som er dødsbra betalt.

 

Men for all del, ansett nørds ... da vet jeg at politiet ikke kommer til å bli effektive på noe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...