Gå til innhold

trenger basic info om Fallout


Anbefalte innlegg

kjøpte en pakke, med fallout fallout 2 og fallout tactics.

 

naturlig nok begynnte jeg på eneren, men det var ikke noe toturial og billig spill kommer ikke med manual.

 

så jeg tranger litt n00b hjelp.

 

jeg har kommet til det wault 15 tror jeg og driver å trasker rundt, har ikke møtte noen problemer enda.

 

men vil vite litt om lvl osv.

 

jeg levla til lvl 2. og kunne bare legge points i skills som small guns, big guns osv.

 

så jeg lurer på, går ting som strengh og armor osv som man ikke kan forandre på, automatisk opp når man lvl, eller forblir de altid det samme.

 

kjører han sterke karen da jeg tenkte første gang er det lettest å bare være sterk og farlig og senere kan man prøve de andre.

jeg la merke til at armor klass gikk fra 7-15 når jeg fikk min første armor. så jeg renger med at det slik man øker den, men hva med helse? eller hvor mye man kan bære, er det måter å øke det på

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

du får litt helse hver gang du levler.

AC går stort sett bare opp når du får ny rustining.

per 3dje level (3,6,9,12 osv) får du velge en perk (disse virker som akkurat feats i D&D/d20 spill) fra en lang liste. disse kan gji deg bonuser til nesten hva som helst.

 

stort sett uansett hvordan du spesialiserer karakteren din, så har du en sjans på å komme gjennom spillet så lenge du har en ok Agilety og Intelegense score (disse er viktige uansett om du fokuserer på kamp eller andre ting)

Lenke til kommentar
ok, jeg har nå lett gjennom hele vault 15 for å finne den vann renser dingen, har funnet littt ammo og slikt og er nå på treide level av vault 15. drept masse roter osv men finner ikke noe vann sak

8956830[/snapback]

 

du blir desverre nødt til å dra ut i den store farlige verden hvis du har tenkt til å redde hjemmet ditt. lykke til!

Lenke til kommentar

Da tror jeg vi kan konkludere med at chippen ikke er i vault 15. ;)

 

Timeren er ikke noe å få panikk over enda. Du kan gjøre avtaler i byer du kommer til for å få vann tilsendt vault 13, og kjøper deg ekstra dager på den måten. Men fallout er egentlig et spill som bør oppleves, så jeg skal ikke gi deg noen flere spoilere.

 

kos deg!

Lenke til kommentar

I tillegg får du XP for å bruke skills som First Aid og Doctor, slik at du kan gå til neste level fortere. I begynnelsen lønner det seg å konsentrere skill-poengene i noen få skills, etter det bør du gå for breddekompetanse.

 

I løpet av spillet kan du også kjøpe bøker som gir deg ekstra skillpoints i enkelte skills når du leser dem. Fremfor alt, vær tålmodig. Og lagre ofte, fordelt på flere forskjellige slots.

Lenke til kommentar

Som sagt så bør man ikke fortelle for mye da Fallout I/II er to av tidenes beste dataspill, men jeg vil alikevel gi deg et par tips:

  • Rundt omkring i Fallout-universet finnes det en rekke bokhyller, bokser, skap og lignende. Søk gjennom alt du har muligheten til. Ethvert objekt som er merket med håndsymbolet er det verdt å ta en titt på.
  • Lagre OFTE, det er lett å gjøre en kritisk feil når man prater med NPCs og andre figurer, samt at man ofte kommer i kampsituasjoner hvor man får juling og dør.
  • Når det kommer til perks så anbefaler jeg deg å starte med Awareness (lvl 3 perk) og Empathy (lvl 6 perk, såfremt du har min. 7 i perception), de to vil hjelpe deg MYE i starten av spillet.
  • Oppdater for guds skyld Fallout I og II med de offisielle patchene. Da slipper du mye tull med bugs og lignende. Det finnes uoffisielle save games-convertere som gjør at du slipper å starte på nytt. Disse har fungert de gangene jeg har prøvd de.

Lykke til, kos deg med denne juvelen av et spill. :)

Lenke til kommentar

AC er bare en game mechanic involvert i formelen for hvor lett du treffer folk og hvor lett de treffer deg

Jo mer AC du har jo vanskeligere er du å treffe

De små tallene når du leser på beskrivelsen av et armor item er det som reduserer skaden direkte. 4 her vil redusere skaden du tar med 4 for eksempel.

 

Stats som strength, agility etc kan kun forandres i spillet ved å finne en chip til den tilsvarende attributten og så få den "installert" i kroppen via en medical computer i et vault. Foruten dette vil de være på det nivået de var da du starta spillet

 

Helse får du hver gang du går opp level, hvor mye du får er basert på stamina (eller het det constitution? En av de iallefall)

 

Melee characters er ganske dårlige i FO1, for å få det meste ut av en melee må du ha perks du får på lvl 21, jeg tror aldri jeg ble høyere lvl enn 16 på det meste i FO1, spilte gjennom det 5-6 ganger.

 

Jeg valgte alltid en character med 6 str, 10 agility, 5 luck, traitsa "finesse" og "gifted"

(dvs hhv 5, 9 og 4, da gifted gir +1 på alle) De resterende poenga spredte jeg jevnt utover, hadde vel 7ish i perception og stamina/constitution

 

Med 10 agility (10 action points) og å velge action boy perken 2 ganger gjennom spillet ender du opp med 12 action points, og kan skyte 4 ganger i runden med turbo plasma rifle, eller 3 aimed shots. Dette lar deg stor sett drepe 3 fiender i runden

 

 

Du bør spille FO2 om du vil ha en ren melee character, da det er nye og bedre melee våpen der, bedre perks, lettere å få det super-perket på 21, etc (slayer, gjør at alle melee hits blir crits)

Lenke til kommentar

Armor Class (AC) fungerer slik:

 

Weapon Skill - AC = Hit Chance.

 

F.eks. med 70% i Small Guns og en motstander som har 15% AC vil regnestykket se slik ut:

 

70 - 15 = 55% treffsjanse.

 

Denne modifiseres ytterligere for avstand og called shots osv. Men det er alltid moro å skyte noen i øyet med plasmakanon fra 30 meters avstand. :D

Lenke til kommentar

grafikken plager meg ikke i deg hele tatt, jeg bryr meg lite om grafikk, det jeg var mest redd for var point of view, da jeg ikke liker spill der man ser karakteren så langt unna, jeg mister liksom det persjonlig da,

spill som never winter night talker jeg ikke, føler ikke noe for karakteren.

 

men det går egentlig greit i fallout.

men nå sitter jeg fast igjen, jeg har drept en hau med rad scorpions som er et quests fra de folka i shady sands. men jeg har drept alle, og finner ingen andre steder å gå i hulen, men får ikke noe quest complete.

er det slikt at man må ta vare på alle halene som bevis eller noe, de veier så mye så jeg tok bare med meg 6 stykker og solgte dem?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...