Gå til innhold

Hva synes du om Müller's siste keepersprang?


MyBigMouth

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Bruker-95147
Selvfølgelig kan det ha vært med vilje, men sannsynligvis var det ikke, eller det er i hvert fall ikke i nærheten av å la seg bevise. Da kan ikke NFF komme med noen reaksjoner i ettertid, selv om et kort der og da nok hadde latt seg forsvare.

 

Det blir i hvert fall alt for dumt å kalle dette tilsiktet uten noe som helst åpning for noe annet. Se det for dere - en diger mann er på vei mot midjen din mens du er midt i lufta. Da er det helt naturlig å gjøre noe for å beskytte seg. Trenernes uttalelser i ettertid ser jeg heller ikke så mye i veien med - shit happens på fotballbanen, og synd er det, men bedre blir ikke situasjonen av å sutre. Dessuten kan man ikke kreve av folk at de går med på at Müller gjorde det med vilje hvis de virkelig ikke tror det selv.

8941200[/snapback]

 

Etter min mening viser keeperfaen med all tydelighet (kroppsspråk), at han vil stoppe angriperen med en halseløs takling. Kan ikke finne så mange unnskyldninger for folk som mister hodet på, eller utenfor en bane. Kan du?

Lenke til kommentar

Han burde bli utestengt for lang tid, dette mener jeg uavhengig av om det var med vilje eller ikke.

Har aldri sett en keeper gjøre noe lignende, greit nok at han er en dårlig keeper (og burde gått opp med det venstre kneet først om han faktisk ville beskytte seg) .. men den bevegelsen han gjør er jo helt horribel.

 

Har selv vært keeper og du har mer enn god nok tid til å ta slike avgjørelser, så tror jeg må si meg enig i at han gjorde det med viten og vilje.

 

Fyren virker direkte usympatisk og ufyselig (basert på tidligere intervjuer), selv om uttalelsene han hadde etter denne episoden forsåvidt var ydmyke og beklagende.

 

Om dette hadde vært et uhell ville ikke muller bare løpt videre og lata som ingenting.

Endret av skorpio
Lenke til kommentar
Etter min mening viser keeperfaen med all tydelighet (kroppsspråk), at han vil stoppe angriperen med en halseløs takling. Kan ikke finne så mange unnskyldninger for folk som mister hodet på, eller utenfor en bane. Kan du?

8942619[/snapback]

Etter din mening. Jeg gjentar at det er umulig å si noe sikkert nok til at det er riktig å komme med noen reaksjon annet enn kort, som er for sent uansett, og at det sannsynligvis ikke var tilsiktet. Jeg klarer helt fint å skjønne handlingsmønsteret i samme situasjon. Det er bare en eneste grunn til at noen ville gjort noe slikt med vilje, og det er hvis han har en virkelig høne å plukke med motstanderen. Han kunne jo blitt straffet ganske hardt for noe slikt.

 

Dessuten, folkens, det er bare en skade det er snakk om. Det virker som om alle synes det er ti millioner ganger verre bare fordi det er i ansiktet i stedet for i ankelen. Videre skjønner jeg faen fløtte meg ikke hvorfor Nordlie skulle ha noe plikt til å være ydmyk i dette. Han blir spurt, på en angripende måte, hva han synes om situasjonen, og kommer med et berettiget svar. Noe annet ville blitt for dumt.

 

Ja, selvfølgelig var det unødvendig og ikke bra, men som Bjørnebye sier, han tror det er en automatisert måte å gjøre det på som for mange keepere har til felles. Nordlie sier jo også det samme, at handlingen er helt naturlig, bare i en litt annen tone, og Grodås følger opp med en lignende analyse. Det

 

Det ser ut til at mange har bestemt seg her, men seriøst folkens, de fleste har vel vært oppe i en eller flere situasjoner hvor de uforvarende har skadet en motpart og ikke engang selv helt har vært i stand til å forklare hvorfor. Det er en slik situasjon dette er.

 

Jeg holder ikke med noen av lagene det er snakk om, men jeg blir direkte hissig av de uberettigede konklusjonene folk trekker.

Lenke til kommentar

Tom Nordli oppfører seg som en idiot. Synes kanskje dette burde vært et rødt kort ja, men fint at de nå undersøker godt i NFF. Når i tillegg Tom Nordli har trent start, og fått de opp ti tippeligaen, så gjør han hele greia til latter, når en fevang er hardt skadet, det er nesten mer tragisk.

Lenke til kommentar
Om dette hadde vært et uhell ville ikke muller bare løpt videre og lata som ingenting.

8942800[/snapback]

 

Det reagerte jeg og på! Hadde det vært et uhell hadde han spilt ut ballen og ropt etter lege osv... Men han bare springer bortover som en tysk sirkusklovn og later som ingenting! Blir forbanna av den arrogante tullingen :mad:

Lenke til kommentar

8942619[/snapback]

Dessuten, folkens, det er bare en skade det er snakk om. Det virker som om alle synes det er ti millioner ganger verre bare fordi det er i ansiktet i stedet for i ankelen.

8943069[/snapback]

Jeg verken skjønner eller liker tankegangen din. Hvis jeg har forstått deg riktig så mener du at om en person hadde blitt skyti gjennom hodet og han hadde overlevd, så skulle gjerningsmannen fått vesentlig mildere straff fordi han BARE skada offeret?

Lenke til kommentar

Nei, du har forstått meg feil. Dette er en skade, og skader har vi dessverre stadig vekk på fotballbanen. Det er rett og slett slikt som skjer i slike idretter, og jeg mistenker at nettopp denne fikk litt ekstra oppmerksomhet fordi det var en rimelig spektakulær hodeskade i motsetning til de kjedelige beinbruddene det går 13 av på dusinet.

Forresten, gjerningsmannen i tankeeksperimentet ditt hadde fått vesentlig lavere straff. :p

Lenke til kommentar

Selvsagt sier Müller at dette var et uhell, hva annet skulle han sagt? Synes det var ganske klart at dette var tilsiktet. Han angrer kanskje nå, og vil sikkert gjøre det han kan for å forsvare seg. Men overtredelsen har allerede skjedd og han bør absolutt straffes!

 

Som andre også har nevnt, så var reaksjonen hans etter at dette skjedde også et tydelig bevis på at han er skyldig. Forestill deg at du er i Müllers sko; du løfter beinet og kjenner at du treffer en motspiller knallhardt i hodet. Hva gjør du? Jeg ville i alle fall ha reagert omtrent som; "Og nei! Hva har jeg gjort?" og så tilkalle hjelp fort! Dette ville vært en normal reaksjon om du var uskyldig. Müller derimot bare løper videre og sparker ut ballen og later som om han ikke skjønner noenting. :mad:

 

Selvsagt er han skyldig.

Endret av Superparanoid
Lenke til kommentar
Slike situasjoner er for flyktige til å få gjort noe som helst gjennomtenkt.

8941407[/snapback]

Kjære Isbilen.

 

Jeg tar vell ikke feil om du er lsk supporter? Det er ingenting galt i det. For all del, har stor respekt for laget....

 

Det første jeg vil at du skal ta en titt på, er dette bildet...

1182756205955_494.jpg

 

Det normale i en slik situasjon for keeper, er å løfte kneet slik Müller gjør først i hendelsen. Han gjør det, fint og pent. Han løfter så bein nr 2, dvs ikke standbenet, opp,og kjører kneet i ansiktet til Fevang. Det normale for en keeper i en slik situasjon, hvis han på død og liv skal beskytte seg, er å løfte ben nr 2 først, dvs bruke det som satsben. Du kan også løfte ben nr 2 i luften, MEN IKKE I EN BEVEGELSE MOT SPILLERS ANSIKT! Det må da være jævlig klart i denne situasjonen at Müller ikke gjør seg klar på å holde balansen i denne situasjonen, men å skade Fevang så til de grader. Uttalelsene hans i ettertid er bare pisspreik. Jeg kan også grisebanke en på byen, for så i ettertid bedyre min uskyld, og si at "det var ikke med meningen". Müller viser godt nok at han er stolt som en hane etter denne situasjonen, ved å bare spille videre. Du bruker også argumentet om at "det hadde skjedd med Müller før i kampen, og han hadde det friskt i minne." Sist jeg husker pleier alle tippeliga kamper å inneholde minst 4 dommere, som er vell kvalifiserte til å gi fevang både frispark imot, og kort hvis han i denne situasjonen hadde rent Müller ned. Jeg tror ikke Fevang overhodet hadde klart dette, siden Müller hopper opp med satsben, noe som gir han en mye bedre balanse enn du kanskje tror.

 

Du nevner at "det er bare en skade, slikt skjer på fotballbanen". Det er vell strengt så usaklig som du kan få det? Du har rett i at skader skjer, men det er handlingen som er poenget her. Hadde det vært en hodeduell med en annen spiller, og de hadde skallet, hadde man sett at det var et uhell. Igjen trekker jeg fram bildet mitt som bevis på den bevisste handlingen.

 

Fevang har i ettertid uttalt at han tilgir Müller, for han mener det var et uhell. Greit nok, men hva med neste gang Müller er på blåbærtur? Jeg kan jo bare trekke fram situasjonen med Hoftun fra denne helgens serierunde. Akkurat samme greien kunne skjedd med Fevang.

 

 

Video: http://www.ikstart.no/tv_default.aspx?m=257&amid=480210

 

Jeg bor i Kristiansand, men heier på Brann, og er selv keeper. Jeg stiller med totalt uforstående til alle argumentene du har brukt til nå.

Lenke til kommentar

Det er i kampens hete, og da handler man ikke veloverveid. Jeg begynner å gå tom for måter å påpeke det. Som sagt heier jeg verken på LSK eller Start.

 

Jeg kan også grisebanke en på byen, for så i ettertid bedyre min uskyld, og si at "det var ikke med meningen".

Kjappe sammenligninger er som regel tynne, og dette er ikke unntaket som bekrefter regelen.

 

Du nevner at "det er bare en skade, slikt skjer på fotballbanen".

For å sette det i perspektiv. Ikke for å støtte opp under synspunktet mitt, det ville, som du sier, vært usaklig.

Lenke til kommentar

Synes igrunn dette hylekoret begynner å nå uante høyder. Nå har jo til og med Fevang gått ut i media og sagt at det var et uhell.

 

Ja, situasjonen ble stygg. Ja det var ekkelt å se på. Men en overlagt handling fra Müller's side? Ikke faen. Som Isbilen har nevnt flere ganger, så har Müller full fokus på ballen. Ok...han ser sikkert spilleren som kommer i stor fart før han hopper opp for å fange ballen, men derfra og ut, har han kun fokus på ballen. Det går også såpass fort, at han umulig kan rekke å bestemme seg for å skade fyren med vilje.

 

Og hvorfor skal et kne i "unaturlig posisjon" være et bevis for at det er med vilje? Hvor ofte er ikke en kroppsdel i "unaturlig posisjon" i løpet av en kamp?

 

Synes rett og slett det er skremmende hvordan hatet sprer seg så fort, bare fordi en fotballspiller blir skada. Ok, jeg forstår Start-supportenes frustrasjon. For oss LSK-supportere var det samme sak da Hannes Sigurdsson planta albuen i ansiktet på Frode Kippe. Også en stygg situasjon, der Kippe måtte operere for brudd i ansiktet. Den gang var det jo ikke måte på hvor "uskyldig" Sigurdsson var, blant andre supportere og media, selv om de fleste LSK'ere mente noe helt annen dengang. Oppstår dette hatet bare fordi de er en LSK-spiller som er i fokus? Hadde folk gått like "bananas" om det hadde vært en annen keeper i en annen klubb?

 

Dommern konkluderte med at Müller/Fevang-situasjonen var et uhell (siden han lot spillet gå). Müller sier det var et uhell. Fevang sier det var et uhell. Flere Start-folk sa også at det var et uhell. Stygt, men like fullt et uhell. Slik som helst ikke skal skje, men alikevel kan skje i løpet av en kamp.

 

...og siden "alle" plutselig har blitt keepere, og således eksperter på kroppsdeler i "unaturlige posisjoner", så kan jeg vel kanskje nevne at jeg også var keeper en gang i tida. Og for mange år side brakk jeg 2 ribbein fordi jeg ikke trakk opp kneet for beskyttelse i en lignende situasjon....skal det også sies at motspiller blei utvist for angrep på keeper da. Så jeg kan godt forstå det hvis Müller ubevisst prøvde å beskytte seg selv.

 

 

Pantera

Lenke til kommentar
...og siden "alle" plutselig har blitt keepere, og således eksperter på kroppsdeler i "unaturlige posisjoner", så kan jeg vel kanskje nevne at jeg også var keeper en gang  i tida. Og for mange år side brakk jeg 2 ribbein fordi jeg ikke trakk opp kneet for beskyttelse i en lignende situasjon....skal det også sies at motspiller blei utvist for angrep på keeper da. Så jeg kan godt forstå det hvis Müller ubevisst prøvde å beskytte seg selv.

 

 

Pantera

8945846[/snapback]

Rettelse, noen er keepere. Noen er ikke eksperter på kroppsdeler, men bla jeg ser det klart for meg, at hvis du trekker opp ben nr 2, er det for å beskytte de edlere deler. Ikke for å skade spilleren som kommer inn i det. Det naturlige hadde jo da vært å trekke beinet rett opp, og ikke ut til siden slik Müller gjør. Som jeg også har nevnt tidligere, så går han opp med feil bein helt fra begynnelsen av....

 

Og, det er jo ikke akkurat første gang Müller har gjort lignende, er det vell?

Lenke til kommentar
Ja, situasjonen ble stygg. Ja det var ekkelt å se på. Men en overlagt handling fra Müller's side? Ikke faen. Som Isbilen har nevnt flere ganger, så har Müller full fokus på ballen. Ok...han ser sikkert spilleren som kommer i stor fart før han hopper opp for å fange ballen, men derfra og ut, har han kun fokus på ballen. Det går også såpass fort, at han umulig kan rekke å bestemme seg for å skade fyren med vilje.
At det "går for fort" er knapt et argument. Knebevegelsen er så voldsom at det er veldig farefullt spill, og det bør slås ned på. Tilsiktet eller ei.
Synes rett og slett det er skremmende hvordan hatet sprer seg så fort, bare fordi en fotballspiller blir skada. Ok, jeg forstår Start-supportenes frustrasjon. For oss LSK-supportere var det samme sak da Hannes Sigurdsson planta albuen i ansiktet på Frode Kippe. Også en stygg situasjon, der Kippe måtte operere for brudd i ansiktet. Den gang var det jo ikke måte på hvor "uskyldig" Sigurdsson var, blant andre supportere og media, selv om de fleste LSK'ere mente noe helt annen dengang. Oppstår dette hatet bare fordi de er en LSK-spiller som er i fokus? Hadde folk gått like "bananas" om det hadde vært en annen keeper i en annen klubb?
Denne reaksjonen ville komt uansett hvilken keeper det var. Spør heller deg selv om du ville forsvart det like sterkt om det var et annet lag sin keeper. Flåsete påstand kanskje, men det er flåsete å påstå at dette er pga LSK-hat også
Dommern konkluderte med at Müller/Fevang-situasjonen var et uhell (siden han lot spillet gå). Müller sier det var et uhell. Fevang sier det var et uhell. Flere Start-folk sa også at det var et uhell. Stygt, men like fullt et uhell. Slik som helst ikke skal skje, men alikevel kan skje i løpet av en kamp.

8945846[/snapback]

Start vil sannsynligvis be NFF å sanksjonere mot Müller. LSK-ledelsen har lagt seg langflate for kritikken. Dommeren fikk det ikke med seg, noe som meg bekjent har skjedd før i fotballhistorien. De fleste måtte se reprisen for å se hva som virkelig skjedde der. Og det ser jævlig stygt ut for å si det mildt. Mange ex-toppkeepere som mener at dette bør reageres mot også
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...