Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Telenor har begynt å presse innholdsleverandører


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja! Går utifra det var visse vilkår og klausuler i den avtalen. Det var neppe ment for å gi de et urimelig fortrinn i markedet og som et verktøy i en interessekamp mellom selskapet mot forbrukerne.

 

Finnes jo ikke en opplyst nordmann som ikke ønsker det selskapet en hurtig enveisbillett til helvete, og da er det ikke særlig kult at de sitter på arvesølvet våres og forsøker å bryte prinsipper bak internett.

 

Og de som fikk denne geniale ideen til å begynne med skulle vært dømt for landssvik hele gjengen. På tide å trekke inn forstandighet i regnestykket her, sent bedre enn aldri.

Endret av eternal
Lenke til kommentar

Politikerne åpner nå for å skille det gamle Televerkets kobbernett, som i dag er basis i Telenors bredbåndstjeneste, ut i et eget selskap. Slik forhindrer de at Telenor skal misbruke markedet ved også å eie infrastrukturen.

 

- Dersom konkurransen ikke fungerer kan vi ikke la være å vurdere dette, sier Olemic Thommessen, og viser til at bakkenettet for TV som kommer til høsten, har dreid seg om det samme.

 

Telenor på sin side er uenig i at kobbernettet bør skilles ut i eget selskap.

 

- Jeg tror noe slikt ville være et set-back for utviklingen av internett, og en feiltakelse, sier Telenors divisjonsdirektør Berit Svendsen.

 

:roll:

Lenke til kommentar

Dette er sterkt.. Snakk om - ikke stalinist -men FASCIST - bedrift !

 

Tenk om posten begynte å kreve ekstra porto for å levere post til spesielle adresser ..

 

Digital infrastruktur burde være felleseie som veinettet .. OG TA FRA DEM KOBBERET !! (Og samme gjelder igrunn strømnettet.. burde vært felleseie..)

 

Deregulering leder til fascistmonopolister ! Foretrekker at staten eier greiene og tar betalt etter kostnad.. Ikke etter profitthunger .. Ting har jo ikke blitt spesielt billigere etter at det ble privatisert.. Ihvertfall ikke strømmen.. Den er vel tredobla ca ..

Endret av Fjodorgrim
Lenke til kommentar

Hver gang jeg leser noe om telenor kjenner jeg hvordan sinnet bygger seg opp med medfølgende fysiske plager som høyt blodtrykk. :no:

 

"Telenor forkorter livet"- Et slagord med sannhet i seg. Må slutte å lese om de.

 

Blir så oppgitt av at de faktisk "tyner" oss på et nett som de fikk gratis av oss for noen år siden. De som bestemte dette burde stilles for riksrett. Og det mener jeg!

 

Oppfordrer alle til å lage en signatur i den stilen som jeg har, gjerne med forskjellige linker til telenortråder her i forumet. Er jo en del å ta av. Nytter jo ikke i den store sammenhengen, men man gjør jo litt i allefall. Føler meg allerede litt bedre og håper jeg kan bidra med at minst en bytter de ut. Har i årevis oppfordret familie og venner til å finne alternativer. Av nære kjenninger er det bare en som har telenor- som ISP. Resten har byttet, både ISP og teleleverandør.

Dette delvis på grunn av egene erfaringer, og delvis pga. "press" fra betjente.

Lenke til kommentar

La oss håpe at Schibstet legger inn følgende meldig på alle sine førstesider for Telenor-brukere:

 

"Denne siden er ikke tilgjengelig i full kvalitet for Telenor pga deres forsøk på å kontrolere internett"

 

Om ikke PPT eller regjeringen tar fra Telenor nettet etter dette så bør det skje noe drastisk her til lands. Selv ikke i ett land som USA der gigantselskapene regjerer i stor stil fikk internettleverandørene gjøre dette.

 

Håper vegvesenet setter opp bomstasjoner i innkjørselen til de som sitter på toppen hos Telenor.

Endret av karakas
Lenke til kommentar
Kan de ikke gi kobbernettet til NIX da?

8970188[/snapback]

Håper virkelig dette blir resultatet. At Telenor sitter som eier av dette nettverket er noe som har irritert meg i mange år. Det er jo staten som har betalt for å bygge det ut og ikke Telenor så burde være "allemans eie". Det gjerne iform av det gis til universiteter, derunder NIX

 

Er det egentlig så gale som dere vil ha det til?

8973720[/snapback]

Hva er det som ikke er galt med det? Tenk deg at noen kom å nektet deg å bruke veien til Rema og heller måtte gå på Kiwi fordi Rema ikke betalte veivesenet for at du skulle kunne bruke veien dit. Det høres helt absurd ut men det er faktisk dette Telenor gjør med Internett.

 

Håper flest mulig boikotter Telenor på grunn av dette og bytter leverandører.

Lenke til kommentar

http://www1.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=145896

 

Schibsted, som eier både VG Nett og Aftenposten.no har fått et tilbud om å betale et beløp i millionklassen for å nå ut til Telenors internettkunder. Hvis ikke Schibsted betaler vil Telenors kunder ikke kunne komme inn på Aftenposten.no, Finn.no eller andre sider fra Schibsted, med mindre Schibsted inngår avtaler med andre selskaper som igjen har avtale med Telenor. Avtalen gjelder ikke VG Nett fordi VG Nett har en egen avtale med Ventelo.

- Hvis Schibsted ikke ønsker denne avtalen med oss må de enten lage avtaler med andre bredbåndsleverandører ellers vil ikke kundene kunne gå inn på nettsteder fra Schibsted, sa Telenors nordiske sjef for fastnettet, Berit Svendsen, under gårsdagens møte om saken i Stortinget.

Lenke til kommentar

Kobberlinjene og hvem som eier dem eller hvem som har betalt for dem, er ikke det samme som debatten om routing gjennom NIX eller ikke. Dette blir som å diskutere hjemfallsrett for fossefall og strømpriser i samme setting.

Ingen blir utestengt, trafikken routes bare en annen vei og resultatet kan bli dårligere båndbredde.

 

Sett fra Telenor sin side, er det jo litt irriterende at fordi de er størst, kjører alle gjennom deres nett, slik at de har mindre ledig kapasitet igjen å selge. Debatten om BetalNett slutter nok ikke her, den er akkurat begynt.

 

Hadde jeg vært Telenorkunde, ville jeg satt liten pris på at Finn-sidene plutselig brukte 3 ganger så lang tid på å lastes.

Det er ikke sensur, men det ligner jo jævlig.

I praksis vil det føre til at Finn og andre vil tape markedsandeler.

 

Vi får vel håpe at Telenor deles opp. Men sannsynligheten for at dette gjøres riktig, er ikke stor. Jeg ber om at politikerene lager en løsning som de kan gå tilbake på, dersom det ikke funker. Og ikke noe a-la kystfiskepolitikken, som jo minner mer om snauklipping og tvangssterilisering av Tatere, enn en bærekraftig ressursfordeling.

Lenke til kommentar
La oss håpe at Schibstet legger inn følgende meldig på alle sine førstesider for Telenor-brukere:

 

"Denne siden er ikke tilgjengelig i full kvalitet for Telenor pga deres forsøk på å kontrolere internett"

8972007[/snapback]

 

Hehe akkurat det tenkte jeg også. Skjønner ikke at Telenor tør dette jeg! Om folk plutselig ikke kunne lese vg.no tipper jeg de hadde mistet bra mange kunder!

 

Det som er mest forstyrrende med denne saken er argumentasjonen til Telenor. De mener at så store innholdsleverandører bør betale for å sende trafikken sin. Hva i alle dager er det da adsl kundene deres betaler for? Menn i gata har jo allerede betale for å få overført data fra vg og hjem, at VG skal betale enda en gang for dette er jo bare latterlig, men så er det jo typisk Telenor å ta seg betalt flere ganger..

Endret av astrox
Lenke til kommentar

Det nye selskapet som evt. tar over alle telelinjer vil operere på lik linje som statens vegvesen og jernbaneverket. Dvs. sørge for at infrastrukturen er der. Alle tele-leverandører vil måtte betale leie til dette selskapet for lån av kapasistet. Dette selskapet vil ikke være en leverandør av noe annet enn linjer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...