Jump to content

Karamell

Medlemmer
 • Content Count

  712
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

302 :)
 1. Poenget med elektrifisering er å bygge opp et miljøimage, få ned kostnadene og tjene penger. Hvis du kan bygge solkraft og utvinne olje med kraften, tjener du mere penger. Solkraft og vindkraft kan du få statstøtte til. Å kjøpe CO2 kvoter er ikke gratis, men dersom du kan injisere CO2 i Troll feltet, kan staten vise til et regnskap som ser mye bedre ut for Norge. Dette vil bety mer og mer i framtiden. De verste miljøsvina sender man uansett ut av landet, som f.eks aluminiums verket i Quatar, eller råvarene i Brasil (alunorte) edit: Og thorium forekomsten i Norge er neppe drivverdig idag, kanskje aldri. Beste miljøtiltaket vi kan gjøre for Norge, (bortsett fra å begrense skadene fra oppdrett) er å verne om vannkraften, sørge for vedlikehold/effektivisering og hindre at den privatiseres og selges ut av landet. Og selvfølgelig redusere forbruket.
 2. Et problem med systemet slik det virker idag, er at Apple ikke kan foreta seg ting aksjonærene ikke er interessert i. Apple kan faktisk bli saksøkt av sine egne aksjonærer, dersom de skulle finne på noe som ville senket lønnsomheten noen hakk. Askjonærene driter loddrett i hva Apple produserer, det kunne like gjerne vært atomavfall, så lenge det ikke er snakk om "etiske" investorer, og de tror jeg man kan telle på 1 hånd. Så man kunne ønske seg at det ble endret målsettingen på børsene fra å "tjene penger" til å "produsere til felles nytte". Da ville man kanskje fått ørepropper laget av keramikk, drevet av strøm fra trekk-opp kondensator.
 3. Men kjære deg: Det ville utelukke de fleste praktiske produkter, fordi alt måtte bygges som tanks for å tilfredsstille deg. Alle produkter er en avveining mellom soliditet/levetid, og størrelse/vekt/bruksområde. En spinkel og lett campingstol er spinkel og lett fordi den skal være nettopp det! Det går selvsagt ut over hvor solid den er. Men du vil heller ha en Chesterfield med deg ut i skogen "fordi den varer så lenge". Lykke til Det finnes ikke Gode argumenter for å bygge produkter på denne måten, annet enn å tjene penger. Det vises ved at andre produsenter bygger propper som lager lyd og varer mye lengre, eller kan byttes deler på. Å bruke hersketeknikk eller å produsere ting som ikke er ment å vare lenge, helst hele livet, er ihvertfall noe jeg ikke ønsker å gjøre selv, fordi det bruker opp uforholdsmessig mye ressurser i forhold til et produkt som ikke er laget av et av de rikeste firma på kloden. Apple burde gått foran her.
 4. Det mest spennende er ikke i Tek artikkelen, men her: "Volkswagen, Skoda og Seat tilbyr alle splitter nye småbiler, som skal gå 26 mil (oppgraderte e-Up, Citigo e iV og Mii). Til en pris av 175.000 kroner!" Altså bil til mopedpris, med en rekkevidde som 95% kan bruke. https://www.dinside.no/motor/derfor-blir-det-prisras-pa-brukte-elbiler/71588678
 5. Det burde vært forbudt å selge noe som helst som ikke skulle kunne vare i 10 år. Norsk kjøpslov bør faktisk strammes inn, så vi får vekk all denne produksjonen av søppel som er ment å vare kun 2-3 år.
 6. 2016: Intel er bak AMD på integrert grafikk. Planen legges. 2017: Intel inngår "samarbeid" og støvsuger AMD for tegninger, specs og hemmeligheter. Det arrangeres cruisebåter, kokain og lokkedamer. Tilslutt får Intel en AMD mann over. AMD blir dritsure og bryter all kontakt. 2018: kun produksjon og fortsatt reverse engineering og dissekering av Vega kretsen og HBM minnet 2019: Nå er det gått såpass lang tid at vi kan avslutte uten skandale. Fikk vi med noen patenter ?
 7. Her er litt grinder-porn: https://www.ecm.de/en/products/details/product/Product/Details/v-titan-64/
 8. Etter å ha prøvd å spille noen dager, syns jeg dette var litt kjedelig. Man blir ofte disconnectet fra server, noe som fører til at evt savegames går rett i glemmeboka. Spillet ser ikke bra ut, jeg har et rtx 2060 og innstilling på Very High. All tåken og lyset gjør at man får hodepine av å se på. Fargene er blasse. En blanding av Witcher 3 og wildlands, med fxaa, masse tåke og blur, og sola rett i trynet hele tiden Ultra ble for tregt og sluggish. Sikkert mulig å fikse på dette, men det er mer. Motstanden i single player er helt drit. Jeg har ennå ikke blitt rushet av "unidad" som spawner ut av intet, men isteden er det mulig å plaffe ned hvem som helst fra avstand, uten at de prøver å gjemme seg, eller gjøre motstand. Innimellom plaffingen må man legge seg ned og rulle seg i gjørma, fordi det flyr droner og dronefly og helikopter over alt og de spotter deg konstant. Og det er Boss-Fights ??? I et Ghost Spill "Multiplayer", dvs "Pay-To-Win" har jeg ikke prøvd, Ubisoft må jo først få serverne opp og gå, og helst komme med noen patcher. Vil du ha et Ghost Recon, er Wildlands akkurat nå, bedre enn Breakpoint. eDIT 2: hAR PRØVD litt mer, virker som serverne klarer lasten nå, så man slipper disconnects, men singleplayer vs. flyvende bots er jo verre enn unidad i Wildlands, det er insta death. Jeg syns bildet er bedre, selv om jeg ikke har gjort noe, men kanskje jeg har blitt vant til drittten. Å finne ut hvordan din egen Drone virker, er noe du må på Youtube å gjøre. Her har Ubisoft gjort en fryktelig dårlig jobb. Det burde vært enkelt å vise folk hvordan de kunne launche dronen, tagge folk og foreta sync shots. Men det er faen meg umulig å finne ut i det rotete og RÆVVA menyen deres. Edit: Menysystemet er veldig uoversiktlig, virker som de har fylt på med alt fra Division 2 pluss litt til. I det hele tatt minner mye av spillet om Division 2.
 9. Det var jo dagens glad-Nyhet etter å ha prøvd helvetet kjent som Ghost Recon Breakpoint på launch day
 10. Med appen installert, slapp jeg å reise til trafikkstasjon og dobbeltsjekke tung motorsykkel, som jeg fikk ved en feil på plastkortet en gang jeg fornyet. Appen viser at jeg faktisk har tung sykkel, selv om jeg aldri har tatt den.
 11. Fairphone var jo et flott initiativ, det har jeg ikke hørt om før, men det hadde jo vært fint hvis man bare kunne fått et alternativ uten alt for mange kompromiss. F.eks batteriet får jo masse klager. Jeg kunne tenkt meg noe i retning av en vanntett/støtsikker Moto G7 Power med 5 ghz, aptx hd og utskiftbart batteri, gjerne enda større, kanskje 6000mah. Hvis da telefonen får Android One slik at oppdateringer er sikret, så kan ihvertfall jeg ha telefonen temmelig mange år. Med 2 battteri burde den holde i 10 år. Jeg vet ikke helt hvorfor telefonene har så ekstrem miljøeffekt, men det burde kanskje vært mulig å få produsentene med på å lansere modeller med mindre utslipp. For hvis det er noe de vil ha så er det jo muligheten til å selge mer :-)
 12. Det er mulig at telefoner i fremtiden vil kunne knyttes til identiteten, og bli en borgerrettighet på linje med pass og sosiale ytelser. Med en eller annen form av identifisering, vil man da kunne benytte en hvilken som helst telefon (det kan man stort sett allerede), og dersom telefon og tilknytning (nett) ble gratis, kunne det muligens bli kontroll på produksjonen. Det er sikkert ikke populært hos Apple og Samsung, men jeg mener at det er snart slik at man ikke kan gjøre en drit uten telefon, og fastlinjer blir stadig mindre populære, til og med hos Telenor. Jeg tror faktisk det allerede er folk som jobber for å få dette til, antagelig i Brussel, og ser for meg at lobbyister fra mobilselskapene kjemper imot. Telefonene er allerede mer enn gode nok, slik at videre utvikling blir mer som flisespikkeri. Den bratteste delen av kurven var fra ca 1985-2010. Så markedet drives nå av ting som f.eks batterienes begrensninger, innebygd selvdestruksjon og små detaljer, som 150 mpixler vs 100, 4K skjerm, 5G, øyescanning, blah blah blah. Produsentene gjør det som må til for å holde prisen oppe, fordi ellers ville prisen per enhet falt som en stein.
 13. Verdens ledere er jo selskapene som produserer konsumentvarene. Det er ikke slik at politikere styrer utviklingen av samfunnet. Det er kapitalismen som styrer utviklingen, dvs de største selskapene og investorene som eier enorme verdier. Mark Hanna, who was the great campaign organizer for the late nineteenth century. In 1895 he was asked, “What are the most important things for a political campaign?” He said, “There are two things. The first one is money, and I’ve forgotten what the second was.” That was 1895.
 14. Jeg ville skrevet at 9900k var "den mest søkte CPU på Prisjakt.no" Det er nok det de prøvde å beskrive. Jeg ville bare påpeke at slike påstander kan misforstås, slik at man f.eks tror 9900 er iNteLs toppselger.
 15. "den populære Core i9-9900K" Hva baserer man denne populariteten på ? Salgstall ? "Populariteten" er vel heller basert på at både pris og ytelse er i enden av skalaen, et mere nøyaktig utsagn vil være: "Core i9-9900k". Altså helt uten adjektiv. Det er nemlig en fiktiv påstand at denne CPU er populær.
×
×
 • Create New...