Jump to content

Karamell

Medlemmer
 • Content Count

  720
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

303 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fikk nettopp et Gigabyte GV-N3080GAMING OC-10GD REV.1 og dette hadde noen svarte pads på minnebrikkene, ikke de vanlige hvite olje padsa, pluss at det var 2 hvite meget tykke pads mellom backplate og kort. Rakk ikke teste med disse "nye" pads, da jeg demonterte det med en gang for å bytte til Thermalright Odessey pads. Uansett virket de nye svarte å være laber kvalitet da de føltes mer som leire/asfalt, man kunne rulle dem sammen så ble det bare en klump med masse og ikke en sammenrullet pad. Det var også en svart pad der det ikke var noen minnebrikke, vet ikke helt hva den gjorde der, den var ca 1.5 x 1 cm nærmest pcie kontakten. Tenkte 2x1.5mm vill fungere under backplate, men det ble litt tjukt, da Odessey er mye hardere enn Gigabyte standard oljepads. Tror 2.5 hadde vært perfekt. Brukte 2 på minnet front, og 1.5 på alt dette andre på fronten gikk med ca 2.5 pakke totalt (pga backplate 2x1.5)
 2. Inntjeningen siste halvtimen er jo helt åndsforlatt.. break even er nå 2 måneder for mine drittkort.
 3. Kjøpte en USB sandisk Extreme 360/480 mb/s usb og installerte Win 10 + 470.05 + Afterburner og NiceHash miner Får bare 43 MH/s på et 3060 non Ti mot 47/48 hvis jeg booter fra SSD. Ellers samme settings. Noen som har prøvd dette ? Jeg er bombesikker på at den hang på 3.0 kontroller. Satte virtuelt minne til min 4000 max 20000. Tanken var å kunne ha 470.05 til mining på usb sticken, og slippe å partisjonere hoved SSD...og da kan jeg ha siste WHQL driver på PC og game når jeg vil. ...men kanskje jeg kan partisjonere en sata ssd og se om jeg får samme rate der. Var bare litt irriterende. Jeg trodde ikke det ble skrevet noe særlig til disk ? Må jo være noe jeg har oversett
 4. Beleilig å måtte oppdatere pga sårbarheter, etter at vGpu mod ble sluppet og 3060 Mining er åpen med 470.05.
 5. Problemet med 6700 xt er at det bare har 192 bit databuss, mot 256 på 5700xt. Med 85 % av båndbredden, miner det 80% av 5700xt, som koster det halve. Jeg skulle egentlig fått mitt merc allerede, men Komplett surra det til. De burde uansett bare produsert 5700xt for mitt formål, det er billigere.
 6. Hei, litt off-topic men jeg kjøpte en sånn smart display til kjøkkenet, og etter noen dager hørte jeg radio p4 på denne, da kom det en reklame og så sa stemmen: " Husk, du kan alltid be om P4" Får eieren av Google assistent spesial-reklame ? Jeg har aldri tidligere hørt den måten å ordlegge seg på: "be om" Men jeg kan jo tenke meg at radiostreamen kan splittes opp... Kanskje man snart vil se spesialiserte radio og tv-sendinger, slik at jeg får annen reklame og andre nyheter enn en kirurg fra Oslo, eller en naver i Tromsø. For det er jo det jeg gjør, ber Google om å sette på P4. Nå hører jeg helst p13 da.
 7. https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/4qyzee/den-strste-mac-endringen-pa-15-ar-apple-snur-ryggen-til-intel
 8. Poenget med elektrifisering er å bygge opp et miljøimage, få ned kostnadene og tjene penger. Hvis du kan bygge solkraft og utvinne olje med kraften, tjener du mere penger. Solkraft og vindkraft kan du få statstøtte til. Å kjøpe CO2 kvoter er ikke gratis, men dersom du kan injisere CO2 i Troll feltet, kan staten vise til et regnskap som ser mye bedre ut for Norge. Dette vil bety mer og mer i framtiden. De verste miljøsvina sender man uansett ut av landet, som f.eks aluminiums verket i Quatar, eller råvarene i Brasil (alunorte) edit: Og thorium forekomsten i Norge er neppe drivverdig idag, kanskje aldri. Beste miljøtiltaket vi kan gjøre for Norge, (bortsett fra å begrense skadene fra oppdrett) er å verne om vannkraften, sørge for vedlikehold/effektivisering og hindre at den privatiseres og selges ut av landet. Og selvfølgelig redusere forbruket.
 9. Et problem med systemet slik det virker idag, er at Apple ikke kan foreta seg ting aksjonærene ikke er interessert i. Apple kan faktisk bli saksøkt av sine egne aksjonærer, dersom de skulle finne på noe som ville senket lønnsomheten noen hakk. Askjonærene driter loddrett i hva Apple produserer, det kunne like gjerne vært atomavfall, så lenge det ikke er snakk om "etiske" investorer, og de tror jeg man kan telle på 1 hånd. Så man kunne ønske seg at det ble endret målsettingen på børsene fra å "tjene penger" til å "produsere til felles nytte". Da ville man kanskje fått ørepropper laget av keramikk, drevet av strøm fra trekk-opp kondensator.
 10. Men kjære deg: Det ville utelukke de fleste praktiske produkter, fordi alt måtte bygges som tanks for å tilfredsstille deg. Alle produkter er en avveining mellom soliditet/levetid, og størrelse/vekt/bruksområde. En spinkel og lett campingstol er spinkel og lett fordi den skal være nettopp det! Det går selvsagt ut over hvor solid den er. Men du vil heller ha en Chesterfield med deg ut i skogen "fordi den varer så lenge". Lykke til Det finnes ikke Gode argumenter for å bygge produkter på denne måten, annet enn å tjene penger. Det vises ved at andre produsenter bygger propper som lager lyd og varer mye lengre, eller kan byttes deler på. Å bruke hersketeknikk eller å produsere ting som ikke er ment å vare lenge, helst hele livet, er ihvertfall noe jeg ikke ønsker å gjøre selv, fordi det bruker opp uforholdsmessig mye ressurser i forhold til et produkt som ikke er laget av et av de rikeste firma på kloden. Apple burde gått foran her.
 11. Det mest spennende er ikke i Tek artikkelen, men her: "Volkswagen, Skoda og Seat tilbyr alle splitter nye småbiler, som skal gå 26 mil (oppgraderte e-Up, Citigo e iV og Mii). Til en pris av 175.000 kroner!" Altså bil til mopedpris, med en rekkevidde som 95% kan bruke. https://www.dinside.no/motor/derfor-blir-det-prisras-pa-brukte-elbiler/71588678
 12. Det burde vært forbudt å selge noe som helst som ikke skulle kunne vare i 10 år. Norsk kjøpslov bør faktisk strammes inn, så vi får vekk all denne produksjonen av søppel som er ment å vare kun 2-3 år.
 13. 2016: Intel er bak AMD på integrert grafikk. Planen legges. 2017: Intel inngår "samarbeid" og støvsuger AMD for tegninger, specs og hemmeligheter. Det arrangeres cruisebåter, kokain og lokkedamer. Tilslutt får Intel en AMD mann over. AMD blir dritsure og bryter all kontakt. 2018: kun produksjon og fortsatt reverse engineering og dissekering av Vega kretsen og HBM minnet 2019: Nå er det gått såpass lang tid at vi kan avslutte uten skandale. Fikk vi med noen patenter ?
 14. Her er litt grinder-porn: https://www.ecm.de/en/products/details/product/Product/Details/v-titan-64/
×
×
 • Create New...