Gå til innhold

Den Store Fondstråden


Naranek

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg har økt avkastning og redusert eksponeringen for risiko ved å gå ut av aksjefond når det så stygt ut. Bare tull at det ikke går an å time, selv om det også er fort å bomme på timingen.

All statistikk tilsier at du bare har hatt flaks. Ting kan ha gått slik du tenkte, men det betyr ikke at du var flink, eller at du hadde vært dårlig hvis du hadde hatt uflaks og det ikke gikk som du tenkte.

 

Flaks avgjør mye, jeg sier da også at det er fort å bomme på timing. Jeg mener heller ikke at jeg var flink, tvert imot, jeg mener det er enkelt å se når risikoen i markedet begynner å bli over middels. Jeg mener det er enkelt å redusere risikoen ved å være ute av aksjemarkedet til tider. Mitt poeng er heller at når folka i mitt fondsselskap (det er de som er flinke i denne sammenheng), fra start til slutt på en nedtur sier det er lønnsomt å spare i aksjefond nå, så snakker de mot bedre vitende.

Lenke til kommentar
Det er enkelt å *tro* at det er enkelt. Man må bare ha litt flaks med hvilke indikatorer man ser på for at det skal slå til også. Det er alltid sånn at noen av indikatorene som har slått til før peker en vei, og noen peker en annen. Du får si ifra når du mener det er på tide å gå inn igjen.

 

Fra en post du allerede har svart på: "Jeg er ikke sikker på at dette blir bedre før det er registrert at husprisene i USA stiger. Det viktigste for meg er ikke å treffe bunnen (vanskelig), jeg er mer redd for å gå inn noen måneder for tidlig enn en uke for sent."

Lenke til kommentar
Det er mange som tror det, spesielt hvis de har hatt flaks og truffet med sin første spådom.

 

Jeg tror du tar for lite hensyn til det som går på tilpasningsdyktighet, overlevelse og en grunnleggende forståelse for hva som faktisk skjer og hvordan markedene beveger seg i forhold til dette.

Endret av festen
Lenke til kommentar
Samme lurer jeg på. Kina har fått mye juling, men det kan virke som de har en ganske stabil økonomi? De visste ihvertfall muskler ved OL.

Kan det være nå jeg bør gå inn i fond i Kina med tanke på 1-2 år fremover?

Det du bør spørre deg om er følgende: Hvem kjøper alle varer som produseres i Kina? Kommer de til å kjøpe like mye i framtiden? Wiki har noen tall fra 2004: http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_th...#External_trade

 

Ellers kan du lese denne artikkelen: http://www.dn.no/forsiden/kommentarer/article615316.ece

 

Er det noen fordeler eller ulemper med å sette penger i fond rent skattemessig nå rett før nyttår, kontra like etter nyttår?

Hvis du eier aksjer eller fond ved årsskiftet får du skjermingsfradrag på en evt. gevinst, som betyr at du bare trenger å betale skatt på den delen av gevinsten som overstiger fradraget. Det er derfor en fordel å kjøpe før nyttår. Skjermingsfradraget ser i år ut til å bli litt over 4%.

Jeg trodde jeg var lur som kjøpte rett før årsskiftet i fjor, dere husker sikkert hva som skjedde like etter nyttår ;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg vurderer sterkt 20-30k i Odin maritim, eller skagen vekst. Ser igrunnen samme risiko i alle fond om man først går inn i et slik markedet har vert.

Ser USA startet bra i dag, men nå er Nastaqen i kraftig minus, og Dow(n) Jones ned et par %. Ser ikke helt logikken i nedgangen i kveld, kansje dette ikke er over likevell.

 

Har jo et saftig boliglån som også hadde hatt godt av litt innskudd, men fondsmarkedet frister veldig når det er så lavt.

Lenke til kommentar

To dagers oppgang betyr ikke at det ikke kommer nedturer de nærmeste månedene. Om bunnen forrige uke var det laveste vi vil se i år vet ingen.

 

Tror få vil anbefale lønnsmottakere å gå inn med lånte penger i aksjer nå.

Endret av Morro
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Fond for tiden fremover:

 

Korea Fund:

 

http://finance.yahoo.com/echarts?s=KF#char...e=on;source=und

 

Dette er et fond som har fått juling og har gjort det dårligere enn markedet. Derfor er det også et bra potensiale i fondet. Det koreanske markedet går i samme trend som Oslo børs og "emerging markets".

 

 

http://finance.yahoo.com/echarts?s=KF#char...ource=undefined

 

 

Dette er et fond som eies av samme selskap som har Pimco (allianz) og fondet ble startet i 1984, derfor burde det være en relativ sikker investering sammenlignet med mange nyere ETF som ofte bare er derivatprodukter.

 

Nedgangen i fondet frem til nå er litt høyere enn under Asia krisen (fra topp til bunn). Jeg tror 10,3 dollar, eller 70 kroner per aksje er et gunstig inngangsnivå, det tilsvarer ca. pris/bok på 1,1, direkteavkastningen er 15 % nå.

 

 

 

Nå viser det seg at det fondet i Korea ikke har gjort det dårligere enn markedet. De har bare betalt et utbytte på 15 dollar per aksje i 2007. Derfor er det som alle andre fond:) De russiske fondene er relativt sett billige sammenlignet med Korea.

Endret av festen
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det er mange muligheter, men mest sannsynlig er det fordi denne kredittkrisen har minsket viljen til å ta risiko. Alt snakket om 1929, ny depresjon, osv, er høyst sannsynlig like troverdig som det de samme analytikerne kommer frem til når markedene er på ekstreme topper og alt skal inn i himmelen. Russland og Øst Europa har kanskje ikke så stor tillit, men det er i disse landene veksten kommer til å være, av landene som finnes i Europa. Ikke i Tyskland eller Storbritannia. EU skal være glade for at landene i Øst Europa blir med. De vet nok ikke hva de gjør, som lar EU snylte på sine ressurser, men samtidig vil sammenkoblingen av en pengepolitikk gi disse landene turbo vekst. Sør Korea er ikke det landet i Asia som vil ha høyest vekst, Kina vil nok ha høyere, men Sør Korea er sikkert bedre enn Japan. Norge er ikke så ille heller:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...