Gå til innhold

Home Server RC1 er ute


Anbefalte innlegg

Ellers vil jeg gjerne se dokumentasjonen din på at den er billigere i drift og bruker mer strøm, og er miindre fleksibel og mobil.

8878679[/snapback]

 

Så du vil se dokumentasjonen min på at en bærbar harddisk er billigere i drift og er mer mobil enn en server? :wee:

8878802[/snapback]

 

Åh, trodde du snakket om ett eller annet NIX system jeg nå beklager. Men om du snakker om en ekstern HD står jo den langt tilbake for WHS på både sikkerhet og enkelhet. Og backuper på en bærbar HD tar både tid og voldsomt med plass.

 

En annen ting WHS knuser en bærbar HD på er tilgjengelighet. Ja, du kan ta med deg HD'en dit du vil, men er ikke det litt travelt da? Og hva om du plutselig skulle hatt noe på HDen, men du har den ikke med deg. Med WHS kan du sitte i Kina og se på filer som ligger på serveren din uten å måtte gå gjennom en lang og for de flrste "umulig" prosess for å sette opp systemet på forhånd.

 

En ekstern HD er uansett ikke ett alternativ til en server som WHS som enkelt og greit har nøyaktig de funksjonene en husstand trenger (fil, print og backup server) og gjør det mulig for mannen i gata å bruke disse.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var noe styr med trådløsen, det var snakk om at man måtte koble WHS til nettverket kablet, men slik jeg forstod det var det da snakk om en av de ferdige maskinene som f.eks. HP vil selge, og disse bare hadde trådet nettverkskort i seg.

 

Jeg går ut fra at sålenge du du har både maskina di og WHS serveren på nettet så skal det gå helt greit samme hva slags tilkobling man bruker.

Lenke til kommentar

Det har vert snakk om priser fra $500 for de ferdigbygde serverene, altså billigere enn f.eks. dette NASsystemet:

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=335364

 

Men det var også snakk om at f.eks. HP ville ta rått betalt for lagringsplass.

 

Så det billigste vil nok være å bygge selv, ihvertfall om du trenger endel plass.

 

Selve OSet var det snakk om at ville ha omtrent samme prisen som Windows Vista Home eller Home Premium, altså $80-$130, noe jeg ser på som en helt grei pris.

 

 

 

Hva anngår hastigheter, så lastet jeg nettopp ned en fil fra serveren via remote access-delen (den du bruker når du ikke er hjemme). Fila var på ca 147 MB, den ble lastet ned på 52 sek, eller 2,84MB/sek og topphastigheten var på 3,2MB. Dette var over ett 100Mbit nettverk.

Endret av zicoz
Lenke til kommentar

Jeg hadde tenkt på installere Rc1 på min lille lagringsboks hjemme, men den hadde lyst å slette all data på alle harddiskene mine.. noe som er meget uaktuelt siden jeg snart har fyllt 1 TB over 8 harddisker, har noen en god ide på hvordan jeg kan få installert Whs uten å måtte slette all data på diskene? kan jeg kjøpe en 500gb disk, installere på den alene og så flytte over alle filer fra en full 500gb disk, legge den til som ledig plass og så overføre resten av filene fra de andre diskene og legge de til en og en, eller må jeg kjøpe inn nok diskplass til å speile alt jeg har i dag?

Lenke til kommentar
Jeg gjorde ihvertfall det, og det gikk bra.

 

- Satte inn to nye 500GB disker og la disse til i Storage.

- Satte inn en 500GB med filmer (disk 3), kopierte disse over på Storage

- La disk 3 til Storage

- Gjenta steg to og tre med andre disker.

8888580[/snapback]

Hva gjør du den dagen WHS ikke funker lenger?(6 måneder)

Da får du et problem...minuset med beta testing..

Lenke til kommentar

Jeg har planer om å kjøpe WHS når det kommer på markedet til sommeren, og da er det bare å kjøre oppgradering etter det jeg har lest.

 

Om MS skulle finne på å skifte mening innen den tid må jeg uansett ha nye disker innen den tid, og da er det bare å kjøre samme prosessen bare omvendt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg bruker WHS og er meget fornøyd så langt. Installasjonen tok sin tid, men når det var ordnet var selve konfigureringen kjapp og enkel.

 

I min bok er WHS genialt for oss som ikke jobber med å administrere servere og har super peiling. Det er enkelt og gir hjemmebrukeren den sikkerheten som mangler i dag.

Lenke til kommentar

Hjelp :blush:

 

Jeg har instalert WHS og får ikke startet den opp uten å trykke Ctr + alt + del der etter passord. dette må jeg gjøre lokalt på den kassa som har WHS. Når dette er gjort kommer jeg inn via bærbar med consol. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å unngå å trykke dette før start. Jeg tenker også på starte WHS over lan. Hvordan

 

På forhånd masse takk til den som kommer med svar i sommer regnet. :D

 

 

Bjørn R ;)

Lenke til kommentar
Blir spennende når Ubuntu Home Sever kommer, den vil ha flere muligheter enn ms sin, like brukervennlig og helt gratis. Kan lese om den her.  :)  Tipper ms blir lite fornøyd når den blir sluppet :D

9002693[/snapback]

Spennende :) Kan den også kjøre SW raid?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Blir spennende når Ubuntu Home Sever kommer, den vil ha flere muligheter enn ms sin, like brukervennlig og helt gratis. Kan lese om den her.  :)  Tipper ms blir lite fornøyd når den blir sluppet :D

9002693[/snapback]

Spennende :) Kan den også kjøre SW raid?

9003395[/snapback]

 

Jess, høres ut som spennde nytt. Kan den ikke kjøre SW-raid så er den knapt verdig å bli kalt et OS som sikter seg inn på filservere..

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...