Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Kom på noko når med snakka om runking: Me gutar/menn har som oftast (?) morrabrød om morran, grunnen (som står ein del sider bakover) er at me ikkje skal pisse på oss.

Jeg trodde det var fordi vi menn produserer dobbelt så mye testosteron om natten som om dagen jeg. Og når vi da våkner til live so vokner alt til live, om dere skjønner. Det jeg har hørt hvertfall :blush:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1. hvor mye koster det å lage og sette opp en fotoboks ?

2. hva koster penger ?

3. hvorfor klarer man å søle på seg selv om man bøyer seg over tallerkenen ?

4. hvordan finner man ut hva et menneske er verdt ?

5. Hvorfor ble det papirløse kontor en flopp ?

 

1. Flere titalls tusen kroner. I tillegg kommer de direkte driftsutgiftene og driftsinntektene. Håper noen andre kan bidra med mer nøyaktige beløp. I tillegg til det igjen kommer de økonomiske gevinstene i form av lavere ulykkestall. Vegvesnet estimerer at 157 nye digitale kameraer i 570 kontrollpunkt på fire år kan gi en totaleffekt på 75 færre personskadeulykker og 165 millioner kroner i sparte samfunnskostnader årlig. (660 millioner i løpet av fireårsperioden). Her estimerer de en kvart million kroner i årlige driftskostnader per ATK-strekning, inkludert kapitalkostnader til byggingen.

 

2. Mynter koster faktisk en del å produsere. Tiøringen hadde etter det jeg har hørt på slutten av sin levetid lavere pålydende verdi enn verdien av selve metallet. Pris for noen vanlige metaller er:

Kobber: ca 40 kroner per kilo

Nikkel: ca 170 kroner per kilo

Sink: ca 17 kroner per kilo

Krom: ca 13 kroner per kilo

Stål: ca 3 kroner per kilo

Aluminium: ca 14 kroner per kilo

 

Norske mynter består hovedsaklig av legeringer av kobber, sink, tinn og nikkel. Nøyaktig sammensetning til de ulike myntene kan du finne hos Norges bank.

 

3. Spagetti er et godt eksempel. Det kan slynge seg mot kroppen selv om man bøyer seg over tallerkenen. Mat som faller fra gaffelen og ned i saus kan sprute dråper på klærne selv om man bøyer seg over tallerkenen.

 

4. Det er mange ulike definisjoner på verdien til et menneske. Noen teller verdien for samfunnet, andre teller kostnader, andre igjen teller ikke verdi. F.eks sies det at hver dødsulykke i trafikken koster staten i gjennomsnitt 20 millioner kroner per dødsfall. En alvorlig trafikkulykke koster i gjennomsnitt 2 millioner kroner per alvorlig skadde. Dvs. at en ATK-strekning må bidra til ett dødsfall mindre per 80. år eller 1 alvorlig ulykke mindre per 8. år for å være samfunnsøkonomisk lønnsom.

 

5. Det papirløse kontor er ikke en flopp men fungerer fint i en del bedrifter. Fremgangen har bare gått mye tregere enn forventet. Blant annet på grunn av inngrodde holdninger og at mange foretrekker å lese på papir fremfor på skjerm. Mange er også skeptisk til datasikkerhet og tror papir er en tryggere metode å lagre ting på og ta backup av ting på. Videre er det en del gamle lover og bedriftsregler som krever kopi på papir.

 

Som eksempel på inngrodde holdninger så kan jeg sitere ei jeg kjenner som jobber med support på et papirløst system: Det klart vanligste support-spørsmålet hun får er hvordan man skriver ut dokumenter fra det papirløse systemet og hvordan man legger utskreve papir inn der.

Lenke til kommentar
Hvorfor er ikke alle 1,5mm^2 osv. opp til 6mm^2 (der aliminium tar over) ledningene laget med aliminium? De har jo mindre resistans, og aliminium er jo i følge Simen1 billigere.

 

Det finnes da ledninger i alle varianter, det er ikke kopper i alle ledninger som er mellom 1,5 og 6. Kopper har dessuten lavere resitivitet enn aluminium.

Kopper: 1,67 10^-8 ohm/m

Aluminium: 2,65 10^-8 ohm/m

 

 

Går det ann å gjøre sandblåst glass blankt igjen uten å smelte glasset?

 

Skulle tro det kunne poleres (med slipemiddel).

Har selv polert akrylrør som har blitt slitt med tiden for å få de blanke igjen, dog en tidkrevende prosess.

Lenke til kommentar
hvorfor liker vi å smelle bobleplast ?

 

Bobleplastknepping gir en liten følelse av å overvinne og beseire noe, og det er viktig for mennesker. I tillegg liker vi lyden :)

 

En kompis av meg sier flere av de verdensledende forskerne er kristne. Det jeg da lurer på, er hvem er disse forskerne? Eneste jeg vet om som er kjent i USA er vel Kent Hovind, for en idiot. Han er ikke vitenskapsmann, men hvem snakker kompisen min om?

 

Spør kompisen din, da vel. Da finner du fort ut om det kun er en flat påstand.

Endret av Meits
Lenke til kommentar
Kom på noko når med snakka om runking: Me gutar/menn har som oftast (?) morrabrød om morran, grunnen (som står ein del sider bakover) er at me ikkje skal pisse på oss.

Jeg trodde det var fordi vi menn produserer dobbelt så mye testosteron om natten som om dagen jeg. Og når vi da våkner til live so vokner alt til live, om dere skjønner. Det jeg har hørt hvertfall :blush:

Det kan godt vere det er det. Det var i hvert fall nokon som skreiv at det eg skreiv var grunnen, men det du skreiv høyres sannsynleg ut.

 

Men spørsmålet mitt var eigentleg noko anna. Viss det eg skreiv var (litt av) grunnen til morrabrød er riktig: Har kvinner ein slik "funksjon"?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...