Gå til innhold

Den store Dell XPS m1330 tråden


Anbefalte innlegg

Jeg tror det fungerer slik at du må være registrert bedrift med omsetning, fordi du trekker mva. av på skatten. Det vet kanskje mora di, eller revisoren om hun har en.

 

Du trekker ikke MVA av på skatten. Hvis du handler gjennom firma så fører du MVAen som utgående MVA i regnskapet. Da har du momsoppgjør en gang i året eller 6 ganger i året avhengig av hva firmaet har valgt. Du må som regel altså betale momsen, men får den tilbake. Og for å være ett momspliktig selskap må du ha omsatt for 50 000 siste 12 mnd....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sikkert flere enn meg som har lagt inn WinXP fremfor vista. Fant i dag en guide for å optimalisere OS'et for Dual-Core prosessor, med link til Hotfix fra MS.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=60416

 

Merkbar ytelse i spill og programmer som støtter multithreads, har gått opp noen hundre poeng i pcmark ihvertfall.

wPrime: fra ~48s til ~45s (T7250)

Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg har sett mye på den toppverisjonen hardware.no testet og ga så strålende karakter til.. Men poenget mitt med bærbar datamaskin med skjerm på 13" var at den kun skulle brukes til å kjøre Vista GLATT, Firefox, MSN og slike små programmer.

 

Vill en av de billigere M1330 verisjonene holde for meg da? Hvordan er de mindre prosessorene? Hvor stor prosessor trenger jeg? Er Chipsettet for dårlig for mitt bruk?

 

Er dette ett akseptabelt oppsett til mitt bruk?:

 

Komponenter
Intel® Core™ 2 Duo-prosessor T5450 (1,66 GHz, 2 MB L2-buffer, 667 MHz FSB)
Ekte Windows Vista™ Home Premium - norsk
Standardgaranti - 1 års XPS Premium Hardware Support (inkl. spill- og på stedet-støtte)
Tuxedo Black og 0,3 megapikslers kamera for White-LED-skjerm
Tynn og lett 13,3" UltraSharp™ WXGA (1280 x 800) White-LED-skjerm (300 nit) med TrueLife™
Biometrisk fingeravtrykksleser
2048 MB 667 MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2 x 1024]
160 GB (5400 rpm) SATA-harddisk
128 MB nVidia® GeForce® 8400M GS
Fast 8x DVD+/-RW slank stasjon med innstikksplass, inkludert programvare
9-cellers primært litiumionbatteri (85 W/t)

 

Trenger jeg skjermkortet eller holder det med chipsettet? Trenger jeg større prosessor?

 

Håper på hjelp her da HP TX1320 plutselig ble uaktuell for meg.

Lenke til kommentar

Hva i all verden.... maskinen smålagger og ligger etter når jeg kun kjører Opera med ca fire inaktive tabs og Word. Har også opplevd skremmende ofte at programmer låser seg og slutter å svare - alt fra nettopp Opera og f.eks. Skype nå i kveld når jeg skulle ta en samtale. Er det flere som har opplevd lignende? Synes dette er skuffende i forhold til at jeg valgte 13 000-utgaven og forventet bedre. Er XP i stedet for Vista den eneste brukbare løsningen? :/

 

Håper på tips fra mine med-M1330-ere. Kan jeg ikke ikke forvente bedre? Er det noe feil med min maskin? Andre tips til ytelsesforbedring?

Lenke til kommentar
Håper på tips fra mine med-M1330-ere. Kan jeg ikke ikke forvente bedre? Er det noe feil med min maskin? Andre tips til ytelsesforbedring?

 

Jeg hadde litt lagging på min i starten, spesielt merkbart hvis jeg kjørte HD video i for eksempel WMP.

Løsningen for meg ble å oppdatere drivere, og etterhvert fjernet jeg også Java VM fra Sun. Siden det har den funket som hakka møkk, ikke spor av lagging på noe.

Bruker den endel til videoredigering og lydredigering, og en del portabel videoavspilling, og kjører SETI@Home på den, i tillegg til mye annet rart, så det er litt tung bruk fra min side, men ingen problemer.

Lenke til kommentar

Takk, det høres betryggende ut. Var det noen spesielle driveroppdateringer som utmerket seg i forhold til ytelsesforbedring? Det ser ut til at jeg har det meste oppdatert (noe som burde være en selvfølge i forhold til at all software, alle drivere etc. ble installert på maskinen fra produsent for åtte dager siden).

 

Edit: Har i alle fall avinstallert java, håper det hjelper. Et annet problem jeg har opplevd nå de første par dagene er at maskinen sliter veldig med å koble seg opp til trådløst nett etter å ha vært i hvile- eller dvalemodus. Det fungerer ypperlig rett etter reboot, og det ser forsåvidt ut til å gjøre det hver gang etter å ha vært i hvile-/dvalemodus, dvs. nettet blir funnet og signalstyrken er "veldig god", "utmerket" osv - men den eneste porttrafikken jeg får ut er gjennom ping, alt annet har flere ganger stoppet opp inntil jeg rebooter. Er det et kjent problem? Det kan se ut som det har en sammenheng med at programmene henger, for det har i mange (eller muligens alle) tilfellene vært Opera, IE, Skype el.l. mens nettopp nettverkssituasjonen har vært håpløs.

 

Bah, jeg synes førsteinntrykket var veldig bra, jeg liker designet veldig godt, er fornøyd med tastatur, lydnivå, ikke minst skjermen osv - og så kommer disse irritasjonsmomentene (som også er vesentlige, jeg har rebootet alt for mange ganger utenom installasjoner/oppdateringer i forhold til at jeg har hatt maskinen i under to døgn) og legger demper på gleden. Kjedelig. :/

 

 

Håper det bedrer seg nå med java'en borte. Setter enormt stor pris på eventuelle andre tips. :)

Endret av Peppep
Lenke til kommentar

Jeg har fått nå svar på min Kensington Dockingstasjons klage. De har sagt seg villig å ta tilbake produktet og refundere beløpet. De sier 600NOK noe som den ikke kostet i det heletatt.

Problemet mitt er at jeg kun har pakkseddelen her nå og der står ikke prisen og de har fjernet alle kensington dockingprodukter på hjemmesiden. Men om jeg husker korrekt så kostet den noe mellom 1100 og 1400.

 

Jeg blir bare mer og mer kvalm av Dell sin kundebehandling etter endt salg.

Lenke til kommentar

Den er gjennom her & nå konto så det har jeg ikke. Men klarte å finne siden via Googlecache. kom på 880 der og den siden var ca 14 dager eldre enn min bestilling. Men får ikke det heller til å stemme helt. Men uansett. Dette er høyere enn DELL ville gi.

 

Uansett, svarte dell at refusjon er uaktelt men jeg vil ha en fungerende dockingstasjon da dette var en av forutsetningene til kjøp av m1330. Man har tross alt krav på at de reparerer en feil eller erstatter med tilsvarende produkt.

 

Toppen av Ironi er at dockingstasjonen fungerer 100% via en Hackintosh OSX.

Lenke til kommentar

for å slippe å stu laptopen full av kabler hver gang jeg kopler den til samtidig at dockingen har seriel (som ikke funker pga manglende vista drivere).

 

- Seriel - Kortbrenner

- USB - Trådløs mus, kortleser, Eksterndisk

- Eth - Nettverk

- Audio - til stereoanlegget (meget praktisk da lyd-ut på m1330 er forran)

 

Som du ser så slipper jeg (i teorien) å kople til dette hver gang når jeg kommer hjem. Da er det kund strøm og 1 usb kabel som går til dockinstasjonen.

Lenke til kommentar

Hallo!

 

Til nå kan jeg ikke si annet en godt om m1330`ien, men nå har den slått seg en smule vrang. Aner ikke om dette er msn, routeren eller XPS`en, men har en mistanke om det er sistnevnte, da den sliter med nettet imens andre pc`er ikke gjør det.

Når jeg f.eks. sitter på MSN, logger den seg i et sett av. Sjekker på instillingene, og finner ut at det er noe konflikter med UPnP greia, som ikke tilatter noen porter eller noe står det.

 

Noen som har vært borti lignende?

Lenke til kommentar

henrik, jeg har lignende problemer som deg...MSN logger seg ut, men logger seg på rett etterpå. Jeg har også et annet problem, spesielt ved bruk av blåtann, slukker Wi-Fi lyset seg og all kommunikasjon opphører. Intel diagnostics feiler på radiotest, men enhetsbehandling sier alt er ok. Kortet fungerer da ikke før jeg starter maskinen på nytt...har allerede byttet et WLAN kort for dette problemet.

Lenke til kommentar

Hei Codeman!

 

Takker for kjapt svar, vet nå hva det kan dreie seg om. Etter en kjapp reboot virker kortet stabilt, og den biter seg fast på nettet, men MSN er fortsatt ustabil og detter ut i tide og utide. Er kortet mitt gåent?

Endret av h3nRIk
Lenke til kommentar
Intel® Core™ 2 Duo-prosessor T5450 (1,66 GHz, 2 MB L2-buffer

Tynn og lett 13,3" UltraSharp™ WXGA (1280 x 800) White-LED-skjerm

2048 MB 667 MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2 x 1024]

160 GB (5400 rpm) SATA-harddisk

128 MB nVidia® GeForce® 8400M GS

6-cellers primært litiumionbatteri (56 W/t)

 

Skal brukes til Firefox, MSN og andre små applikasjoner - Totalpris med idiotforsikring i 3 år; 12 500,-

 

Denne fungerer? :) Bestiller til helga, med mindre dere har noe helt vanvittig å tilføye :)

Lenke til kommentar
Hei Codeman!

 

Takker for kjapt svar, vet nå hva det kan dreie seg om. Etter en kjapp reboot virker kortet stabilt, og den biter seg fast på nettet, men MSN er fortsatt ustabil og detter ut i tide og utide. Er kortet mitt gåent?

 

 

Prøv å deaktiver IPv6 inne på nettverket. Du trenger den ikke og den skaper unødig trafikk. ;)

Lenke til kommentar

Da har jeg hatt min m1330 i snart en uke. Er storfornøyd. Jeg har ikke vært plaget med pipelyder. Før nå. Grunnen er at jeg har maskina på lading. Den piper både når den er på og når den er av, men muligens noe høyere når den er av. Vet det er andre som har samme erfaringer. Er kanskje ikke krise-krise hvis lyden kun kommer under lading, men fortsatt plagsomt. Noen som fant utav noe om dette?

 

Hehe, rett før jeg skulle "adde replyen" så stoppet pipelyden. kanskje den måtte nå 92% før den hadde fått pipt fra seg :)

Lenke til kommentar
Edit: Har i alle fall avinstallert java, håper det hjelper. Et annet problem jeg har opplevd nå de første par dagene er at maskinen sliter veldig med å koble seg opp til trådløst nett etter å ha vært i hvile- eller dvalemodus. Det fungerer ypperlig rett etter reboot, og det ser forsåvidt ut til å gjøre det hver gang etter å ha vært i hvile-/dvalemodus, dvs. nettet blir funnet og signalstyrken er "veldig god", "utmerket" osv - men den eneste porttrafikken jeg får ut er gjennom ping, alt annet har flere ganger stoppet opp inntil jeg rebooter. Er det et kjent problem? Det kan se ut som det har en sammenheng med at programmene henger, for det har i mange (eller muligens alle) tilfellene vært Opera, IE, Skype el.l. mens nettopp nettverkssituasjonen har vært håpløs.

 

Håper det bedrer seg nå med java'en borte. Setter enormt stor pris på eventuelle andre tips. :)

 

Jeg begynte ikke å bruke N-kortet før nå i kveld, så jeg har ikke erfart noe problem med trådløst ennå. Fikk en D-Link DIR-635 for skarve 500 på elkjip fordi jeg har ventet på en annen ruter i en måned og betalt depositum på, men som de ikke klarer å skaffe før jul. Litt overrasket over at jeg ikke får mer enn ca. 7MB/sek i overføring mellom maskinene mine, men den D-Linken er ikke verdens beste heller. Har satt den opp med den krypteringen som gir best overføring iht. noen tester jeg har lest, og konfigurert som best jeg kunne, blant annet satt den til kun N og 40MHz båndbredde. Så i testene at de hadde fått maks 5MB/sek ut av den ruteren, så 7MB/sek her er jo brukbart da.

 

Leste at brukere av M1330 og Dell sitt 1500 N-kort i USA klager over hakking eller knitring fra lyd under avspilling av lydfiler eller video. Kortet i min maskin er 1505, og jeg har ingen støy i lyden, så da er vel dette kortet ok.

Jeg kommer tilbake til dettte hvis det skulle oppstå noe problemer med M1330'en og trådløst.

Lenke til kommentar
Jeg begynte ikke å bruke N-kortet før nå i kveld, så jeg har ikke erfart noe problem med trådløst ennå. Fikk en D-Link DIR-635 for skarve 500 på elkjip fordi jeg har ventet på en annen ruter i en måned og betalt depositum på, men som de ikke klarer å skaffe før jul. Litt overrasket over at jeg ikke får mer enn ca. 7MB/sek i overføring mellom maskinene mine, men den D-Linken er ikke verdens beste heller. Har satt den opp med den krypteringen som gir best overføring iht. noen tester jeg har lest, og konfigurert som best jeg kunne, blant annet satt den til kun N og 40MHz båndbredde. Så i testene at de hadde fått maks 5MB/sek ut av den ruteren, så 7MB/sek her er jo brukbart da.

 

Leste at brukere av M1330 og Dell sitt 1500 N-kort i USA klager over hakking eller knitring fra lyd under avspilling av lydfiler eller video. Kortet i min maskin er 1505, og jeg har ingen støy i lyden, så da er vel dette kortet ok.

Jeg kommer tilbake til dettte hvis det skulle oppstå noe problemer med M1330'en og trådløst.

 

 

Det er ikke 1505-kortet som er defekt, de er alle sånn men sikkert i forskjellig grad. Jeg har prøvd to forskjellige revisjoner av kortet og får samme knitring. Løsningen er å bare deaktivere 802.11a-båndet - Da forsvinner knitringen. Gi beskjed om det i den tråden du leste. ;)

 

Hvilken kryptering og instillinger osv. bruker du på trådløst. Jeg har ikke erfaring med 802.11n, men 7 MB/s høres jo veldig bra ut. Det er tross alt trådløst nettverk det er snakk om.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...