Gå til innhold

Ny sikkerhetsguide? *Arbeidsbok*


Anbefalte innlegg

Gjest medlem-105082

Det var et godt tips. Jeg kan gjerne skrive om spam. Men hvor mener du det er best å ha det? Lage en egen kategori, eller bare liste programmer under 'Hva trenger jeg av beskyttelse'? For jeg vet ikke om du mente jeg skulle skrive litt om spam eller bare liste opp programmer?

 

Og nei, det er ikke en enkelt måte å få prikkene over U'en. Min metode er å sette på caps-lock, forså trykke U og ¨ samtidig. (ved siden av bokstaven å). Mulig det finnes noe lettere, men det har ikke jeg funnet ut enda. :)

 

Takk for tips og respons.

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En egen kategori kan muligens være det mest oversiktlige. Det kan stå noe om hva spam er, noen tips til hvordan man kan prøve å unngå spam (ikke registrere seg her og der på alt mulig og hvis man må, så kan man opprette en egen epostadres. for dette formålet.......?). Og så har man disse filtrene som kan benyttes (bruker selv NIS og er fornøyd med hvordan det holder litt orden på eposten. Hvordan de andre filterne er, kan jeg ikke uttale meg så mye om)

 

Bare en ide....

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Men jeg kan vel liste porgrammene under 'Hva trenger jeg av beskyttelse' også? Med tanke på at et spamfilter beskytter deg. Da vet også de som leser guiden, hvor de skal lete, da alt er på samme plass?

 

Så kan jeg skrive generelt om spam og tips i en egen kategori? Der kan jeg også skrive at tips til programmer ligger under kategorien 'Hva trenger jeg av beskyttelse?'.

 

Men hvis vi er uenige, så kan vi vente andres meninger og synspunkter om denne saken. Eventuelt en poll? :fun:

Lenke til kommentar
Synes forøvrig guiden din er meget bra, Uberninja (hvordan får man disse prikkene over U'en på en enkel måte?) :thumbup:

 

For tegn som generelt sett kan legges over/under etc. vanlige bokstaver, er det lettest å trykke tegnet, så bokstaven (ikke en ting før en annen ;P );

eller litt vanskeligere med store bokstaver: 1.[¨], 2.SHIFT+ :o ( :) )

 

Ellers; har ikke vært innom her på en stund, men det jeg mente med den tidligereposten var at det hadde vært greit med noen "pekepinner" når en ikke er helt sikker på hva som er best å gjøre, men det er vel ganske enkelt "blokker alt du ikke stoler på"? Personlig hater jeg i alle fall når dette gjør at et program ikke fungerer ordentlig -- antar jeg ikke er aleine? :p

Endret av Bl4cKnD
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Det er ikke alle gratisversjonene som har realtimeprotection eller automatisk oppdatering, noe som jeg synes er sjekkt. Kunne kanskje tatt med hvem av dem som har det i guiden. For folk som er helt nye i dette, så er det enklest om alt blir gjort automatisk, og da burde de valgt programmene med de funksjonene.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Alle gratis antivirusprogrammer har sanntidsøking (Real-time protection), og automatisk oppdatering.

 

Antispyware programmer derimot, der er ikke alle som har sanntidsøking og automatisk oppdatering. De fleste gratis antispyware programmer gir jo klart for seg at de ikke har automatiske oppdatering og sanntidsøking, både når man installerer og starter opp programmet. Når det så har gått et par dager, så begynner enda programmet å mase om at oppdateringer ikke har skjedd på en stund.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 6 måneder senere...
  • 3 uker senere...
  • 1 måned senere...

Jeg kunne tenkt meg at det står litt mere om hvorfor antivirusprogramer oppdager Tracking Cookies siden jeg alltid har lurt på det. Også kan du kanskje lage en link til ccleaner.com der det står om Ccleaner så folk ikke trenger og gå gjennom google.

 

Også der det står "Hva trenger jeg av beskyttelse?" kan du ta med at ganske stor andel av maleware kommer gjennom nettleseren og at det derfor er viktig og velge en sikker nettleser. Opera og Firefox er de sikkreste nettleserene og noe om at du får all del ikke må bruke Internett Explorer siden det er et stor sikkerhetshull. Grunnen til at jeg ikke har tatt med Safari er at den mangler (eller har værtfall svært dårlig) phishing filter og windows versjonen er full av bugs.

 

Også i "Hvordan fjerne virus/spyware hvis allerede infisert?" syntes jeg at du bare trenger og linke til guiden til norbat siden da er du sikker på at alt er borte og det tar ganske kort tid også kan du fjerne "Hvordan være sikker på at du har fjernet alt?" siden alt som står der står allerede i guiden til norbat.

 

Edit: Under "Hva trenger jeg av beskyttelse?" kan du linke til noen sider som tester antivirus og brannmurer og antispyware osv. Noen som kan stoles på slik som www.av-comparatives.org og den andre siden som tester brannmurer. Siden folk flest ikke har peiling på hva som er forskjellen på de forskjellige osv. Det er derfor folk velger norton, det ser bra ut og er enkelt, men det suger i og ta virus men det tenker seff ikke folk flest på.

 

 

Det var mine forslag :)

Endret av Pizzaen
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Da vår kjære sikkerhetsguide har blitt noe 'gammel', bør vi kanskje tenke på å få laget en ny/oppdatert guide?

 

Hva bør en guide bestå av?

Hva skal være hensikten med en guide?

 

Min tanke er at den bør inneholde en veiledning på hva man bør gjøre før man oppretter en tråd med spørsmål om hjelp til å få fjernet spyware etc. når man erfarer div. popups og/eller at pc'n på annen måte oppfører seg 'virus-aktig'. Det å gjøre et lite stykke arbeid på forhånd, bør være en god vane :)

 

Den bør også inneholde noen tips til hvordan man kan forebygge spyware/virus-infeksjoner etc.

 

Hva en guide ikke bør inneholde har ikke jeg noen sterke formeninger om, annet enn at man kanskje bør styre unna andre tråder knyttet til diskusjoner om "Hvilket AV-program liker du best....." o.l. ?

 

Det finnes en del interessante tråder i denne kategorien (noen krever litt oppdatering). Hva med de?

 

Innholdet bør tilpasses de 'uerfarne' pc-brukerne og det er derfor fint (og viktig) at dere kommer med innspill på spørsmål som dere gjerne stiller dere når det oppstår et 'spyware/virus'-aktig problem. De erfarne bør vel også få sin dose :)

Kanskje en FAQ-del i guiden kunne være interessant?

 

Bør man ha med stoff som man enkelt kan google?

 

Bruk gjerne denne tråden som en arbeidsbok, så kan kanskje noen oppsummere og lage en 'guide' til nytte for brukerne. Vi skal vel heller ikke se bort ifra at "Den store sikkerhetsguiden" som ligger i denne kategorien, blir oppdatert, med utg.pkt i denne arbeidsboka. Hvem vet :)

 

Fint med synspunkter fra både erfarne og uerfarne pc'brukere

 

 

Jeg Synest norbat burde bli moderator på forumet, så mye han hjelper og er aktiv osv.. Han gjør veldig mye for å hjelpe for.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 1 år senere...

Så lenge guiden ikke inneholder AVG så er den nok Bra. Alle med litt vett vet at et anti virus som AVG bare ikke holder og hvordan det ble så populært vet ingen, men de fleste på 10-14 år bruker dette. Brukte det selv I den alderen og hadde sikkert 8 tilfeller av Virus hvor AVG ble corrupt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...