Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tror Eysteinn klarte å forbipassere samtlige brukerers sarkasmedetektor :p

 

Jeg har sett den godeste Eysteinn diskutere i andre tråder (for eksempel tråden om New World Order), og med fare for å virke frekk vil jeg påstå at det langt i fra er umulig at det der var et seriøst forsøk på argumentere mot en legalisering.

 

Når det er sagt oppfattet jeg det også sarkastisk, det var svaret til abcdefghijklmnopqrstuvwxyz jeg reagerte mest på.

Lenke til kommentar

La oss håpe det blir en trend. :)

Det ser også ut som om folkeavstemningen om medisinsk marijuana i Arizona gikk riktig vei, selv om de lå et par prosent bak rett etter valget.

 

Dette er i så fall den tredje folkeavstemningen ja-siden har vunnet i Az. Første gang var med 65% margin i '96, men lovgiverne omgjorde resultatet.

 

I '98 vant ja-siden igjen, både på innføring av mmj og et forslag om at folkeavstemninger ikke skulle kunne omgjøres, men den nye loven krevde resept fra lege, og leger fikk ikke lov av føderale myndigheter til å utstede slike.

I det nye lovforslaget er kravet i stedet en anbefaling fra lege, og minst en av flere navngitte lidelser.

Endret av Frank2004
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-127711
Cannabis fører til skadelig oppførsel.

Hvorfor det? Hva er skadelig oppførsel?

Nei... ehhhh... Du vet.. eehh... Er man rusa så gjør man dumme ting!

 

Mot-siden slår oss med sine supre argumenter! (Fra P3 sin podcast)

Lenke til kommentar

Har vært på biblioteket og fått ordna meg Cannabiskultur. Det er sjelden jeg henger meg fullstendig opp i bøker, men synes den er interessant og har gitt meg et nytt syn på cannabisbruk... Men den blir nødt til å ligge litt på hylla frem til etter helga.. /)"# eksamenslesing ;(

 

Godt valg:) Har nevnt den boka tidligere i tråden, men den ligger i hylla her også av nøyaktig samme grunn. men det jeg har lest er veldig bra:)

Lenke til kommentar

Jeg vil også anbefale en bok, riktignok ikke direkte om kun cannabis, men narkotikapolitikk generelt, den heter hvertfall "Den gode fiende". Den er blitt revidert tre ganger, så derfor tre forord:

 

Forord:

Denne bok er sprunget ut av en dyp bekymring overfor det syn på narkotika som er framherskende i store deler av Norden, og over den narkotikapolitikk som dette syn fører til. Vi har - som mange fagfeller - forsøkt å si fra tidligere, men uten særlig gjennomslagskraft. Det kan i noen grad skyldes at problemstillingene er så sammenvevd at det aller meste må sies nesten samtidig for å kunne bli forstått i en helhet. Det er denne helhetsforståelse vi her forsøker å skape.

 

oktober 1984

 

Forord II:

Det er gått 11 år siden førsteutgaven. Og narkotikakrigen bare fortsetter. Hva vi den gang beskrev, og advarte mot, kommer nå tydeligere fram. Det er blitt lettere å se at vi er på gale veier. Og enda viktigere å si fra.

 

Kettil Bruun døde i 1985. Den gode og kloke venn. Og den kunnskapsrike vitenskapsmann. Hans død har gjort revisjonsarbeidet vanskelig, men jeg har forsøkt å føre bokens tanker videre også i hans ånd. Han var en fremragende forsker, og en gammeldags humanist. Det narkotikafrie samfunn er en destruktiv illusjon, sa han. Slik kan vi bare ikke fortsette, ville han i dag ha sagt om denne krig som aldri kan vinnes. Jeg føyer til for egen regning: Det er en skam at vi lar dette fortsette. Fremtidens generasjoner vil undres over at vi så lenge har kunnet la dette skje.

 

Oslo, januar 1996

 

Forord III:

Det har gått ytterligere seks år. Narkotikakrigen fortsetter. Men den går stadig dårligere. Mer stoff slipper inn. Flere bruker. Flere dør. Flere tviler på om vi er på rett vei i denne krigen. En rekke land er i gang med å legge om deler av sin narkotikapolitikk. Teksten er i hovedsak urørt, bortsett fra enkelte strykninger. Noen tall er foreldet. De får bli stående som historiske monument, egnet til sammenligning med bokens siste kapitel, kapitel 15. Dette er et nytt kapitel som viser hovedtrekkene i de senere års utvikling, og som også går inn på drivkreftene for den politikk som føres. Takk til Kristin Hobson og Øystein Ruud for god hjelp.

 

Oslo, september 2002

Nils Christie

Endret av NicolasDarvas
  • Liker 1
Lenke til kommentar

ER skremmende og se hva slags meninger noen mennsker går rundt med og hvis de seriøst mener det de skriver her inne så er det ikke rart folk gir opp menneskeheten :!:

 

Dette her var ikke rettet imot de her inne som skriver gode innlegg om det er for eller imot, men det er rettet til de som kommer med argument man skulle tro var tatt ut fra en vitsebok.

Lenke til kommentar

Så cannabis er ikke lenger bare ett inngangsdop til sterkere droger men også til Islam? :roll:

 

Uansett: http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article1541151.ece

Det er ok at politiet angriper dette hvis det fører til at de avdekker annen kriminalitet. Når politiet bruker ressurser på pokerspill – som er en sport - tror jeg du gjør noe med rettsfølelsen til folk. I stedet for å bruke krefter på dette burde politiet brukt ressursene på voldsproblematikk og synlig politi i gatene, mener Sandberg.
Hvor har vi sett denne typen argmentasjon før mon tro? Tror Notelitten bør sende en av mailene sine til Per Sandberg direkte jeg :p
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...