Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Nå er jo uansett det viktigste at MS-lidende får effektiv medisinering, og medisin er ikke gratis uansett om det er paracet eller morfin.

 

Kanskje dette bare er en fase (med en sur ettersmak) i utviklingen av et samfunn med full legalisering eller avkriminalisering av rusmiddelet som mål. At noen tjener penger på dette synes jeg ikke er like ille som at cannabis anses som helt uaktuelt å nevne av politikerne. Uansett kunne jeg tenke meg et system hvor cannabis og enkelte andre rusmidler nettopp blir solgt på "hasjmonopoler", samtidig som man har lov å dyrke så og så mye som enkeltperson, slik at det holdes under LITT kontroll ihvertfall.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sannheten om hasj er at det er drømmestoffet, dermed er det naturlig at det hører hjemme om natta, bare å fyre løs, så lenge det er i drømmeland, da kan du fyre deg opp til lsd, og få helt sinnsyke drømmer osv. Men om dagen skal vi jobbe. Så legalisering av hasj er helt tåperlig. Måtte isåfall være for å bekjempe en eller annen kriminalitet ellerno. Men det er ikke lurt å begynne med drømming om dagen ihvertfall, så vet dere det! :) Da går jo hele verden i stå da. Hasj og narkotika er pengeberg som lever på mord. Fordi de selger rusmidlene som til slutt dreper og gjør dagen til natt, som bare er helt tåperlig, da går jo ikke verden fremover slik den skal gjøre da. Og den kunnskapen du da finner om natten finner du uansett, med eller uten hasj, fordi hasj, og andre narkotiske stoffer hører til om natten. Men hvis ikke du får til å dyrke deg en hasjplantasje i natten, kunne det muligens vært en idè. Men det er noe alle skal få til OM NATTEN! Basta!

hva har du røyka, og kan jeg få litt? forstår lite til ingenting av det du skriver hær :dontgetit:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå er jo uansett det viktigste at MS-lidende får effektiv medisinering, og medisin er ikke gratis uansett om det er paracet eller morfin.

 

 

 

greit at det er viktig, men det som ikke kan unngås er at selskapet bak er rett ut ONDT med mål & hensikter som de fleste ikke kan fatte.

 

staten godkjenner en natur medisin når den er blitt mest mulig kunstig/kjemisk ? glad jeg ikke har slør foran øynene.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ten Years After Decriminalization, Drug Abuse Down by Half in Portugal

Drug warriors often contend that drug use would skyrocket if we were to legalize or decriminalize drugs in the United States. Fortunately, we have a real-world example of the actual effects of ending the violent, expensive War on Drugs and replacing it with a system of treatment for problem users and addicts.

 

Many of these innovative treatment procedures would not have emerged if addicts had continued to be arrested and locked up rather than treated by medical experts and psychologists. Currently 40,000 people in Portugal are being treated for drug abuse. This is a far cheaper, far more humane way to tackle the problem. Rather than locking up 100,000 criminals, the Portuguese are working to cure 40,000 patients and fine-tuning a whole new canon of drug treatment knowledge at the same time.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

http://patients4medicalmarijuana.wordpress.com/2010/01/04/marijuana-cures-cancer-us-government-has-known-since-1974/

 

http://www.guardian.co.uk/world/feedarticle/10038893

 

"The results, from one of the largest and longest studies on the health effects of marijuana, are hazier for heavy users — those who smoke two or more joints daily for several years. The data suggest that using marijuana that often might cause a decline in lung function, but there weren't enough heavy users among the 5,000 young adults in the study to draw firm conclusions. "

 

basert på den siste linken kan man jo spørre seg hvorfor det selges tobakk i stedet for cannabis i butikken over kassa, for de som har "knekt koden" er det en selvfølge...

 

 

http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=guillermo+velasco+thc&source=web&cd=7&ved=0CFwQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.sciencedaily.com%2Freleases%2F2009%2F04%2F090401181217.htm&ei=6MNDT_vbD4Tt-gaNmJS3BQ&usg=AFQjCNFRrq4LDkSbHR-lMlOAi0wExjI63w&cad=rja

Endret av erlendeg
Lenke til kommentar

http://p3.no/leo/sproytenarkoman-2/

 

Personlig er jeg 100% enig med Leo, legaliser heller alt så slipper vi kriminaliteten som følger med narkotika misbruk, samt at vi får fanget opp de potensielle narkomane på et tidligere tidspunkt.

 

Burde innføre total legalisering samt et opplegg ala Portugal til å hjelpe folk som blir avhengig.

 

Ikke minst frigir dette en stor del av ressurser som pr idag brukes av Politiet,toll og div andre etater som vi heller kan sette på helse, hjelp til selvhjelp, bolig,informasjon, detox sentere osv.

 

Og ikke minst det er mye mer humant en hva som praktiseres idag..

 

Alle vinner på det..

Endret av Dani46
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vær forsiktig med sopp, pass på at du får den godkjent av noen som vet det i alle fall.

 

Enkelte fluesopp forårsaker faktisk nyresvikt.

 

+

 

feiltagelse medfører død i værste fall.

Hvit og grønn fluesopp er farlig, og da spesielt hvit fluesopp, som er dødelig.

 

Rød fluesopp skal være null stress, og i verste fall medføre kvalme, har jeg hørt. Reinsdyr ruser seg faktisk på den hele tida.

Lenke til kommentar
Et rungende nei til legalisering

- Vi kan nå konstatere at legaliseringstilhengernes idé om samme regler for narkotika som for alkohol og tobakk ikke har støtte.

 

http://www.dagbladet.no/2012/02/20/kultur/debatt/ruspolitikk/helse/20318028/

 

:thumbup:

 

"I 2010 var det 248 narkotikadødsfall i Norge. Antall narkotikadødsfall på verdensbasis er ca 200 000 pr år. Dødsfall forårsaket av alkohol, tobakk og legale psykoaktive stoffer er ca 7,5 millioner pr år, dvs nær 40 ganger høyere." :hmm:

Lenke til kommentar
Et rungende nei til legalisering

- Vi kan nå konstatere at legaliseringstilhengernes idé om samme regler for narkotika som for alkohol og tobakk ikke har støtte.

 

http://www.dagbladet.no/2012/02/20/kultur/debatt/ruspolitikk/helse/20318028/

 

:thumbup:

Jeg kan ikke se noe annet en propaganda i artikkelen, de har jo ingen argumenter, med unntak av konklusjonen av høringene. Hva med å komme med faktiske tall?

 

I 2010 var det 248 narkotikadødsfall i Norge. Antall narkotikadødsfall på verdensbasis er ca 200 000 pr år.

 

Narkotikadødsfall, ikke overdoser.

 

Forøvrig, hvor mange hasj/cannabis relaterte dødsfall er det?

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Forsåvidt, til de som skulle mene at stortingspolitikerne vet hva som er best for oss; her har dere hva de hadde å si tilbake i 2010.

 

Jeg sendte en mail til hele stortinget, samt flere annerkjente politikere, i håp om at noen av dem ville ta seg bryet til å svare, her har dere svarene jeg fikk:

Min mail:

 

Hei <navn>

Hvorfor støtter ikke partiet deres legaliseringen av cannabis?

 

Mvh <mitt navn>

 

 

 

200px-H%C3%B8yre_logo.svg.png

 

Fordi Cannabis kan være skadelig og avhengighetsskapende.

 

 

 

 

 

Mvh

 

Ingjerd Schou

 

 

 

Høyre

 


200px-H%C3%B8yre_logo.svg.png

 

Hei,

 

Svaret er enkelt; fordi vi ikke ønsker å undergrave lovforbudet mot narkotika, er det ikke aktuelt å legalisere narkotika i noen form her i landet, inkludert cannabis.

 

 

 

Mvh

 

Elisabeth Aspaker

 

 


100px-Norwegian_Labour_Party_Logo.svg.png

 

Hei,

 

Grunnene til å være mot legalisering av cannabis er mange. Jeg mener det viktigste er at all kunnskap vi har, viser at jo større tilgjengelighet, jo større forbruk. Og vi ønsker et forbud som gir en høyere terskel for ungdom å begynne med cannabis.

 

 

 

Mvh,

 

Stine Renate Håheim

 


frp_logo.jpg

 

Hei

 

Viser til svar fra Per Sandberg

 

 

 

Morten Ørsdal Johansen

 


frp_logo.jpg

Hei

 

Jeg viser til din henvendelse og takker for den.

 

 

 

FrP er mot legalisering av cannabis av flere grunner. Bruk av hasj/marihuana fører i en del tilfeller til bruk av sterkere stoffer og et farligere rusproblem kan bli resultatet. Dette har igjen stor negativ innvirkning på den enkeltes nærmeste familie, samtidig som det har negative samfunnsøkonomisk innvirkning.

 

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Fremskrittspartiets stortingsgruppe

 

 

 

Vidar Karlsen

 

Justispolitisk rådgiver

 


200px-H%C3%B8yre_logo.svg.png

Hei!

 

 

 

Det står klart i vårt partiprogram. Vil man endre det, må man gå inn i debatten med henblikk på å endre det. Dette er ikke mitt fagfelt og jeg forholder meg til programmet.

 

 

 

Mvh

 

 

 

Gunnar Gundersen

 


700-Demokratene-logo-2_256x198-150x150.jpg

Hei

 

*********

 

 

 

Vi er ikke for legalisering av cannabis men vi aksepterer at det blir brukt til medisinsk behandling.

 

 

 

Mvh

 

 

 

Kjell Arne Sellæg

 

Generalsekretær

 

Demokratene i Norge

 


frp_logo.jpg

Det er så enkelt som at det har landsmøtet vedtatt og stortingsgruppe fulgt opp gjennom mange år. Landsmøter begrunner ikke men er et utslag av politiske debatter og voteringer gjennom mange år.

 

Per Arne Olsen


Sp-logo.jpg

Hei!

 

 

 

Vi mener det vil forsterke det totale rusproblemet vi har i samfunnet og legalisere et rusmiddel til.

 

 

 

Trygve Slagsvold Vedum

 


frp_logo.jpg

Cannabis er på lik linje med andre tilsvarende narkotiske forbudt ved lov i Norge og de aller fleste vestlige land. Det er en rekke forskningsprosjekter knyttet til bruk og misbruk av denne typen stoffer og i hvor stor grad disse utgjør en skade på kroppen. Resultatene av disse undersøkelsene varierer om hvorvidt cannabis er farligere enn røyk, alkohol etc,. I et føre var perspektiv og ikke minst utifra undersøkelser som viser at dette er skadelig eller er første steg til bruk av andre og mer skadelige stoffer så mener jeg at dette fortsatt skal være forbudt

 

 

 

Med hilsen

 

 

 

Harald T. Nesvik

 

Stortingsrepresentant (Frp)

 

2. nestleder Næringskomiteen

 

Nestleder parlamentarikerdelegasjonen EFTA/EØS

 

100px-Norwegian_Labour_Party_Logo.svg.png


Hei ********.

 

Det er ingen partier på Stortinget støtter noen form for legalisering av noen typer narkotiske stoffer. De fleste norske politikere tror ikke på at å legalisere narkotika vil gi oss mindre problemer med rusproblemer i samfunnet. For ganske mange mennesker har veien til tung rusavhengighet gått via lettere stoffer. Man har god kunnskap om at terskelen for å teste ut sterkere stoffer senkes med regelmessig bruk av cannabis, også økt alkoholbruk kan forekommer ofte ved bruk av andre rusmidler. På samme måte som det kan fins sammenhenger mellom vanlig sigarettrøyking og lavere terskel for å si ja til å røyke hasj og marihuana. Selv om vi vet at ikke alle som bruker cannabis blir avhengig eller blir rusmisbrukere, må hensyn til samfunnet som helhet vektes høyere enn å forenkle narkotikabruk for dem som eventuelt ikke vil få problemer, eller mener de kan takle kontrollert bruk. Vi kan tenke oss ett eksempel der en storesøster på 17 år regelmessig røyker hasj uten å få noen videre problemer i livet, men røykingen hennes påvirker lillebroren hennes på 13 år til å gjøre det samme. Han er kanskje ikke er like heldig som henne og får store problemer. Det er ikke et søkt eksempel, men en høyst reell virkelighet som lettere kan oppstå i familier eller venneflokker med enda mer utstrakt bruk av narkotika. Vi er ganske sikker på at det blir større bruk av cannabis og andre stoffer hvis vi øker tilgjengelighet og adgang til å benytte slike stoffer lovlig, og så lenge ingen kan motbevise det motsatte så er ikke det en risiko mange er villig til å ta.

 

Cannabisbruk er i seg selv ikke uproblematisk . Mye tyder på at avhengighet knyttet til cannabis kan oppstå ved langvarig bruk, tap av kontroll over bruken, konsentrasjonsvansker, og manglende lyst til å utføre daglige aktiviteter og oppgaver. I noen tilfeller kan cannabis føre til depresjon, og utløse psykiske problemer.

 

Vi har nok rusproblemer i samfunnet, alkoholmisbruk er det desidert største og rammer flest familier. Vi vet at de som argumenterer for legalisering av cannabis ofte argumenterer med at de drikker mindre, er rolige og utøver mindre vold enn andre. Derfor blir det feil at de driver med er ulovlig sett i forhold til hva fulle folk steller til med av bråk og spetakkel sies det. Dette blir dessverre for enkelt, og det fins sammenhenger mellom all bruk av rusmidler hvis man ser på det større bildet og bort fra den ”rolige kompisgjengen”. Langt fra alle cannabisbrukere blir narkomane, men de fleste narkomane har brukt cannabis på et tidlig tidspunkt.

 

Cannabis vil sannsynligvis ikke bli foreslått legalisert i Norge. I hvert fall ikke så lenge Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre eller Kristelig Folkeparti sitter på Stortinget.

 

Vi trenger mindre rus ikke mer i vårt samfunn.

 

Ha en fin dag!

 

 

 

Med vennlig hilsen Arbeiderpartiet.

 

Silje Grytten

Politisk rådgiver for Arbeiderpartiets helse og –omsorgsfraksjon.


frp_logo.jpg

Diskusjonen rundt dette temaet er todelt, nokre støtter legaliserimg

Mens hittil har eit flertall gått mot med henvisning til legalisering an narkotika er mot partiets program.

Mvh Oskar Grimstad

Sendt fra min HTC


100px-Norwegian_Labour_Party_Logo.svg.png

Hei *********!

 

Du får eit svar frå Silje Grytten om ikkje så lenge.

 

 

 

Mvh

 

Tor Bremer


frp_logo.jpg

Hei *********,

 

 

 

Dette er et spørsmål som avgjøres av våre landsmøter hvert 4. år når vi vedtar partiprogrammet.

 

 

 

Det er noen som er for legalisering, men flertallet har ønsket en restriktiv politikk og nulltoleranse mot narkotika, siden så mange mennesker får problemer med misbruk. Og mange mener at ved bruk av cannabis er det lettere å begynne med sterkere stoffer. Kostnadene og konsekvensene for samfunnet blir så store, derfor har flertallet valgt at FrP skal ha en streng politikk på dette området.

 

 

 

Vennlig hilsen

 

 

 

Ulf Leirstein

 

Finanspolitisk talsmann FrP


200px-H%C3%B8yre_logo.svg.png

 

Fordi Høyre ikke støtter legalisering av noen narkotiske stoffer.

 

 

 

Per Kristian Foss


frp_logo.jpg

Hei

 

 

 

Takk for din e-post. Spørsmålet er vel ikke hvorfor FrP ikke støtter legalisering av cannabis. Spørsmålet er hvorfor skulle vi gjøre det? Jeg opplever det ikke som noe folkekrav å legalisere dette narkotiske stoffet og kan heller ikke se at det er et viktig debattema blant folk i Norge. Det er heller ikke noen stor debatt i sammenlignbare land. Det som eventuelt kunne diskuteres var naturligvis om bruken av cannabis til behandling eller i medisinsk bruk for øvrig burde gjøres mulig i de tilfeller det vil ha effekt for syke. Ut over det anser jeg ikke dette som et særlig aktuelt spørsmål.

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Anders Anundsen (FrP)

 

Anders Anundsen

 

Stortingsrepresentant, FrP

 

Leder for Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité


 

200px-H%C3%B8yre_logo.svg.png

Hei!

 

Det har ikke vært noe tema akkurat nå.

 

Jeg husker ikke hva argumentasjonen har vært – Vi har jo ikke akkurat vært for drugs.

 

Mvh

 

Lars Myraune


200px-H%C3%B8yre_logo.svg.png

 

Hei. Takk for e-post.

 

 

 

Hvorfor landsmøtet stemmer som de gjør, vet jeg ikke. Det har aldri vært forslag om avkriminalisering oppe på Høyres landsmøte.

 

 

 

 

 

Vennlig hilsen

 

 

 

Torbjørn Røe Isaksen,

 

Stortingsrepresentant Telemark Høyre

 

Arbeid- og sosialkomiteen


frp_logo.jpg

Hei,

 

 

 

Dette er et spørsmål som mange ganger har vært debattert i partiet og det er partiets landsmøte som har fastsatt partiets politikk på området. Det er mange i FrP som støtter legalisering, men flertallet ønsker ikke det. Så godt som alle er enig i at man skal unngå at mennesker begynner med harde narkotiske stoffer som heroin, mange hos oss mener at hvis vi åpner for cannabis, så vil veien til for eksempel heroin bli lettere. Avgjørende er det nok også at så godt som hele Europa har gått imot liberalisering. Og i de land/områder hvor det har vært praktisert mer liberal politikk så har det virket som en magnet på mennesker og skapt nye utfordringer.

 

 

 

Hvis man kunne ha en mer felles politikk om liberalisering i Europa så tror jeg mange hos oss ville vurdert dette. Vi vil fortsette å debattere dette internt og jeg er ikke skråsikker på hva som er riktig politikk. Jeg synes dette spørsmålet er krevende og forsøker å lytte til alle gode argumenter.

 

 

 

 

 

Mvh

 

Morten Høglund


200px-H%C3%B8yre_logo.svg.png

 

Hei!

 

 

 

Fordi vi legger til grunn de sosiale og helsemessige skadene bruken av cannabis fører til og at en legalisering vil føre til økt bruk.

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Bent Høie

 

Stortingsrepresentant

 

Høyre


200px-H%C3%B8yre_logo.svg.png

Hei og takk for mail.

 

Grunnen er at vi heller vil styrke det forebyggende arbeidet overfor barn og unge. Skal det ha noen mening kan det ikke ligge en legalisering i den andre enden.

 

Ha en fin dag!

 

 

 

Mvh.

 

Svein Flåtten


frp_logo.jpg

Hei

 

 

 

Godt spørsmål. FpU har flere ganger tatt til orde for legalisering, mens FrP ikke har villet legalisere annet enn medisinsk og industriell (hamp)bruk. Jeg er godt kjent med forskning som viser at regelmessig bruk av cannabis ikke er like skadelig som regelmessig bruk av alkohol, noe som selvsagt taler for legalisering. Men også med forskning som viser at psykiske lidelser og avhengighet er forholdsvis frekvent blant hasjbrukere, noe som taler mot legalisering.

 

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Fremskrittspartiets Stortingsgruppe

 

 

 

Tord Lien

 

Stortingsrepresentant

 

2. nestleder kirke-, utdannings- og forskningskomiteen


200px-H%C3%B8yre_logo.svg.png

Rett og slett fordi vi har sett for mange tragiske sjebner knyttet til cannabis bruk.

Mvh

Oyvind Halleraker


100px-Norwegian_Labour_Party_Logo.svg.png

Hei på deg

 

 

 

Det er nok mange årsaker til det slik at det beste svaret får du fra våre helsepolitikere. For meg er det viktig at man setter noen grenser. Cannabis som er omdiskutert er tross alt et rusmiddel som forsterker samfunnets rusproblemer og åpner for bruk av sterkere rusmidler.

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

 

 

Terje Lien-Aasland

 

Stortingsrepresentant /Member of Parliament

 

Arbeiderpartiet/Labor Party


100px-Norwegian_Labour_Party_Logo.svg.png

Hei!

Fordi vi tror lovgivning i seg selv har en holdningsskapende virkning.

 

God natt,

Mvh Jette


 

 

 

Endret av Notelitten
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Venstre, i hvert fall Unge Venstre, støtter vel legalisering ganske åpenlyst?

Venstre tok seg ikke tid til å svare meg.

 

Derimot hadde jeg en lang samtale med Unge Venstre i Bergen, slik jeg forstår det, støtter de ikke noen legalisering a rekreasjonell cannabis; men heller til medisin. Altså, på linje med demokratenes svar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...