Gå til innhold

Selvmord - Lette måten å bli kvitt problemer?


Anbefalte innlegg

Satt og diskuterte med en kamerat her om dagen.

 

Jeg mente at selvmord er egentlig en feig og lett måte å bli kvitt alle problemene sine. Siden da er det slutt. Man har ingenting som henger over deg selv siden du ikke eksisterer lengre.

 

Han mente det stikk motsatte.

At selvmord er det vanskelige valget, siden det krever mye for å klare å gjennomføre det.

 

 

Hva syns dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I den grad det er et valg kan det vel karakteriseres som både feigt og modig ut fra hvilke grunner man har til å begå selvmord til å begynne med.

 

Den kulturelle bakgrunnen er også viktig. I mange østlige kulturer er det jo en stor ære å ta selvmord av en "god" grunn, mens i vesten er det en stor skam, og blir sett på som "the easy way out".

Endret av tofagerl
Lenke til kommentar

Det er gjengs oppfatning at selvmord er feigt og egoistisk, men:

Har omverdenen rett til å kreve av en person at han skal utstå lidelsene sine til han dør av naturlige årsaker slik at de skal slippe det tross alt begrensede ubehaget det er å miste vedkommende tidligere? Jeg synes det blir for dumt.

Lenke til kommentar

For meg blir ikke spørsmålet hva omverden kan krevet at du skal holde ut, for når du er død så er ikke det noe som plager deg mer.

Det som blir spørsmålet er vell mer hva skjer når du er død, hvilken konsenkvens får selvmordet for tiden etter døden?

Hvis man bare slutter å eksistere så er jo selvmord egentlig en enkel måte å slippe unna problemene som man evt. måtte ha.

Men hva om de som tar selvmord blir straffet i tiden etter døden?

Lenke til kommentar

Tror egentlig folk som tar selvmord bryr seg lite om at det er feigt. Jeg mener og at det ikke er veldig vanskelig å ta selvmord om man har rett utstyr, som en pistol f.eks. Det jeg tror er vanskeligst for de som tar selvmord er alle tankene om familie og nære, hvis de har noen. Det er jo familien som får gjennomgå hvis noen tar selvmord.

Lenke til kommentar

Det er jo et interessant spørsmål, for i f.eks katolismen er det jo sett på som forbudt å ta selvmord. Det er jo helt klart samfunnsmessig, spesielt stedet med mange katolikker. Det ville nok vært mye værre å ta selvmord i en slik krets, enn i en annen kulturell omgivelse.

Endret av likferd
Lenke til kommentar

Men én ting er klart for meg, for mange begår selvmord i dag. Det heter forresten å "begå" selvmord, ikke "ta" selvmord. Jeg sier ofte feil på dette selv, tror det er en vanlig feil.

Det er bra at det ikke er for lett å begå selvmord, da vil kanskje noen flere prøve andre løsninger først som kan fikse eventuelle problemer. Selvmord pga. kjærlighetssorg for eksempel er dumt, da kjærlighetssorg er midlertidig og en psykolog fint kan hjelpe deg med problemene.

Lenke til kommentar
Grunn nr. 1 for selvmord blandt unge, iallefall i USA er pga mobbing. Helt sykt altså, at noen kan mobbe andre til å ta selvmord! Heller mobberne som burde ta selvmord, de fortjener det iallefall.

8544615[/snapback]

Tror du mobberen er tilfreds når han/hun finner ut at den utsatte personen tok selvmord? :dontgetit:

 

Jeg vil ikke kalle det feigt å ta selvmord om du ser dette som eneste løsning.

Lenke til kommentar
Jeg ville kanskje kalt det feigt, siden det er utrolig lett å bli kvitt alle problememe.

8546039[/snapback]

Har du noen gode argumenter for hvorfor det er feigt?

8546051[/snapback]

 

Fordi du tenker bare på deg selv!

8546060[/snapback]

Skulle da bare mangle. Om du har det så jævlig at du virkelig vil ta livet av deg, så er det ikke annet enn egoistisk av de rundt deg å nekte deg.

Lenke til kommentar

Litt info før den videre diskusjonen:

Suicidale, selvskadere og selvmordskandidater er tre grupper man setter et rent skille mellom. Vær varsom i denne diskusjonen.

 

Mitt eget synspunkt er at trådstarter kanskje ikke har tilstrekkelig med cellevev mellom ørene når han har slike meninger, quote meg gjerne på dette (uten at jeg besøker tråden igjen).

Lenke til kommentar

Det er i hvert fall klart at en løsning ikke er "feig" bare fordi den er "lett". Må man liksom gå rundt og gjøre alt så jævla vanskelig for å beholde æren? Alle velger som regel den beste løsningen på alt, som vil være den som gir det beste resultatet med minst mulig innsats.

 

Uansett er nok ikke selvmord noen lett løsning. Alle som har sittet med alvorlige selvmordstanker og fremdeles lever i dag (og de er det mange av) er et bevis på dette; hvis det å ta livet av seg var så easy-peasy hadde de vært døde alle som en.

 

Ozelot: Ingen tenker noensinne først og fremst på noe annet enn seg selv. Det vil si, mange handlinger kan gi positive følger for andre mennesker, men de har alltid sitt utspring i ren egoisme.

Lenke til kommentar
Det er jo et interessant spørsmål, for i f.eks katolismen er det jo sett på som forbudt å ta selvmord. Det er jo helt klart samfunnsmessig, spesielt stedet med mange katolikker. Det ville nok vært mye værre å ta selvmord i en slik krets, enn i en annen kulturell omgivelse.

8543443[/snapback]

 

Nja, ikke nå mer. I gamle dager så hadde man ikke rett til begravelse hvis man begikk selvmord og ville derfor havne i helvete. I de senere år så har kirken, i takt med samfunnet, fått kunnskap om psykologi om grunnene til at mennesker begår selvmord. Derfor får alle som begår selvmord i dag begravelse og velsignelse (og havner dermed ikke i helvete, men himmelen).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...