Gå til innhold

litt hjelp med skjermoppløsning


Anbefalte innlegg

nå har jeg fått instalert linux, det virker greit, internett etc, men høyeste skjermoppløsning jeg greier å få til er 1024 x 768

 

har instalert alt som linux har spurt meg om å installere, har også prøvde diverse tull uten å lykkes, noen som har lyst til å peile meg i riktig retning?

 

edit: kan vel legges ved at jeg har radeon x800 pro skjermkort, og en 20.1 tommer dell LCD skjerm

Endret av Vegard87
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
er ikke sikker på hvordan jeg finner ut det, har sett litt rundt, men finner ikke noe sted der det egentlig står så mye om skjermen

8493353[/snapback]

 

 

Jeg har Kubuntu og der er det kan jeg gå til system settings og forandre det der. Er ikke helt sikker på hvordan det er i Ubuntu.

Lenke til kommentar

Da jeg installerte linux i natt, trykket jeg på et icon oppe til høyre på skjermen som viste hvilke drivere som måtte installeres. Installerte det, og restartet dataen, og nå har jeg 1440x900..

For å finne det, noe du skriver at du har fått til, går du inn på system(oppe til venstre), instilling og skjermoppløsning.

Lenke til kommentar

Samme problem her (Ubuntu 7.04). Riktig skjermkortdriver er installert, men i instillingene kan jeg ikke velge høyere enn 1024x768. I nvidia-settings, derimot, kan jeg velge opp ill 1200x900 (eller noe i den dur), men hvis jeg prøver å aktivere en oppløsning over 1024x768, klikker alt. Dvs. PC-en fungerer, det er bare det at skjermbildet lammer seg helt, og jeg ser såvidt at musen lagger seg bortover...

Lenke til kommentar

Jeg hadde samme problemet da jeg installerte første gang. Fikk ikke høyere akjermoppløsning enn 1024x768. Installerte på nytt, men denne gangen trykket jeg F4 VGA i oppstarsmenyen til installasjons-cd'en og valgte oppløsningen 1280x1024 32 bit (eller noe sånt) før jeg gikk videre med installasjonen, og nå sitter jeg her glad og lykkelig med 1280x1024 og blir stadig mer imponert over kule ting som f.eks. Beryl :thumbup:

Lenke til kommentar

Luske_Ludvig: Hvilken skjermkortdriver bruker du til 7000-kortet ditt? Hvis du ikke vet det helt selv, klipp og lim det du får ut når du skriver

grep Driver /etc/X11/xorg.conf

i et terminalvindu.

 

Såvidt jeg vet vil vel Radeon7000-kortet ditt fungere best med "radeon"-driveren.

Lenke til kommentar

Skal teste dette neste gang. Problemet nå er at jeg ikke klarer å installere Ubuntu. Hverken versjon 6 eller 7. Stopper på 51% under filkopieringen. Testet med 3 ulike harddisker. WD120GB, 6,5 Gb seagete osv osv . Også sjekket cdeen for feil. Også testet med 2 ulike cdroms.

 

Skal få hjelp av en geek i neste uke....

 

 

Edit: Geek har vært på besøk. No fungerer alt! Ati driverene installerer seg automatisk. Duværden. Alt fungerer. Og det meste er på norsk til og med. MSN, PDF og usbplugg!

Endret av Luske_Ludvig
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...