Gå til innhold

Anbefaling av HD-videokamera


Anbefalte innlegg

Hei

 

Min første datter kommer til verden om noen få uker, og har tenkt å kjøpe inn et kamera med HD-oppløsning (1080) før den tid, tror jeg vil angre bittert dersom jeg går for noe dårligere. Ønsker så høy oppløsning og så bra kvalitet som mulig.

 

Har sett særlig på Sonys DV-varianter, HDR-HC3E, HDR-HC5E og HDR-HC7E. Hvilke viktige funksjoner betaler man ekstra for på 5E og 7E (5E koster jo nesten det samme som 3E) og er det verdt de ekstra kronene for disse? Fikk se en HC3E i aksjon på Sony Center på CC Vest, og det virket svært imponerende.

 

Er det andre kameraer enn Sony sine jeg bør vurdere? Er det DV-kassett som fungerer som det beste opptaksmediet, eller bør HDD og DVD også vurderes? Kvalitet går foran "lettvinthet" for meg.

 

Budsjett er +/- 10 000 kr.

 

 

Bør man kjøpe spesielle DV-kassetter når man ønsker å ta opp i HD-kvalitet eller fungerer vanlige DV-kassetter greit? Tar gjerne imot spesielle anbefalinger for hvilke kassetter det er verdt å kjøpe inn.

 

Takker for alle svar.

 

 

Alexander

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De største tekniske forskjellen på HC3 og HC7 er optisk bildestabilisator, annerledes objektiv og litt annerledes bildebrikke. Så det spørs vel om du er villig til å betale den tusenlappen ekstra eller hva det er for å få HC7. HC5 virker kun å være en rimelige versjon av HC3, selv om den på papiret har minst like bra spesifikasjoner. Jeg har aldri rørt det, men jeg har en følelse av at HC5 har dårligere byggekvalitet eller noe sånt, siden spesifikasjonene ser bedre ut.

 

Angående kassetter så fungerer vanlige DV-kassetter fint. HDV komprimeres nemlig på en annen måte som gjør at det får plass på samme kassetter. Så vil jeg påpeke at det alltid er greit å bruke kassetter av en viss kvalitet. Kassetter fra Clas Ohlson fungerer de også og du vil nok ikke merke forskjell, men om kassetter først blir ødelagt er det de billigere som stryker med først. Samtidig er det også lurt å ikke spille over gamle opptak noe særlig.

 

Det kommer en test av HC7 om en måned eller to hvis du har tid til å vente. Du får be kona knipe igjen. :p

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

HD er det samme internasjonalt såvidt jeg har skjønt;)

 

Men har du lest tester av HD7? Jeg leste nylig en test og sammenlikning av JVC HD7 og Canon HV20, og JVC'en fikk slakt i forhold til hvor mye dyrere den er enn HV20, og hvor dårlig den var i dårlige lysforhold. Det eneste den fikk særlig ros for var konstruksjon (solid, profft-look) og noe manuell justering på opptikken.. husker ikke helt hva. kan finne om du vil=), men den er òg mye større enn de andre HD-kamerane som er aktuelle for forbrukere i dag. (Der Panasonic sitt SD1 eller SD3 er det minste tror jeg, kanskje HV10... *tenke*)

 

Camcorderinfo.com gjorde akkurat en sammenlikningstest av JVC HD7, Sony HC7, Panasonic SD1 og Canon HV20. Verdt å titte på :yes:

Endret av The_Lobster
Lenke til kommentar
Hmm, det skal holde hardt og jeg må nok gamble. Håper at du ikke slakter det fullstendig  :no:

8527794[/snapback]

Jeg har det jo hos meg nå og kan ikke si at jeg har fått noen negative inntrykk. Det er mye likt med HC3 og det ble veldig verdsatt. Derimot koster HC7 noen penger mer, så jeg spent på å se hva man får ekstra...

 

HDV er HDV uansett om du er i Europa, USA eller Japen :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hvis du fortsatt er i tvil, jeg anbefaler HC7. Jeg er KJEMPEFORNØYD med mitt. Skikkelig bra bilder, helt på høyde med HD bildene jeg henter ned på min HD paraboltuner. Alle som har sett filmer tatt med mitt kamera er like imponert. Jeg ble anbefalt kassett. Dette fordi jeg vil lagre alt jeg tar opp som backup + at det ble sagt at DVD og Harddisk kamera komprimere i filler bildene. Du mister visst MYE av kvaliteten pga av dette. BTW. Kassetter koster ikke all verden og holder i all tid. Backup på pc hadde gitt meg dårlig søv, den dagen HardDisken krasjer:S

Lenke til kommentar

Har du ekstern mikrofon? Har vært i kontakt med firma i UK som har laget en adapter for å få ekstern mikrofon til å passe i skoen AIS. Selvfølgelig vil ikke dette fungere tilsvarende sony mikrofon som vil kunne få strøm i fra kameraet. En annen ting, hvordan er interfacet med tanke på touch skjerm?

Lenke til kommentar
Har du ekstern mikrofon? Har vært i kontakt med firma i UK som har laget en adapter for å få ekstern mikrofon til å passe i skoen AIS. Selvfølgelig vil ikke dette fungere tilsvarende sony mikrofon som vil kunne få strøm i fra kameraet. En annen ting, hvordan er interfacet med tanke på touch skjerm?

8615997[/snapback]

 

Vet ikke helt om det er meg du spør men... Jeg har ikke noen ekstra mic på mitt kamerea (ennå). Men kamera har skoen som du nevner + en egen mic (mini jack) inngang så her er det muligheter. Kikket litt på ebay.com å der dukket det opp micer som kunne gå på egne batterier. Går nok til innkjøp av det snart.

 

Display er jeg meget fornøyd med. Fin layout på meny med logiske steder ting ligger. Tar flotte bilder i Wide + blitzen som popper ut på siden av linse når det trengs. En ting som er et minus er at det fort kan bli røde øyne på personene, blits og linse er nok litt for nær hverandre. Men jeg har speilreflekskaera og photoshop så jeg klarer meg. Uansett, kamera gir meg knivskarper bilder så kjøpet har jeg ikke angret et sekund på. Alle som ser det er meget imponert av det de ser(også meg selv). Det måtte jo bare bli HD kamera, hvorfor i all verden skulle jeg kjøpe gammel teknologi liksom. Nei har du råd så kjøp. Jeg VET du blir fornøyd. Minner og opplevelser på film kan det nesten ikke settes pris på.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Canon XH-A1 Er mitt førstevalg. Knall bra bilder, et haaav(!) av innstillninger, har alt fra cinematic-look, til naturlook, til bursdag eller dåp-filming-look, den har ALT.

Er herlig kamera som har plass til et enormt batteri, herlig design og den er robust.

 

Har sett flere små filmer som er filmet med XH-A1 og det ser utrolig bra ut.

Bare ta en titt her:

(Med letus35 linse. ET MUST FOR FILM!)

http://youtube.com/watch?v=UTPCytbcK1s (Utrolig pent laget.)

 

Anbefales 10/10. Eneste problemet er den lille LCD-skjermen. Men hvem bruker vel ikke monitor? =))

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...